Gözde Grubu Malatya'da Yine Vergi Rekortmeni - Son Dakika
Yerel

Gözde Grubu Malatya'da Yine Vergi Rekortmeni

Gözde Grubu Malatya\'da Yine Vergi Rekortmeni

Malatya Özel Gözde Hastanesi ile Özel Gözde Kışla Hastanesi, Kurumlar Vergi Rekortmenliği’nde ilk sırada yer aldı.

24.02.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Özel Gözde Hastanesi ile Özel Gözde Kışla Hastanesi, Kurumlar Vergi Rekortmenliği'nde ilk sırada yer aldı.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Gözde Sağlık Grubu'nu ziyaret ederek, Kurumlar Vergi Rekortmeni olan Özel Gözde Hastanesi ile üçüncü sırada yer alan Özel Gözde Kışla Hastanesine plaketlerini takdim etti.

-GÖZDE SAĞLIK GRUBU BİRİNCİLİĞİ ELİNDE BULUNDURUYOR-

Kurumlar Vergi Rekortmeni olan Gözde Sağlık Grubu'nun plaketini Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman aldı.

Plaket takdimi sonrası konuşan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, "Aslında biz vergi rekortmenlerimizin ödülünü genelde bir kokteyl düzenleyerek veriyorduk. Bu sene bakanlığımızın talimatı çerçevesinde rekortmenlerimizin ödüllerini bizzat işyerlerini ziyaret ederek vermeyi uygun gördük. Bu belki formata daha uygun. Yani mülki hedeflerin işyerlerini ziyaret ediyorum. İşleri hakkında bilgiler ediniyoruz. Onların çaylarını içiyoruz, hal ve hatırlarını soruyoruz. Bu anlamda belki bu format daha iyi. Bundan sonraki yıllarda inşallah böyle devam edecek. Ben devletim adına vergi rekortmenlerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Doğu illerinde ekonomi şartları gerçekten ağır. Yani bugün ki batı illerindeki gibi karlılık oranı yüksek olmayan bir yer. Bu şartlarda vergi mükellefiyeti alacaksınız üzerine birde vergi rekortmeni olacaksınız bu gerçekten takdire şayan bir olay. Marifet iltifata tabidir her zaman bizde hak edene iltifat etmeliyiz ki karşıdaki de kendi marifetlerini daha da geliştirsin" dedi.

Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman ise, "Vergi Dairesi Başkanımıza öncelikle vergi haftalarını kutlayarak sözüme başlamak istiyorum. Hakikaten son 10 yıldır vergi rekortmenliğinin ilk sıralarını kimseye vermeyen ve son 5 yıldır da sürekli olarak birinci olan ve bu yılda sevinerek ifade etmek isterim. Diğer bir şirketimizle üçüncü sırada olmamız hasebiyle vergi vermenin anlamını öneminin anlamış bir kurum olduğum uzu ifade etmek istiyorum. Kamu yatırımlarının temel kaynağı olan vergilerimiz her şeyden önce üreten çalışan vergisini vere bir birey olmamızla birlikte bu toplumun içerisinde yaşayan bir birey olmamız hasebiyle kamu yatırımlarından faydalanan bunların nimetlerinden istifade eden bir bireyiz aynı zamanda. Bu anlamda bu tür hizmetlere katkı sunmadan dolayı kurumum ve bireysel olarak ben ayrıca mutlu olmaktayız. Başkanımızın buraya kadar teşrif etmesi bu ödülü bize kendi elleriyle sunması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kendileri de ifade etti marifet iltifata tabidir diye. Hakikaten bizde bu yaptığımız güzellikleri bu anlamda çalışmaların karşılığının görmekten bu şekilde yanımızda olduğunu görmekten ayrıca mutlu olmaktayız. İnşallah bunlar devam eder. Bizim moralimiz motivasyonum uzda bu şekilde sağlanıyor. Biz devletimizden çok fazla bir şey beklemiyoruz. Verdiğimiz vergilerin yerine gittiğini yerinde kullanıldığını görmek ve yaptığımız güzelliklerin de takdir edildiğini görmek bize yetiyor da artıyor bile. Bu anlamda başkanımıza ve heyetine buraya kadar zahmet edip geldikleri için çok teşekkür ediyorum.Bizleri unutmayıp yaptığımız güzelliklerin farkında oldukları için ayaklarına sağlık diyor ve tekrardan vergi haftalarını kutluyorum" şeklinde konuştu.

-GÖZDE KIŞLA HASTANESİ ÜÇÜNCÜ OLDU-

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, daha sonra Kurumlar Vergisi'nde üçüncü olan Gözde Kışla Hastanesi'ni ziyaret ederek, hastanenin başhekimi Dr. Bülent Bozyiğit'e plaketini takdim etti.

Ziyarette konuşan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, "Vergi rekortmenlerimizin ödüllerini bizzat işyerine giderek teslim etmeyi uygun gördük. Bu sene rekortmenlerin bir özelliği var. Kurumlar vergisinden hem birinci hem üçüncü olan mükellefimiz Gözde Grubu mensubu. Birincilik ödülünü az önce birinci olan şirketimize teslim ettik. Şimdi kurumlar vergisinde üçüncü olan şirketimizi de ziyaret ediyoruz. Ödüllerini takdim ettik. Biz sadece vergi rekortmenlerini değil onun dışında rekortmen olmamış ama vergiye gönüllük konusunda sıkıntısı olmayan vergisel ödevlerini zamanında yerine getiren mülki hedeflerimizi de ziyaret ediyoruz. Bu hafta içerisinde olabildiğince mülki hedeflerimizi ziyaret etmeyi düşünüyoruz. İnsanları teşvik etmek gerekiyor neticede bu mükelleflerimiz tüm zorluklara rağmen Malatya gibi zor bir ilde ekonomik faaliyet gösteriyorlar. Tüm bu zorluklara rağmen vergi rekortmeni olmuşlar ve en çok vergi ödeyen konuma yükselmişler. Gözde Grubunun zaten önceki yıllarda da vergi rekortmenliği var. Ben bu faaliyetlerden dolayı Gözde grubu ve şirketlerine ayrı ayrı tebrik ediyorum ve devletim adına teşekkür ediyorum kendilerine" diye konuştu.

Gözde Kışla Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Bozyiğit de, "Buraya bu ödülü getirerek bizi onurlandırdınız. Çok teşekkür ederiz her şeyden önce. Biz yıllardır grup olarak ana şirketimiz ve bizle bir küçük olarak hep ilk onda son birkaç yıldır da ilk beş içerisindeyiz. Bunun onurunu gururunu yaşıyoruz gerçekten. Keşke herkes bizler gibi duyarlı olsa diyorum. Sonuçta vergi kutsal bir hadise. Herkes bizden bekli çok daha büyük kurumlar olmasına rağmen, vergi verecek çok daha büyük kurumlar olmasına rağmen bizim hastanemiz bu büyüklükte bir hastane olarak özellikle diğer büyük şirketimizi katmıyorum ama bizim boyutumuzda bir hastanenin ilk üçe girmesi de biraz düşündürücü diye düşünüyorum. Tabi ki de vergi bizim görevimiz. Herkesin de bunu yapması gerek. Bizim bir beklentimiz var daha öncede belirtmiştim. Bunu bir teşvikini olması. Yani biz ilk beşe giriyoruz evet ama boyutumuzla bir sistem sağlıyoruz. Vergimizi kuruşu kuruşuna ödememiz gerek" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gözde Grubu Malatya'da Yine Vergi Rekortmeni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement