Görüntülü Haber) 2-'anadolu Ateşi' Bursa'da - Son Dakika
Güncel

Görüntülü Haber) 2-'anadolu Ateşi' Bursa'da

Görüntülü Haber) 2-\'anadolu Ateşi\' Bursa\'da

Anadolu Ateşi Dans topluluğu, Bursa'da sahnelediği yenilenmiş 'Troya' gösterisiyle beğenildi.

19.01.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ateşi Dans topluluğu, Bursa'da sahnelediği yenilenmiş 'Troya' gösterisiyle beğenildi.

Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı 'Anadolu Ateşi Dans Topluluğu', Bursalı sanatseverlerle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM Merinos) Osmangazi Salonu'nda buluştu. Topluluk, dünyanın sayılı sahne gösterileri arasında gösterilen yenilenmiş 'Troya'yı sergiledi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Topluluk, Anadolu kültürünün 7 ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinin yanı sıra Kafkas dansları, dinsel törenler ve Roman dansları bölümlerinin yer aldığı gösterileri sundu. Sanatseverler, ışık ve renk cümbüşü içinde zenginleştirilmiş gösteri sonunda, 'Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nu dakikalarca ayakta alkışladı. Gösteri öncesi basın mensuplarına bir açıklama yapan genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, şöyle dedi:

"Mitolojideki adı 'Olimpos' olan Uludağ, Troya ile direkt bağlantılı bir yer. Dolayısıyla tarihi mekanlar ve karakterlerle birlikte oyunu burada sergilemek bizim açımızdan güzel olacak."

Yeni poje çalışmaları olduğunu ifade eden Erdoğan, "Yakın bir zamanda, hazırlıkları süren ve yakında sergileyeceğimiz oyunla İstanbul'la birlikte bütün Türkiye'nin tarihini anlatmaya çalışacağız" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü Haber) 2-'anadolu Ateşi' Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement