Grizuda Ölen 30 Madenciye 5'inci Yılda Anma - Son Dakika
Güncel

Grizuda Ölen 30 Madenciye 5'inci Yılda Anma

Grizuda Ölen 30 Madenciye 5\'inci Yılda Anma

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde, 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren 30 maden işçisi, facianın 5'inci yıldönümünde maden ocağı önünde dualarla anıldı.

18.05.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde, 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren 30 maden işçisi, facianın 5'inci yıldönümünde maden ocağı önünde dualarla anıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu'nda yerin 540 metre altında meydana gelen grizu faciasında 2'si mühendis 30 madenci hayatını kaybetti. Facianın 5'inci yıldönümünün tatil olan pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bugün ocak önünde saat 07.30'da anma töreni düzenlendi. Törene, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kilimli İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Kilimli Belediye Başkanı CHP'li Ali Aslankılıç, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ile gece vardiyasından çıkan işçiler ve gündüz ocağa girecek işçiler katıldı. 5 yıl önce yaşadıkları acıları yeniden tazelenen maden işçileri, törende büyük üzüntü yaşadı. İşçiler, ölen 30 arkadaşlarının yanında geçen yıl Soma ve Ermenek'teki facialarda hayatını kaybeden maden şehitleri için saygı duruşunda bulundu.

TTK GENEL MÜDÜRÜ: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ

Törende konuşan TTK Genel Müdürü Burhan İnan, madenciliğin dünyanın en zor işi olduğunu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda işçilerin üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini söyledi. İnan, "İş sağlığı ve güvenliği konusu tek başına genel müdürün, müessese, işletme müdürünün ya da bu işle uğraşan işçi kardeşlerimizin tek başına halledebileceği konu değil. Özellikle bizim havzamızda kömür damarlarımızın içerdiği metan gazı ve havzanın jeolojik yapısının son derece karmaşık olması, dünyaya kıyasla bizim işimizi çok daha zor duruma getiriyor. Dünyadaki madenci bir titizlik gösteriyorsa biz iki, üç titizlik göstermeliyiz ki bu işin üstesinden gelelim. İş sağlığı ve güvenliği konusunu sürekli gündeme getirmeliyiz, sürekli konuşmalıyız, hiçbir şey atlamadan üzerimize düşeni yapmalıyız" dedi.

GMİS GENEL BAŞKANI: İŞ CİNAYETLERİ SON BULSUN

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de maden ocaklarındaki taşeronlaşmanın iş kazalarını artırdığını söyledi. Maden ocaklarına taşeron şirketlerin çalışmaya başladığı 2004 ve 2005 yıllarından itibaren gerekli uyarıları yaptıklarını ifade eden Demirci, şöyle konuştu:

"Biz madenciler yer altında birbirimize can emanet ederek çalışıyoruz. Baştan beri madenciliğin maliyet ve kar hesabıyla yapılmaması gerektiğine dikkat çekiyoruz. Taşeron şirketlerinin kar etmeyi ön plana alarak iş sağlığı ve güvenliği kurallarından ödün vereceğini, eğitimsiz, güvencesiz işçi çalıştıracağını savunduk. Bu yaşanan faciaların tümü bu uygulamadan kaynaklanıyor. Biz maden işçileri olarak artık göz göre göre olan bu kazaları yaşamak istemiyoruz. Bu iş cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz."

Konuşmaların ardından ölen madenciler için Kuran okundu. Şeker dağıtılan madenciler, arkadaşları için dua ettikten sonra maden ocağına girerek işbaşı yaptı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Grizuda Ölen 30 Madenciye 5'inci Yılda Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement