Gönüllü Kuruluşlar Gündemi İle Toplandı - Son Dakika
Güncel

Gönüllü Kuruluşlar Gündemi İle Toplandı

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun Şubat ayı olağan toplantısı, ASKON Bursa Şubesi'nde, "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" gündemi ve ASKON Genel Başkan Yardımcısınn katılımlarıyla gerçekleştirildi.

12.02.2016 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun 248'nci olağan toplantısı Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu'nun katıldığı toplantıda, "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konuşuldu.

ASKON Bursa Şubesi Dernek Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, yeni Anayasa ve Başkanlık Sisteminin birbiriyle kesişen tarafları olduğundan bahsetti.

ASKON Genel Başkan Yardımcısı Abdullahoğlu, "Yeni Uzlaşma Komisyonunun ilk toplantısı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Dolayısıyla bu mesele çok ciddi anlamda yeniden Türkiye'nin gündemine girmiş ve oturmuştur. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu kaos ortamı dolayısıyla bu Anayasa meselesini bu sefer bir yerlere taşımak gibi bir zorunluluğumuz olduğu aşikar. Becerebilirsek, bu handikaptan bu sefer belki kurtuluruz" dedi.

ASKON'un, Anayasa ve Başkanlık Sistemi konularında çalışmaları olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Abdullahoğlu, "Yeni Anayasa çalışmaları yapıldığı sırada Sivil Toplum Örgütü olarak Meclis'te bu konuyla alakalı ASKON'un düşünceleri, görüşleri, beklentileri şunlardır diye bir sunum gerçekleştirdik. Bir de Başkanlık Sistemi çok ciddi anlamda devreye girdiğinde yine biz ASKON olarak bir rapor hazırladık. Dünyadaki hem parlamenter sistemleri, hem de başkanlık sistemlerinin farklı olarak uygulandığı ülkelerin örneklerini ortaya koymaya çalıştık ve rapor hazırladık. Bunu uygun bir şekilde tekrar lansmanı tekrar gündeme getireceğiz ve yapacağız" diye konuştu.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan da, ülke gündemi meşgul eden konuları, Gönüllü Kuruluşlar olarak ele almayı sürdürdüklerini söyledi. Sayılgan, yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'nin de, bu konular arasında yer aldığını ve önem arz ettiğini belirtti.

Başkanlık Sistemi ile yeni Anayasa konularının derinlemesine incelendiği ve konuşulduğu toplantı, soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gönüllü Kuruluşlar Gündemi İle Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement