Gönül Elçileri, Türkiye'ye Örnek Oldu - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri, Türkiye'ye Örnek Oldu

Gönül Elçileri, Türkiye\'ye Örnek Oldu

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün başlattığı ve Vali Ahmet Çınar desteği ile yürütülen 'Gönül Elçileri' projesi, bütün Türkiye'ye örnek gösteriliyor.

21.08.2014 09:08  Güncelleme: 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün başlattığı ve Vali Ahmet Çınar öncülüğü ve desteği ile yürütülen 'Gönül Elçileri' projesi, bütün Türkiye'ye örnek gösteriliyor.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın öncülüğünü yaptığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 2013 yılı Aralık ayında başlatılan sosyal sorumluluk projesi olan 'Gönül Elçileri' ile Çanakkale ilindeki Kamu Kurum ve Kuruluşları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürlüğü, Hüseyin Özcan Yetiştirme Yurdu, Hamiyet Feridun Sözen Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası ve Hamiyet Feridun Sözen Huzur evinde korunma ve bakım altında bulunan çocuk, genç ve yaşlılara yönelik psikolojik ve sosyal güçlendirme, sosyal entegrasyon, hayata hazırlama ve olumlu davranış geliştirmeye yönelik sosyal faaliyetler gerçekleştiriyor.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Aralık 2013 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlara kuruluş bakımında bulunan çocuk, genç ve yaşlılara yönelik kuruluşları içine alacak faaliyetler dizisi hazırlanması, iyileştirici geliştirici sosyal faaliyetler gerçekleştirmelerini istemişti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce bir faaliyet takvimi hazırlandı. Kuruluşlara birer haftalık zaman ayrılarak, kendilerine verilen takvim içerisinde sosyal faaliyetler gerçekleştirmeleri sağlandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen faaliyetlerin her biri çocukların gelişimini destekleyecek, çocukları hayata hazırlayacak sosyal ve kişisel becerileri geliştirecek, çocuklar ve personelin tanışmasını, kaynaşmasını sağlayacak şekilde planlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü, çocuk evlerini ziyaret ederek bilgi deneyim paylaşımında bulundu, çocuklara ve gençleri ambulansları tanıttı, kısa ilk yardım kursu verdi. UEDAŞ, çocukların Bursa gezisine katkı sağladı, tarihi turistik yerleri gezmesi, tarihi daha iyi anlamasını destekledi ve Bursa'da gerçekleştirilen UEDAŞ Tiyatro Grubunun hazırlayıp sunduğu Tiyatro Gösterisini izlettirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi- Halkbank Voleybol müsabakasına çocuk ve gençlerin katılımını sağladı. Çocuklar ve gençler müsabakayı ilgiyle seyrederken spor sevgisi ve ilgisi kazanmaları amaçlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programına çocuk ve gençlerin katılımını sağladı. Çocuklar şiir ve milli duygularla tanıştı. Meteoroloji Müdürlüğü, çocuklarla gerçekleştirdiği kahvaltıda buluştu, çocuklarla tanıştı bilgi ve deneyim aktarımında bulundu. İşkur İl Müdürlüğü, çocuklara meslek tanıtımı yaptı, mesleklerle tanıştırdı ve geleceklerini planlama konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Milli Parklar Müdürlüğü, çocuk ve gençlere yönelik şehitlik gezisi gerçekleştirerek çocukların tarih hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladı, milli değerler konusunda bilinç artırdı. Boğaz Garnizon Komutanlığı, çocuk ve gençleri Denizaltı gezisi gerçekleştirdi. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Ev ziyaretleri gerçekleştirip çocuklarla tanıştı. Müftülük, çocukların Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmasını sağladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çocuklar, Aşağıokçular Köyü Tarım Müdürlüğü destekli çilek topladı, topladıkları çilekleri tadarak çocuk evlerine götürdü. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Ölçü ve Ölçü Birimleri konulu Fotoğraf yarışması gerçekleştirdi. Sevgi evleri ve çocuk evlerinde kalan çocukların fotoğraflarından ayrı ayrı seçilen 1., 2. ve 3.lere ödülleri düzenlenen doğum günü etkinliğinde verildi. 'Gönül Elçileri' başlığı altında toplanan bu faaliyetlerle hem sevgi evlerinde hem de çocuk evlerinde kalan çocukların kamu kurum ve kuruluşları ile tanışması, faaliyetleri hakkında bilgilenmesi, kendilerinin sürekli ziyaretçileri ve destekçilerinin olduğu vurgusu ile yalnız olmadıklarına yönelik düşünce geliştirmeleri amaçlanıyor. Türkiye'de bir ilk olan proje, bütün ülke için örnek gösteriliyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri, Türkiye'ye Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement