Gül Gazeteci Yeleği Giydi, Fotoğraf Makinesini Eline Aldı - Son Dakika
Politika

Gül Gazeteci Yeleği Giydi, Fotoğraf Makinesini Eline Aldı

Gül Gazeteci Yeleği Giydi, Fotoğraf Makinesini Eline Aldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) heyetini kabulünde gazeteci yeleği giydi, fotoğraf makinesini eline aldı.

17.10.2014 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) heyetini kabulünde gazeteci yeleği giydi, fotoğraf makinesini eline aldı.

Abdullah Gül, Başkan Rıza Özel ve yönetim kurulu üyeleri Ümit Kozan, Arif Akdoğan, Yurttaş Tümer, Hamza Şahin, Öner Şan, Kadir Kemaloğlu ve Raşit Aydoğan'dan oluşan TFMD heyetiyle Tarabya'daki Huber Köşkü'nde görüştü. 11. Cumhurbaşkanı Gül, yıllarca siyasi hayatında ve Cumhurbaşkanlığı döneminde kendisini yakından izleyen foto muhabirlerinin Türkiye'nin yakın tarihine kendisi ile birlikte tanıklık ettiğini söyledi. 2003 yılında Irak'ta barış için 5 ülkeye art arda yaptığı barış diplomasisini örnek gösteren Gül, "Hatırlıyorum, bu gezide bazılarınız vardı. Buna benzer pek çok tarihi olayda hep sizlerle yan yanaydık. Sizlerle fotoğraf makinelerinizle bu önemli olayları aktardınız" dedi.

Foto muhabirlerinin tarihe o anı belgelediklerine vurgu yapan Gül, bu manada foto muhabirliğinin ve derneğin desteklenmesi gerektiğini söyledi. İstanbul'da öğrencilik yıllarında da fotoğrafla uğraştığını, okuduğu üniversitede de fotoğrafçılık kulübü kurduğunu, öğrenci evinin bir odasında siyah-beyaz filmleri banyo ettiğini hatırlatan Gül, "Benim ilgilendiğim dönemde daha zordu. Şimdi dijital daha kolay" dedi.

TFMD heyetinin kendisine hediye ettiği ve üzerinde adı yazan gazeteci yeleğini giydikten sonra fotoğraf makinesi ile heyet üyelerinin fotoğrafını çeken Gül, bu sırada "Şimdi 'Yeni mesleğini buldu' derler" diyerek espri yaptı. TFMD heyeti ayrıca Gül'e Yılın Basın Fotoğrafları Yarışmasında ödül alan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Aykut Ünlüpınar'ın Trabzon'da çektiği Karadeniz kadınlarıyla çay topladığı sırasındaki karesi hediye edildi. Gül bu fotoğrafını çok beğendiğini de söyledi. Gül, dernek üyeleri ile "Modern çağın modası" diyerek özçekim de yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gül Gazeteci Yeleği Giydi, Fotoğraf Makinesini Eline Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement