Grev Gözcülerinin İhtiyaçlarına İlişkin Yönetmelik Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Grev Gözcülerinin İhtiyaçlarına İlişkin Yönetmelik Kaldırıldı

Grev gözcülerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin yönetmelik kaldırıldı.

12.09.2014 08:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grev gözcülerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin yönetmelik kaldırıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kararında, "11 Eylül 1988 tarihli ve 19926 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Grev Gözcülerinin Zorunlu İhtiyaçlarının Karşılanması Hakkında Yönetmelik' yürürlükten kaldırılmıştır" denildi.

Yürürlükten kaldırılan yönetmeliğin amacı; "Kanuni bir grev kararının uygulanması sırasında grev gözcülüğa yapacakların zorunlu ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağını düzenlemektir" olarak belirlenmişti.

YEME, İÇME, LAVABO VE TUVALET

Grev gözcülerinin zorunlu ihtiyaçları da, "Grev gözcülerinin olumsuz hava şartlarından korunması ile insan sağlığının temini ve devamı için gerekli olan yeme, içme, lavabo va tuvalet" olarak tanımlanmıştı.

Zorunlu ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin maddede de, "Grev gözcülerinin zorunlu ihtiyaçları, sendika ve işverence bu yönetmelik hükümlerine göre müştereken veya ayrı ayrı karşılanır" deniliyordu.

İŞVERENİN SORUMLULUĞU

Yönetmelikte işverenin öncelikli sorumluluğu da, "işyerinde yemek veriliyorsa, nöbeti yemek saatine rastlayan grev gözlerine de işverence yemek verilir" olarak belirlenmişti.

Ayrıca, "Grev gözcülüğü sırasında tıbbi müdahaleyi gerekli kılacak derecede hastalanma halinde işverence gerekli acil yardımda bulunulur" hüküm altına alınmıştı.

İşveren sorumlulukları arasında, "Grev gözcülerinin lavabo ve tuvalet ihtiyacı için işveren tarafından uygun yer gösterilir" deniliyordu.

SENDİKANIN SORUMLULUĞU

Sendikanın sorumluluğu da, "Grev gözcülerinin olumsuz hava şartlarından korunmaları için gerekli olan şemsiye, yağmurluk ve benzeri koruyu malzemeler, greve karar veren ve uygulayan sendrika tarafından temin edilir" olarak belirlenmişti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Grev Gözcülerinin İhtiyaçlarına İlişkin Yönetmelik Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement