Gülen'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açtığı Davaya Ret - Son Dakika
Güncel

Gülen'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açtığı Davaya Ret

Gülen\'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a Açtığı Davaya Ret

Fethullah Gülen'in, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

30.06.2015 12:36  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullah Gülen'in, çeşitli tarihlerdeki konuşmalarında "kişilik haklarını ihlal ettiği" iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

AVUKATLAR HAZIR BULUNDU

Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Gülen'in avukatı Mustafa Onur Aslay ve Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı. Avukat Aslay, duruşmada, bildirdikleri konularda delil toplanmasını istedi, ayrıca beyanda bulunmak için talep etti. Avukat Cemaloğlu ise dilekçelerini tekrarladıklarını söyledi ve davanın reddini istedi. Hakim Ramazan Kaya davanın reddine karar verdiğini belirtti.

DAVA KONUSU

Gülen, avukatları aracılığıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, çeşitli tarihlerdeki konuşmalarıyla "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle her biri 100'er bin lira talepli 4 manevi tazminat davası açmıştı.

Birer tanesi Ankara 10. ve 14. Asliye Hukuk Mahkemelerine, ikisi Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davalar, yargılama sırasında Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava dosyasıyla birleştirilmişti.

Dava dilekçelerinde, Erdoğan'ın, 19 ayrı konuşmasındaki sözleriyle Gülen'in kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddia ediliyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gülen'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açtığı Davaya Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • Kadırgalı..: Nasıl olsa hukuk akp'nin oyuncağı oldu!.. 46 15 Yanıtla
  • antepli: Ülkesini satan bir vatan haininin dava açmaya hakkı yoktur 35 16 Yanıtla
  • Mg: Ey gulen yatacak yerin yok 21 30 Yanıtla
  • amin: Arkadas sen hirsizmisin bedduadan niye rahatsiz oldun ya,bedduayi iyi dinle hirsize,harama yapiliyor.... 30 10 Yanıtla
  • Sevgi: Hocama laf söyleyen insanlar;Cahil topluluğusunuz...Pis kokulu yalaka haramzadeler sizi 25 15 Yanıtla
  • A.KAYA: GIYBETTT YAPMAYIN ÇÜNKÜ GUNAHLARIN EN BÜYÜKUDÜR... 36 0 Yanıtla
  • Harputlu: Mahkemeye beddua et 17 19 Yanıtla
  • Mantık: Vatan haini soytarı milletin hakkını nasıl ödeyeceksin sen önce onu düşün 14 21 Yanıtla
  • Mehmet: Allahtan başka ilah yoktur. Yalnız onun adaletine inanırım diye düşünen biri gelip türkiyeye sizin adaletiniz bana sökmez diyerek paşa paşa cezaevinde yatsaydı. Başa taç edilirdi. Tabi bu iman meselesi. Allahtan korkarım ama cezaevinden daha çok korkarım. Adam haklı. Cemaat din işlerinden başka her işi yapıyor. Fabrikası var müteahhitlik firması var Bankası var birde faizsiz çalışıyormuş :) bu yalanlara kim inanır. Bence kadir inanır :) 21 13 Yanıtla
  • gülsüm : bunlar nasil bir onsan yahu halen çıkıp sayın cumhurbaşkanımıza dava açma cürretini gösteriyorlar.ey gülen.akıllı ol akıllı ol.. 13 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi
    16:35 Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi. İlçeye bağlı Tunçbilek Beldesi Gürağaç Mahallesinde Osman Çubuk idaresindeki otomobil rampaya doğru seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Çubuk (76) ve eşi yanan otomobilden son anda kendilerini dışarı attı. Osman Çubuk arabasının motor kısmında çıkan yangına kendi çabaları ile müdahale etmeye çalıştığı esnada fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Yanan otomobil ihbar üzerine belirtilen yere gelen Tunçbilek Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fenalaşarak yere yığılan Osman Çubuk için çağrılan 112 acil servis ekipleri, Çubuk'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Çubuk'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


Advertisement