Gül'den İş Dünyasına: Moralinizi Bozmayın, İşinizi Yapın - Son Dakika
Ekonomi

Gül'den İş Dünyasına: Moralinizi Bozmayın, İşinizi Yapın

Gül\'den İş Dünyasına: Moralinizi Bozmayın, İşinizi Yapın

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Gül, " Siz moralinizi bozmayın, işinize gücünüze odaklanın." mesajı verdi.

17.04.2014 11:41  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısı bugün Ankara'da yapıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

GÜL: KARAMSARLIĞA KAPILMAYIN

Toplantının onur konuğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasında iş adamlarına yönelik "Önümüze başka seçimler var diye karamsarlığa kapılmamak lazım. Daha önce ortaya çıkarılan suni krizler, yeni kurallar ve düzenlemeler getirdi. O yüzden herkesin işine gücüne bakması lazım. Siz moralinizi bozmayın, işinize gücünüze odaklanın." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasından satır başları:

- Cumhurbaşkanı olarak iş dünyamıza ve bütün temsilcilerine daima kucak açıyorum ve başarılı olması için gayret sarf ediyorum.

- Türk ekonomisinin ana motoru özel sektördür.

- 2000'li yıllara kadar büyük sıkıntılar çekildiyse de trend bugün daima özel sektörü öne çıkartan bir şekilde devam etmiştir.

- Geçmişi en iyi bilen sizlersiniz, eli taşın altında olan insanlardır iş adamları. Başarıları da sıkıntıları da en iyi siz bilirsiniz.

- Bir gecede borçların katlandığı zamanları yaşadınız. O nedenle bu tip acı deneyimler bir daha gelmesin diye uğraşıyorsunuz.

"2001'DE ALDIĞIMIZ DERSLERLE TÜRKİYE'Yİ YENİLEDİK"

- 2001 krizinden aldığımız derslerle yeniden yapılanıp çok köklü reformlarla Türkiye'yi yenilemeye başladık. 30 yıldan sonra Türkiye'de enflasyon tek rakamlı seviyelere indi. İstihdamda da iyi duruma geldik.

- Reformlar el ele devam etti bu süreçte. Türkiye dışarıdan gelen şoklara karşı da hazır hale geldi. 2009 krizini de en az hasarla atlatan ülke olduk.

- Bunları unutamayız. Bugün geldiğimiz noktanın kıymetini bilip nasıl dahga ileriye taşınacağının konuşulması lazım.

"TÜRKİYE ARTIK ALT ORTA GELİRLİ BİR ÜLKE DEĞİL"

- Türkiye artık alt orta gelirli bir ülke değl. Üst orta gelirli bir ülkeyiz. Ama bizim amacımız böyle devam etmek değil. Daha üst gelirli bir ülke olmak hepimizin hedefi.

- Önümüzdeki büyük mesele bu. Bunu nasıl gerçekleştireceğiz dediğimizde onuncu 5 yıllık kalkınma planında açıkça ortaya konmuş durumda.

- Birinci şart çok yüksek demokratik standartları gerçekleştiren ülkeler üst gelirli ülkeler olabilir.

"HUKUK, HER ŞEYİN BAŞI"

- Hukuk her şeyin başıdır. En açık misal, 2000'li yılllara kadar yılda 1 milyar dolar bile yabancı sermaye gelmezken, hukuka güvenmediği için gelmiyordu. Ama artık 10 milyar dolardan fazla geliyorsa Türkiye'ye olan güvenden geliyor.

- Devlet sisteminde Anayasa, kanunlar bağlayıcıdır. Devlet içerisinde ayrı devlet ve oluşumlar söz konusu olamaz. Türkiye'de hukukun eşit olarak uygulanması Türkiye'nin yüksek gelirli ülke olma yolundaki en önemli şarttır.

- Moral motivasyon her alanda çok önemli. Seçim döneminin ne kadar sert ve gergin olduğunu hep beraber yaşadık. Ama Türk siyasi geleneği böyle.

"KİMSE MORALİNİ BOZMASIN"

- Tabii ki gelişmiş ülkelerde bu tip gelenekler yok. Ben inanıyorum ki bizde de bunlar değişecektir. Bunların kimsenin moralini bozmaması gerekir.

- İstikrar ve güven ortamı ancak ülkeyi büyütebilir.

- Önümüze başka seçimler var diye karamsarlığa kapılmamak lazım.

- Daha önce ortaya çıkarılan suni krizler, yeni kurallar ve düzenlemeler getirdi ve her şey belli. O yüzden herkesin işine gücüne bakması lazım.

- Siz moralinizi bozmayın, işinize gücünüze odaklanın.

- Türkiye'nin geleceğinden parlaklığından şüphe etmiyorum.

- AB yoluna TÜSİAD'ın ne kadar sahip çıktığını biliyorum. O yüzden hepinizi tebrik ederim.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Gül'den İş Dünyasına: Moralinizi Bozmayın, İşinizi Yapın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.


Advertisement