Göz Kapaklarının Altındaki Ekran Teknolojisi - Son Dakika
Dünya

Göz Kapaklarının Altındaki Ekran Teknolojisi

Göze takılacak bu buluş "giyilebilir teknoloji" denince aklımıza gelenleri baştan aşağı değiştirebilir.

11.02.2016 15:11  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giderek gelişen ve bizi her geçen gün daha da ekran bağımlısı kılan teknoloji, nihayetinde Black Mirror benzeri bir distopyanın gerçeğe dönüşmesine neden olur mu, emin değiliz. Fakat bu bilim kurgu dizisine adını veren ekranların gündelik hayatımızda en çok baktığımız nesneler olduğu da kesin.

GÖZ KAPAKLARININ ALTINDA EKRAN TEKNOLOJİSİ

Ekranların hemen her yerde ve her boyutta karşımıza çıktığı günümüzde ekran teknolojisini giyilebilir cihazlara uygulama denemeleri her zaman yeterince başarılı olamıyor. Büyük umutlarla tanıtılan Google Glass'ın kullanıcılar nezdinde yeterince ilgi görmemesi bunun son örneklerinden. Fakat ekran teknolojisini bir gözlük yerine doğrudan göz kapaklarınızın altına yerleştirdiğinizi bir düşünün.

10 YILLIK ARAŞTIRMANIN SONUCU ORTAYA ÇIKTI

University of South Australia bünyesindeki bir grup bilim insanı işte tam da bu konsepti gerçekleştirmek adına yeni bir tür kontakt lens geliştirme girişiminde bulundular. Elektriği iletebilen bir polimer film kaplaması kullanan araştırmacılar kontakt lens üzerinde üzerine bir ekran yerleştirmeyi olanaklı kılan çok küçük elektrik devreleri inşa etmenin bir yolunu buldular. İki yıllık bir çalışma ve on yıllık yoğun bir araştırmanın ürünü olan bu sonuç, Profesör Drew Evans tarafından "oyun değiştirici" olarak nitelendiriliyor.

''HER OLASILIK ÜSTÜNDE DURUYORUZ''

Söz konusu buluşun giyilebilir cihaz endüstrisini tamamen değiştirebileceğini ifade eden Evans, buluşa dair şunları söylüyor: "Kandaki glikoz miktarını ölçebilen basit bir sensörden gerçekten elektronik ekranlar yaratmaya kadar her olasılık üzerinde duruyoruz. Bu teknoloji sayesinde bir bilgisayar gibi davranan bir gözlük yerine görüntüleri doğrudan bir kontakt lens üzerinde oluşturmak mümkün."

Göz Kapaklarının Altındaki Ekran Teknolojisi

Son Dakika Dünya Göz Kapaklarının Altındaki Ekran Teknolojisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ypg: Kilicdaroglu sen ne zaman akli basinda bir is yapacaksin. Sana verdigimiz oylara yazik. Erdoganin binbir sucu varken pyd ilemi vuracan? Hayret bir adamsin. 3 7 Yanıtla
  • urfa: Allah öyle yaparmış ki gözün özünü anlarsınız böyle donar kalırsınız. .. xudé pir mezine 5 2 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: herkes gördügünden hesaba cekilecek. 3 3 Yanıtla
  • Siz nasıl insanlarsınız : he hemen allah hemen din la bilimde bahsediyor bir adım ilerlemek yerine din din din kafayı bozmussunuz siz 2 4 Yanıtla
  • yılmaz: Elktirikli mi kaçak yapsak? 0 5 Yanıtla
  • emre: Gozunuze kulaginiza kadina kızına yeter insanlar ölüyor hergün şehit mülteci ölüyor haber mi bu 1 1 Yanıtla
  • Aslanlar: alicengiz hâlâ kendine ismin gibi davraniyon ne Alak a bu yorum 0 0 Yanıtla

Advertisement