Görme Engelli Yaşlı Adam, Dağ Başında Açlıkla Boğuşuyor - Son Dakika
Güncel

Görme Engelli Yaşlı Adam, Dağ Başında Açlıkla Boğuşuyor

Görme Engelli Yaşlı Adam, Dağ Başında Açlıkla Boğuşuyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, görme engelli 82 yaşındaki Hüseyin Omak, çoban arkadaşlarının verdiği kuru ekmeklerle hayatta kalmaya çalışıyor.

23.09.2014 16:37  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan, görme engelli 82 yaşındaki Hüseyin Omak, dağ başındaki tek göz odasında açlık ve sefaletle mücadele ediyor.

HAYVAN SAHİPLERİ EKMEK VERİYOR

İki yıl önce Ayvalık'ta Cennet Tepesi eteklerinde hazineye ait arazide 82 besiciye ait ağılların yıkılmasının ardından eski Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in talimatıyla yaptırılan tek göz odalı kulübede yaşayan görme engelli kimsesiz adamın dramı yürek burkuyor. 30 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen mevcut Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve ekibinin ilçede yoksullara her ay dağıtılan aceze yardımlarını kesmesiyle tek gelir kaynağından da olan yaşlı adama, bölgede çobanlık yapan hayvan sahipleri ekmek veriyor.

YILLARDIR BANYO YAPAMIYOR

30 Mart seçimleri öncesinde Ayvalık Belediye Başkanı olan Hasan Bülent Türközen döneminde yaklaşık 300 ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşa 175'er lira dağıtıldığını, bu sayede kendisinin de karnını doyurabildiğini anlatan 82 yaşındaki Hüseyin Omak, kendisine yarenlik eden 6 kuzuyla tek göz odalı elektriksiz kulübede yaşıyor. Yıllardır banyo bile yapamadığını ve bu yüzden ayağının tabanında pislikten kangren oluştuğunu anlatan Omak, eski başkanın ısrarına rağmen yaşadığı ovayı terk etmek istemediğini ve bu belediye bünyesindeki Yaşlılar Barınma Evi'ne gitmediğini kaydetti.



6 AYDIR KURU EKMEKLE BESLENİYOR

Omak, "Eskiden 175 lirada yardım alıyordum. Bu parayla ilçe merkezine inen bir çoban arkadaşıma üç-bel kuruş verip ihtiyacım olanları aldırtabiliyordum Ancak son 6 aydır cebimde hiç para olmadığı için bunu yapamıyorum. 6 aydır boğazımdan bir lokma sıcak yemek geçmedi. Çoban arkadaşların getirdikleri kuru ekmeklerle karnımı doyurmak zorundayım. Allah onlardan razı olsun. Eğer bu çobanlar olmasaydı açlıktan çoktan ölmüştüm" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görme Engelli Yaşlı Adam, Dağ Başında Açlıkla Boğuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • efe09: surıye lılere gosterılen ılgıyı kendı vatandasımıza gosreremıyoruz yazıklar olsun bu devlete 24 2 Yanıtla
  • Günnur Gül: Bu ayıpta bu olaydan haberi olan ve ilgilenmeyen Ayvalık halkına ve yetkililere yeter bence 21 0 Yanıtla
  • düşenin dostu: ah amca türkiye de zavallıysan sahipsizsen yardımı boşver zarar verirler. kimse kimsenin umrunda değil 13 2 Yanıtla
  • emrah tosun: bu ayıp bize 100 yıl yeter 15 0 Yanıtla
  • aziz: Bu haberi biz ta samsun dan goruyoruz. balikesir dekiler uyuyormu arkadas toplum bilincin olacak herkes uykuda msallah yarin reklam icin birkac kisi cikar. 2 gun yemek verirler ondan sonra haberde goremessiniz amcayida 10 0 Yanıtla
  • Deli: Yaşlılar barınma evine götürmek istemiş eski başkan ama o gitmemiş . gitseydin ya be dedem. 5 0 Yanıtla
  • ali: Hicmi kimsesi yok yazik ya oylede birakilmazki insallah biri sahip cikar adamcagiza colugu cocuguda varsa ve yardim etmiyorsa ozaman yaziklar olsun diyorum. . . allahim yardimcisi olsun. 0 0 Yanıtla

Advertisement