Gto Başkanı Bartık. Mart Ayı İhracat Rakamlarını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Gto Başkanı Bartık. Mart Ayı İhracat Rakamlarını Değerlendirdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep ihracatının mart ayında yüzde 5,6 düşüşle 509 milyon 874 bin dolar olarak gerçekleştirdiğini bildirdi.

01.04.2015 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep ihracatının mart ayında yüzde 5,6 düşüşle 509 milyon 874 bin dolar olarak gerçekleştirdiğini bildirdi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Bartık mart ayı ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, ilk çeyrekte küresel ekonomideki olumsuz gelişmeler nedeniyle hedefledikleri rakamlara ulaşamadıklarını belirtti.

Hedeflerinde sapma olmadığını, avro-dolar paritesinin normal bir seviyeye gelmesi durumunda ihracatta yeniden yeni hikayeler yazacaklarını vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:

"İlk 10 içerisinde yer alan şehirlerin ihracatında düşüş yaşandı. Bu şehirler içinde en az düşüş Gaziantep'te görüldü. Genelde Türkiye'nin iki katı büyüyen Gaziantep, düşüşte de Türkiye ihracatı yüzde 13,4 azalırken, Gaziantep'in ihracatı yüzde 5,6 düştü."

Yakın coğrafyada yaşanan siyasi krizlerin de ihracatı olumsuz etkilediğini anlatan Bartık, şöyle devam etti:

"İlk 3 aylık dilimde istediğimiz rakamları göremedik. Rakamların beklentinin altında gelmesi moralimizi bozmayacak, aksine moralimizi yüksek tutup ihracatı arttırmanın planlarını yapacağız. İş dünyası ülkenin dış satımına katkı sağlamak için yeni pazarlar arıyor. Herkes üzerine düşenin fazlasını yapmaya çalışıyor."

Gaziantep'in ihracattaki 6'ncılık unvanını koruduğunu hatırlatan Bartık, kısa süredeki hedeflerinin 5'ncilik olduğunu, ilerleyen yıllarda bu hedefin artacağını dile getirdi.

İlk çeyrekte 1 milyar 501 milyon 743 bin dolarlık ihracata imza attıklarını anımsatan Bartık, mart ayı içerisinde en fazla ihracatın 130 milyon 312 bin dolarla hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinden yapıldığını dile getirdi.

Mart ayında en fazla ihracatın ise 172 milyon 126 bin dolarla Irak'a yapıldığını anlatan Bartık, nisan ayı ihracatında artışa geçmesini ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gto Başkanı Bartık. Mart Ayı İhracat Rakamlarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement