Gültan Kışanak'a 10 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Gültan Kışanak'a 10 Yıl Hapis İstemi

Gültan Kışanak\'a 10 Yıl Hapis İstemi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

08.10.2015 11:59  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Milletvekili Kışanak hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Kışanak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

AKTİF GÖREV ALMIŞ

PKK/KCK terör örgütü yapılanması, KCK sistemine geçiş ile PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H hakkında detaylı bilgilere yer verilen iddianamede, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir evde ele geçirilen dokümanın incelendiği, bu bilgiler doğrultusunda Kışanak'ın PKK/KCK terör örgütünün Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nde aktif görev aldığının tespit edildiği kaydedildi.

KCK'DAN DEMİRTAŞ VE KIŞANAK'A TALİMAT

İddianamede, eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın evinde ele geçirilen harddiskin de incelendiği ifade edilerek, KCK/TM yapılanmasının Türkiye sorumlusu Sabri Ok'un, aralarında KCK sözcüsü Ali Oruç, Kışanak ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a görev talimatı içeren mektup gönderdiğinin belirlendiği aktarıldı.

İddianamede, örgüt içinde infaz edilen bir kişi için KCK tarafından hazırlanan mektuba ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"(İkram Ersöz) Bu arkadaşın ciddi bir araştırma ve soruşturmaya tabi tutulmadan, yargılanmadan cezalandırıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle İkram Ersöz'ün infaz edilmesinin haksız bir uygulama olduğu sonucuna varılmıştır. Bu arkadaşın onurunun iade edilmesi ve ailesinden özür dilenmesi gerekmektedir. Olayın bir biçimde yaşanmış olmasından dolayı üzüntümüzü belirtmek istiyoruz. Bilindiği gibi bu mücadelede verdiğimiz binlerce şehidin bir kısmı da ne yazık ki bu tür olaylar sonucu yaşanmıştır."

İddianamede, söz konusu mektupta KCK'nın, yürüttüğü soruşturma neticesinde Ersöz'ü suçsuz bulduğu ve haksız yere infaz edildiğinin anlaşılması üzerine "iadeiitibar" için hazırlanan mektubun ailesine götürülmesi amacıyla Kışanak, Oruç ve Demirtaş'ın da aralarında olduğu 2-3 kişilik grubun görevlendirilmesi talimatı verdiği belirtilerek, "Bu dokümanlardan açıkça belli olduğu gibi, Kışanak'ın KCK/TM yapılanması içinde örgütsel faaliyetlerde bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.

"ÖRGÜT MENSUPLARININ YAPTIĞI GÖRÜŞMELERDE ADININ GEÇTİĞİ TESPİT EDİLDİ"

İddianamede, Yenişehir ilçesinde bir evde yapılan aramada hakkında soruşturma yürütülen bir şüphelinin ikametgahında ele geçirilen dokümana ilişkin de şunlar kaydedildi:

"Bu dokümanda terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatları ile KCK/TM Yerel Yönetimler Komisyonunca gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Konferansı'na katılanların isimleri yer alıyor. Şüpheli Kışanak'ın da milletvekili olarak bu listede ismi geçiyor. PKK terör örgütü adına Türkiye'de faaliyet yürüten KCK/TM yapılanması içinde bulunan örgüt üyelerinin faaliyetlerini yürüttükleri, 'yerel yönetimler bürosu' olarak adlandırılan yerde mahkeme kararlarıyla yapılan ortam dinlemesinde, örgüt mensuplarının değişik tarihlerde yaptığı görüşmelerde şüpheli Kışanak'ın adının geçtiği tespit edildi.

Buna göre, PKK/KCK terör örgütü elebaşının yatmakta olduğu cezaevinde kötü muamele gördüğü gerekçesiyle ülke genelinde terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen toplumsal olayların Diyarbakır'daki organizatörlerinden birisinin de Kışanak olduğu anlaşılmıştır."

5 YILDAN 10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Kışanak'ın, PKK/KCK terör örgütü güdümünde yayın yapan kanal, internet siteleri ve örgüt çağrıları doğrultusunda örgütçe önem atfedilen günlerde eylem ve organizasyonlara siyasi faaliyet görünümü altında katıldığının belirlendiğine işaret edilen iddianamede, şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Gültan Kışanak hakkında, Diyarbakır'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte sarf ettiği sözler nedeniyle de Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gültan Kışanak'a 10 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Mehmet: Bu meymenetsiz kadına müebbet istiyoruz 26 18 Yanıtla
  • Deniz : Eğer masum degilseniz böyle bir yüze sahip olursunuz. çirkin yüz. nettt. 15 9 Yanıtla
  • mancini : Tam olarak pkk 18 1 Yanıtla
  • Ela: pislik akiyor yüzünden 15 0 Yanıtla
  • Adam: Nakadar iğrenç görüntün var 9 1 Yanıtla
  • orak&çekiç: gençliğinde sık sık basın mensubu kimliğiyle bekaaya gidip a.öcalanla görüşüyordu 6 2 Yanıtla
  • MERSİN,erdemli: ARABAYA BAĞLAMAK LAZIM BUNUN GİBİLERİNİ 5 2 Yanıtla
  • TÜRK: Hadi bakalım karakola merkeze puhaaa, pkk kurrtasın hadi hadi , hadi ama 7 0 Yanıtla
  • ....: bu zamanın en faşistleri hdpkk lılardır. 3 1 Yanıtla
  • KOKO: 10 YIL HAPİS VERICENE SINIR DISI EDIN VEYA OMUR BOYU VERIN VEYA IDAM EDIN SIRA DIGERLERINE GELDI BENCE MECLISTEKILERIN DOKUNULMAZLIGI DUSURULMELI VE HAPSE TIKILMALIDIRLAR 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman: KKTC'de Can ve Mal Güvenliği Riski Var
    12:18 CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman: KKTC'de Can ve Mal Güvenliği Riski Var

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı
    12:16 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı

    Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 evlerde düzenlenen iftar programında mahalle sakinlerinin yoğun desteğiyle karşılandı. Çetinkaya, programda yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra tüm mahallelerin problemlerini çözmek için hızlı bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

  • Merkezefendi Belediyesi Başkarcı Mahallesi'nde İftar Programı Düzenledi
    12:16 Merkezefendi Belediyesi Başkarcı Mahallesi'nde İftar Programı Düzenledi

    Merkezefendi Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde düzenlediği iftar programı Başkarcı Mahallesi'nde gerçekleşti. Binlerce kişinin katıldığı toplu iftar programında Başkan Doğan konuşma yaptı.

  • Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı
    12:16 Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 28 Mart'ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat eden Başkan Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, vatandaşlara teşekkür etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek Oluyor
    12:16 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin bebek besinlerine erişmesine destek olmak amacıyla 6-24 aylık çocuklara ücretsiz mama desteği sağlıyor.

  • Kars'ta karla mücadele devam ederken bir köyde meyve ağaçları çiçek açtı
    12:15 Kars'ta karla mücadele devam ederken bir köyde meyve ağaçları çiçek açtı

    Çetin kış şartlarının yaşandığı Kars'ta karla mücadele çalışmaları sürerken, Digor ilçesine bağlı Halıkışla köyünde meyve ağaçları çiçek açtı. Karla kaplı dağlar arasındaki köyde ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Salihli'de Define Arayan Şüpheli Suçüstü Yakalandı
    12:14 Salihli'de Define Arayan Şüpheli Suçüstü Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde Lidya Krallığı'nın başkenti Sardes Antik Kenti'nde 1'inci derece sit alanı içerisinde dedektörle define arayan 1 kişi, devriye görevindeki jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. Şüphelinin üstünde ve ikametinde yapılan aramada 144 adet sikke ile tarihi eser olduğu değerlendirilen 8 obje ele geçirildi. Şüpheli hakkında kaçak kazı yapmak suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

  • MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi
    12:13 MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi

    MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü deplasmanda oynayacağı Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi. Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde 4 günlük kampa girecek teknik direktör Emre Belözoğlu yönetimindeki sarı-lacivertliler, Antalyaspor maçının hazırlıklarını burada sürdürecek. Ligde 33 puanla 14. sırada yer alan başkent ekibi, 2 Nisan'da oynayacağı maç sonrası Ankara'ya dönecek.

  • Bülbülzade Vakfı, ihtiyaç sahibi çocuklara Ramazan Bayramı öncesinde kıyafet yardımı yapıyor
    12:12 Bülbülzade Vakfı, ihtiyaç sahibi çocuklara Ramazan Bayramı öncesinde kıyafet yardımı yapıyor

    Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Karagöz Caddesi'ndeki şubesinde ihtiyaç sahibi çocuklara kıyafet yardımında bulunuyor. Yardımlar her ay düzenli olarak devam ediyor ve yılda yaklaşık 12 bin çocuğa ulaşılıyor. Vakfın gönüllüleri ve esnafların desteğiyle bu yardımlar gerçekleştiriliyor.

  • İzmir-Aydın Otoyolu'nda Ehliyetsiz Çocuk Sürücüye İdari İşlem
    12:11 İzmir-Aydın Otoyolu'nda Ehliyetsiz Çocuk Sürücüye İdari İşlem

    İzmir-Aydın Otoyolu'nda ehliyeti bulunmayan bir çocuğun tır çekicisi kullanmasına izin veren bir baba hakkında idari işlem uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin incelenmesi sonucu olayın tespit edildiği belirtildi. Ayrıca baba ve çocuğu hakkında trafik güvenliğini tehlikeye atma suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.


Advertisement