Gülsuyu Davasında Adliye Koridorları Karıştı; Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

Gülsuyu Davasında Adliye Koridorları Karıştı; Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti

Gülsuyu Davasında Adliye Koridorları Karıştı; Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti

* Hasan Ferit Gedik'in öldüğü Gülsuyu olaylarıyla ilgili davanın görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı'nın koridorları karıştı.

04.03.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Hasan Ferit Gedik'in öldüğü Gülsuyu olaylarıyla ilgili davanın görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı'nın koridorları karıştı. Sanık yakınları ile davayı izlemeye gelenler arasında kavga çıktı.

Kemer, bank, çöp kutusunun kullandığı kavgaya Çevik kuvvet ekipleri biber gazı sıkarak müdahale etti.

Yaralananların olduğu kavga izleyicilerin cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber: Arzu KAYA İstanbul DHA

Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin davanın görülmesine devam ediliyor.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıklar ve avukatların yoklamasının ardından sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinin ardından 1,5 saatlik aradan sonra duruşmanın başlamasıyla birlikte adliye koridorlarında olaylar çıktı.

Tutuksuz sanıklar ve yakınlarının duruşma salonunun olduğu koridora gelmesiyle davayı izlemeye gelen vatandaşlar arasında yaşanan gerginliğin ardından çıkan olaylarda taraflar birbirlerine koridordaki bankları fırlattı. Çevik kuvvet ekiplerinin biber gazı sıkarak müdahale ettiği olayda, taraflar birbirlerine soda şişeleri de fırlatırken kemerlerle birbirlerine saldırdı. O anlar izleyciler tarafından cep telefonuyla görüntülerdi. Yaralanan vatandaşların da olduğu olayda sanıklar ve yakınları çay ocaklarına götürüldü.

Duruşma, TRT spikerinin iddianameyi okuması ile devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülsuyu Davasında Adliye Koridorları Karıştı; Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması
    18:39 Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi yapılan açıklamada, seçim çalışmalarının sona erdiği tarihten itibaren propaganda malzemelerinin kaldırılması gerektiğini ve sandık bölgelerine araç girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
    18:39 BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,47 ile bilişim, en çok kaybettiren yüzde 1,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 artış kaydetti. Fed'in faiz indirimine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin beş ilçe başkan adayıyla seçim turu yaptı
    18:38 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin beş ilçe başkan adayıyla seçim turu yaptı

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; CHP’nin Zeytinburnu, Esenler, Beyoğlu, Eyüpsultan ve Fatih belediye başkan adaylarıyla seçim turu yaptı. İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında geçen turda, seçim otobüsünün önünü kesen yurttaşlara kısa konuşmalar yaptı. İmamoğlu, Eyüpsultan Rami’deki konuşmasında, “Ekrem İmamoğlu kardeşiniz, arkadaşınız, evladınız bütün vatandaşlarımıza eşit hizmet etti; bundan sonra yine eşit hizmet etmeye devam edecek. Ekrem İmamoğlu'nun arkasında kabine yok, Ekrem İmamoğlu'nun arkasında 16 milyon İstanbullu var. Ekrem İmamoğlu'na talimat veren yok. Ekrem İmamoğlu’na talimat veren, fikrini söyleyen 16 milyon İstanbullu var. İstanbullu ne derse, İstanbul'u ne isterse onu yapar” ifadelerini kullandı.


Advertisement