Gülbahar Bitkisi Tezgahlardaki Yerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Gülbahar Bitkisi Tezgahlardaki Yerini Aldı

Gülbahar Bitkisi Tezgahlardaki Yerini Aldı

Muş’un Varto ilçesinde baharın müjdeleyicisi olarak da bilinen ve çeşitli yemeklerde kullanılan ’Gülbahar’ bitkisi tezgahlardaki yerini almaya başladı.

01.04.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto ilçesinde baharın müjdeleyicisi olarak da bilinen ve çeşitli yemeklerde kullanılan 'Gülbahar' bitkisi tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Bu yıl kar yağışının fazla olmadığı Varto'da bolca bulunan Gülbahar bitkisini müşterilerine sunan seyyar satıcılar, satışlarının iyi olduğunu söylediler. Seyyar satıcı Servet Karakaş, Gülbahar otunu Varto ilçesine bağlı Kaynarca köyünden getirdiklerini ve bu bitkinin yörede birçok yemekte kullanıldığını belirtti. Bitkinin kilosunu 3 TL'ye sattığını ifade eden Karakaş; "Gülbahar bitkisini ilk olarak ben getirip satıyorum. Özellikle bu hususta benim özel müşterilerim vardır. Gelir beni arar Gülbahar bitkisini alırlar. Bu bitkinin sac ekmeği yapılır, çorbası ve ayrıca bulgur karışımı ve diğer yemek çeşitlerinde de kullanılır. Müşterilerim duyduğu andan itibaren benden bunu alıyor. Allah'a çok şükür çocuklarımın nafakasını çıkarıyorum" dedi.

Mehmet Fırat isimli vatandaş ise, Gülbahar otunu her ilkbahar mevsiminde özlemle beklediklerini söyledi. Bu otun yörede çok sevildiğini anlatan Işık, bu otla yapılan çorba ve hamur işlerinin çok lezzetli olduğunu belirtti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gülbahar Bitkisi Tezgahlardaki Yerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement