Gölbaşı Belediyesi Çalışan İşçilerine Yüzde 28 Zam Yaptı - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı Belediyesi Çalışan İşçilerine Yüzde 28 Zam Yaptı

Gölbaşı Belediyesi ile çalışan kadrolu işçiler arasında 2 yıllık toplu sözleşme imzalandı.

17.03.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı Belediyesi ile çalışan kadrolu işçiler arasında 2 yıllık toplu sözleşme imzalandı.

Gölbaşı Belediyesi ile işçileri temsilen Hizmet-İş sendikası 2 yılı kapsayan zam oranını yüzde 28 olarak belirledi. Zam oranın dağılımı ilk altı ay yüzde 5, ikinci altı ay yüzde 6, üçüncü altı ay yüzde 5 dördüncü altı ay yüzde 6 ve sosyal yardımlara yapılan zamlar ile birlikte toplamda kümülatif olarak 2 yıllık zam oranı yüzde 28 oldu.

Gölbaşı Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen toplu sözleşme imza törenine Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Sendika temsilcileri ve Belediye işçileri katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Duruay, "Ben herkesi mesai arkadaşı olarak gördüm Değerli çalışma arkadaşlarım, işçinin hakkı emeği kesinlikle ödenmez. Biz işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığını fazlasıyla almaları için Belediye imkanları doğrultusunda bu sözleşmeyi hazırladık. Bundan sonraki sözleşmemiz bütçemizle beraber daha iyi olacaktır.

Yeni sözleşmemiz ile birlikte işçi arkadaşlarımıza Birinci altı ay yüzde 5, ikinci altı ay yüzde 6, üçüncü altı ay yüzde 5, dördüncü altı ay yüzde 6 olarak zam yaptık. Bir de bunların yanında sosyal yardımlarımız olarak üniversite okuyan öğrencilere 650 TL den 800 TL'ye, Lisede okuyanlar 220 TL' den 270 TL'ye, ilk okulda 150 TL'den 200 TL'ye, engelli ücretini 250 TL'den 500 TL'ye çıkartıldı. İşçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölbaşı Belediyesi Çalışan İşçilerine Yüzde 28 Zam Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement