Göğüs Kafesi Çelik Barla Düzeltildi - Son Dakika
Güncel

Göğüs Kafesi Çelik Barla Düzeltildi

Göğüs Kafesi Çelik Barla Düzeltildi

Burdur'da oturan 26 yaşındaki Osman Uğurel'in doğuştan çökük olan göğüs kafesi, Burdur Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla düzeltildi.

08.03.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da oturan 26 yaşındaki Osman Uğurel'in doğuştan çökük olan göğüs kafesi, Burdur Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla düzeltildi. Uğurel'in göğsüne 1.5 saatlik operasyonla çelik bar yerleştirildi.

Halk arasında 'kunduracı göğsü' olarak bilinen göğüs kafesi çöküklüğü bulunan Osman Uğurel, Burdur Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Op. Dr. Oktay Aslaner'in yaptığı tetkiklerde nefes darlığı ve kalp ritim bozukluğu olduğu belirlenen Osman Uğurel'in, 'iman tahtası' diye tabir edilen göğsün ön bölümündeki kemiğin kalbin üzerine ciddi baskı yaptığı tespit edildi. Uğurel'in göğüs kafesine 1.5 saatlik operasyonla yaklaşık 200 gramlık çelik bar yerleştirildi.

'ÇELİK BAR 2 YIL KALACAK'

Ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Oktay Aslaner,hastayı en son yöntemle kapalı şekilde kamera yardımıyla ameliyat ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Kalple iman tahtasının arasından bar geçirip, daha sonra ters çevirip öndeki kemiği yukarıya kaldırmış olduk. Hastamızın çöküklüğü çok fazla olduğu için iki bar kullanmak zorunda kaldık. Hastayı ameliyattan 1 gün sonra servise aldık. Şimdi taburcu olabilecek seviyede. Göğsündeki metaller 2 yıl kadar kalacak. Sonra normal hayatına dönecek. Normalde bu hastaları biraz daha erken yaşlarda 16- 17 yaşlarında ameliyat etmek gerekiyor. Hastamız 26 yaşında. Şimdi hem estetik olarak düzeldi hem de bizim açımızdan daha önemli olan, kalbe ve akciğerlere yapılan baskı ortadan kalkmış oldu."

'YAKLAŞIK 200 GRAMLIK BAR KONULDU'

Ameliyat sonrası hastanın kalp ritim bozukluğu ve nefes darlığının ortadan kalktığını aktaran Op. Dr. Aslaner, hastanın normal hayatına devam edebileceğini vurguladı. Bu tip ameliyatlarda kullanılan çelik barların çeşitli boyutlarda olduğunu kaydeden Op. Dr. Aslaner, "Önce hastanın ölçüsünü aldık. Ameliyata başlamadan bu ölçüye göre barlara şekil verdik. Daha sonra operasyonu gerçekleştirdik. Çok ağır değiller. Hastaya ağırlık olarak yük yükleyecek bir metal değil. Yaklaşık 200 gramlık bir bar" diye konuştu.

'OPERASYON 1.5 SAAT SÜRDÜ'

Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ulaş Sağlam ise hastayı hem göğüs hem de kalp ve damar cerrahisi olarak değerlendirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Kemik kalbin üzerine ciddi bir baskı uyguluyordu. Ritim problemleri, çarpıntı şikayetleri ortaya çıkıyordu ve nefes almakta güçlük çekiyordu. Son teknolojiyle yapılan bir ameliyat. Göğsün her iki tarafında açılan 3 santimlik cilt kesisinden çelik bar yerleştiriyoruz. Kalple iman tahtası arasındaki mesafeyi genişletmeyi ve eğilmiş olan bu kemiği düzeltmeyi amaçlıyoruz. 1.5 saat süren bir operasyondu. Göğüs boşluğu içerisinden geçerek barları uygun bölgeye yerleştirdik. Başarılı bir ameliyat oldu."

'ÇOK RAHAT HİSSEDİYORUM'

Doğuştan yaşadığı rahatsızlığından kurtulmanın mutluluğunu yaşayan Osman Uğurel de kendini çok rahat hissettiğini anlattı. Uğurel, "Nefes alamıyordum, tıkanıyordum. Kalbim çok hızlı atıyordu. Büyük sıkıntı yaşıyordum. Ameliyat iyi geçti. Metallerden dolayı vücudumda herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum" diye konuştu. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göğüs Kafesi Çelik Barla Düzeltildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Avukat Ramazan Demir, Şırnak'ta taşımalı seçmen olduğunu düşündüğü kişilere 'Konuş sen nerelisin?' diyerek tepki gösteren Süleyman Salğucak'a soruşturma açıldığını duyurdu. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı
    20:22 Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı

    Trabzon'da düzenlenen Gençler İçin Gazetecilik eğitim programı sona erdi. 65 öğrenciye gazetecilik, hikaye anlatıcılığı, saha yapımcılığı ve mobil gazetecilik konularında dersler verildi. Eğitim sonunda öğrencilerin çektikleri videolar puanlandı ve birinci olan gruplara ödül ve sertifikaları verildi.


Advertisement