Gömük Dişler, Kulakta Çınlama Nedeni - Son Dakika
Güncel

Gömük Dişler, Kulakta Çınlama Nedeni

Gömük Dişler, Kulakta Çınlama Nedeni

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Ertaş, gömük, 20 yaş ve alt çenedeki diş çürüklerinin kulak çınlamasına neden olabileceğini söyledi.

07.11.2015 11:36  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Ertaş, gömük, 20 yaş ve alt çenedeki diş çürüklerinin kulak çınlamasına neden olabileceğini söyledi.

Kulaklarında ağrı ve çınlama olanların KBB hekiminden sonra mutlaka diş hekimine görünmeleri gerektiğini bildiren Ümit Ertaş, diş sorunlarının kulağa da etki ettiğini anımsattı. Gömük, 20 yaş ve alt çenedeki diş çürüklerinin kulak çınlamasına sebep olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ümit Ertaş, bu konuda şöyle konuştu:

"Ağız ve çeneler bölgesinde bulunan dişler, dil ve yumuşak dokular, diş etlerinin hastalıklarından kaynaklanan ağrılar, sadece diş veya ilgili bölgede görülmez. Bu ağrılar ağız ve çeneler bölgesinde yayılarak farklı bölgelerde uzak organlarda ağrı şeklinde kendini gösterebilir. Mesela alt dişlerin ağrısı özellikle 20 yaş diş bölgesinde meydana gelen bir çürük, bir gömük diş, özellikle gömük dişten meydana gelen ağrılar kulaklara yansıyabilir. Kulakta bu ağrı şeklinde tezahür edebilir veya kulak çınlaması görülebilir. Bu konuda yaptığımız çalışmalar var. Kulağı çınlayan hastaların gömük dişlerini çıkardıktan sonra bu çınlamalarının geçtiğini tespit ettik. Çene ekleminde, iç yapısındaki eklem kıkırdağında, çene ekleminin çıkması neticesinde görülen hastalıklarda da kulaç çınlaması ve kulak ağrısı ciddi bir şekilde görülebilir. KBB doktorları tarafından yapılan kontrolde bir kulak problemi olmadığı görüldüğü taktirde, hekim bu hastaları fakültemize veya bir diş hekimine veya bir çene cerrahına yönlendirir. Bu hastalar tedaviyi ve şifayı diş hekimliğinde bulmaktadırlar. Kulaklarla ilgili problemin tedavisi Diş Hekimliği Fakülteleri'nde bulunmaktadır. Tabii ki kulağımız hastalandığında kulak burun boğaz hekimine gideceğiz. Fakat kulak çınlaması olan kişilerin bir ayağının da diş hekiminde olması gerekmektedir." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gömük Dişler, Kulakta Çınlama Nedeni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Martı TAG Davası 19 Temmuz'a Ertelendi
    18:34 Martı TAG Davası 19 Temmuz'a Ertelendi

    İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile Martı TAG arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, uygulamalarının devam ettiğini ve erişim engeli olmadığını belirtti. Öktem, İstanbul'un en büyük ulaşım camiası olduklarını ve davayı kazanacaklarını söyledi.

  • MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi
    18:33 MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi

    MHP MYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için vatandaşlardan destek istedi. Kayrıcı, İskilip'in eksiklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve halka yalan söylemeyeceklerini belirtti. MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve MHP İskilip İlçe Başkanı Mehmet Aktaş da Sağlam için destek istedi.

  • Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada
    18:31 Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada

    Hatay'da polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anıysa kameraya yansıdı. Hatay'da göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı
    18:31 Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma çerçevesinde iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Köksal ifadesinde, para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını ve kampanyaya bağışta bulunmadığını belirtti.


Advertisement