Gülsuyu Davasında Salon Karıştı! Sanıklar, Aileyi Tehdit Etti - Son Dakika
Güncel

Gülsuyu Davasında Salon Karıştı! Sanıklar, Aileyi Tehdit Etti

Gülsuyu Davasında Salon Karıştı! Sanıklar, Aileyi Tehdit Etti

2013'te uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik davasında sanık, Gedik'in annesini tehdit etti. Anneye kafa sallayan sanık, boğaz kesme hareketi yaptı.

04.03.2015 12:18  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin davanın görülmesine devam ediliyor.

Davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar ile izleyiciler arasında arbede çıktı. Arbede adliye koridorlarında devam etti. Gedik'in davasında mahkeme salonunda sanık Gedik'in annesini tehdit etti. Sanık, anneye kafa salladı, boğaz kesme hareketi yaptı.

ANNE GEDİK: İYİ BAKIN GÖZÜME

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Adalet Bakanlığı'ndan davanın nakli yönünde görüş gelmediği için tutuklu sanıklar getirilmiyordu. Bu celse ise 22 tutuklu sanık getirildi. Tutuklu sanıkların duruşma salonuna getirildiği sırada Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik sanıklara dönerek, "İyi bakın gözüme" dedi. Jandarma, tutuklu sanıkların etrafında adeta etten duvar ördü. Duruşmaya Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan da destek için geldi.

DURUŞMA SALONUNDA GERGİNLİK

İzleyicilerin salona alınmasının ardından 2 tutuksuz sanık duruşma salonuna alındı. Tutuksuz sanıklar, izleyicilerin olduğu bölüme oturtulmak istendi. Bu nedenle izleyiciler ve tutuksuz sanıklar arasında çıkan gerginlik arbedeye dönüştü. Arbede adliye koridorlarında da sürdü. O anlar izleyiciler tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Jandarma ekiplerinin müdahale ettiği arbede de tutuksuz sanıklar salon dışına çıkarıldı, bir süre sonra tekrar alındı.

SANIK: ONLARIN YERİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

Duruşmada sanıklar ve avukatların yoklamasının ardından sanıkların kimlik tespitine geçildi. Kimlik tespiti yapıldığı sırada milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen bir izleyici duruşma salonuna girdi. Bunun üzerine tutuklu bir sanık, "Bu milletvekilini dışarı çıkarır mısınız bunların yeri burası değil, onların yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi" diye konuştu. CHP Milletvekili aday adayı Ayşegül Nuran Bektaş ise, "Ben milletvekili aday adayıyım, sıradan bir vatandaşım, buraya girmeye hakkım var" diye konuştu.

ANNE GEDİK: HEM OĞLUMU BENDEN ALDINIZ, HEM TEHDİT EDİYORSUNUZ

Sanıkların kimlik tespitinin devam ettiği sırada Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, "Sen kimi tehdit ediyorsun" diye bağırdı. Ailenin avukatı Ebru Timtik de, "Sanık Hakan Taşhan önce kafa salladı, sonra eliyle boynunu keser gibi hareket yaptı, tehdit etti. Hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi. Nuray Gedik "Hem oğlumu benden aldınız hem tehdit ediyorsunuz" diye konuştu.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Sanıklar ve müştekilerin kimlik tespitinin ardından duruşmaya 1,5 saatlik öğle arası verildi. Aranın ardından 311 sayfalık iddianamenin okunmasıyla duruşmanın devam edeceği bildirildi.

ADLİYE ÇEVRESİNDE ÖNLEMLER

Öte yandan polis, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde güvenlik önlemi aldı. Adliye önünde toplanan gruplar, "Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür" yazılı pankart açtı. Davayı izlemeye gelenler, Grup Yorum üyelerinin şarkı ve türküleriyle halay çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülsuyu Davasında Salon Karıştı! Sanıklar, Aileyi Tehdit Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • HAZRETİ MESİH: BUNLAR HEPSİ HUKUKUN ADALETİN OLMADIĞI KAFİR DELETLERDE OLUYOR TEK YOL ŞERİAT TEK YOL İSLAM DEVLETİ KAHROLSUN KAFİR DEVLET VE ONUN KAFİR HUKUKU 9 14 Yanıtla
  • çççç: kime güveniyor bu çeteler hani çeteler bitmişti 22 1 Yanıtla
  • musti: Adam hakim savcı karşısına cıkacak, halen efelik yapıyor, sizin adaletinizi seveyim ben 20 1 Yanıtla
  • cabbar: eğer duruşma salonundada tehdit edebiliyorlarsa ve o adamlar tekrar halkın içine giriyorsa bu ülke muz cumhuriyeti olmuştur. Duyuruluurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Tehdit edeni halkın içine salacan oyun bunları dicen bak gör bidaha artislik yapabileceklermi. Esasen böyle mafya ayağına yatanlar halkın karşısında dövülecek etek giydirilecek bidaha mafya görmezsin ortada. Türkiye kardeşlik yatağıdır. 8 6 Yanıtla
  • çççç: bu millet çeteleri mafyayı çok seviyo kurtlar vadisini seyrederken bile gururlanıyo aksiyonu seviyo ama başkasının başına gelince kim bunlara iyi olmuş derse başına gelsin 7 2 Yanıtla
  • Tufi.: İdam et kurtul bu pisliklerden.. 9 0 Yanıtla
  • Eleştiri: Zafer, senin aklını alırım. Alevi düşmanlığın, bunların uyuşturucu tüccarı ve katil olduğunu mazeret olarak gösteriyorsa,senin onlardanne farkın kalır. Çık burada yazdıklarını bir Alevinin yüzüne söyle. Yerse 6 2 Yanıtla
  • adem: çeteler devlet korumasında. mazlumların Allah yardımcısı olsun. Dürüst olmaktan düzgün insan olarak yaşamaktan korkar hale geldik, acı patlıcanı kırağı çalmaz misalii. Allah büyük koltuklarda oturan kücük insanlardan cümlemizi korusun 7 1 Yanıtla
  • hayal: hak aramanin mezhebi mi olur öldüren kim uyuşturucu çetesi ölen kim buna bile mezhebi alet et 8 0 Yanıtla
  • Abuzer: Cahil milletiz Alevi, Sünni , Şii ne fark eder önemli olan insan olmak adam olmak ahirette sana gelip başkasının günahı sorulmayacak kendinden mes'ulsün bu ülke daima bu tür şeyler yoluyla bölünmek istendi. Bu tür yorumlar da bunu isteyenlerin ekmeğine yağ süren şeyler. Akşam evinde rahat uyuyor musun tepene bomba düşecek makineli tüfekle taranacağım korkusunu yaşadın mı? hayır. Hani bekara karı boşamak kolay sözü gibi. Başına gelmeden anlamayan milletiz bir şeyleri. Huzurunuz varken şükredin bu tür şeylerinde bozmasına izin vermeyin yoksa çıkan karmaşada aynı toprağın çocukları birbirinin kanını döker birileride bir yerleriyle güler. Geçmişte yaşandı tekrar bu millete yaşatmaya çalışılıyor. Suçlu ne olursa olsun suçludur, hangi din, hangi mezhep suçluyu suçsuz sayar. Saygılar. 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement