Gkv Özel Okulları 6. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Gkv Özel Okulları 6. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvası Yapıldı

Gkv Özel Okulları 6. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvası Yapıldı

Türkiye genelinde 19 lise ve 20 takımın katıldığı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Geleneksel 6. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvası Gaziantep’te yapıldı.

20.04.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde 19 lise ve 20 takımın katıldığı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Geleneksel 6. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvası Gaziantep'te yapıldı. Finalde Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi ile karşılaşan Özel Robert Amerikan Lisesi turnuva şampiyonu oldu.

Gaziantep Kolej Vakfının ev sahipliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ulusal münazara turnuvasına bu yılda çeşitli illerden büyük ilgi gösterildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adapazarı, Eskişehir ve Gaziantep'ten 19 lise ve toplam 20 takımın katıldığı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Geleneksel 6. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvasında renkli sahneler yaşandı.

Türkiye'nin sayılı münazara turnuvaları arasında yer alan turnuva hakkında bilgi veren GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar yaptığı değerlendirmede, "Daha önceki yıllarda Gaziantep il genelinde düzenlenen ve son 3 yıldır ulusal düzeye taşınan GKV 6. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvası bu yılda başarıyla gerçekleştirildi. Güneydoğu'da ulusal ölçekte düzenlenen ilk ve tek organizasyon olan turnuvaya İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adapazarı, Eskişehir ve Gaziantep'ten 19 lise toplam 20 takımla katıldı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının ev sahipliği yaptığı turnuvada Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi, Özel TEVİTÖL Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Eskişehir, Atayurt Fen Lisesi, Özel Irmak Koleji, Galatasaray Lisesi, Üsküdar Amerikan Koleji, İstanbul Özel Robert Amerikan Lisesi, Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, Özel İzmir Işıklar Askeri Hava Lisesi, İstek Acıbadem Anadolu Lisesi, İzmir Özel Çakabey Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Özel Adapazarı Enka Okulları, İstanbul TED Koleji, Ankara TED Koleji, Bursa Emine Örnek Koleji ve Özel Sanko Lisesi'nden yaklaşık 120 öğrenci yarı final ve finale kalabilmek için üst düzey karşılaşmalar yaptı" dedi.

Turnuvada Ankara Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi ile final Özel Robert Amerikan Lisesi turnuva şampiyonluğunu ilan etti. Turnuvanın her geçen gün daha geniş katılımla büyüdüğüne dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş yaptığı kapanış konuşmasında, "Günümüzde eğitimi değerlendirecek olursak; salt akademik başarıya dayalı olarak yetiştirmeye çalışılan geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz acaba geleceğe doğru bir şekilde hazırlanıyor mu? Bence hayır. Çünkü artık salt akademik başarı 21. yüzyılın gençlerini geleceğe taşımayacağını bilinmektedir. Bireyler arasındaki farklılıkların artık farkına varılması ve gençlerin yaratıcılıklarının ortaya çıkarılması gerektiğine inanan bir eğitimciyim. Aynı şekilde birçok eğitimcinin de bu düşüncede olduğunu düşünüyorum. Aramızda bulunan tüm diğer paydaş okulların eğitim felsefesi hemen hemen aynı olmakla beraber geleceğimize yön verecek olan, siz sevgili gençlerin yetişmesinde büyük önem vermektedirler. Biz ve bütün paydaş okulların amaçları; sizlerin, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, katılımcı ve paylaşımcı, etik değerlere saygılı, temel insan hak ve özgürlüklerini savunan; demokratik, laik, bilimsel ve çağdaş bireyler olarak yetişmeniz için her türlü özveride bulunmaktayız. Bizler, her zaman eğitimde değişimin öncüsü olan çağdaş eğitim kurumları olarak, öğrencilerin, yaşama en iyi şekilde hazırlanması, çocukluk ve gençliklerinin iyi şekilde geçmesi; kendine güvenen, soran, sorgulayan, sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler olmaları için bütün imkanlar seferber edilmektedir. Okulda geçirdikleri eğitim süresince öğrencilerin hedeflere ulaşmaları için kendilerini geliştirebilecekleri ve sosyalleşebilecekleri ortamlar oluşturulmaktadır. Öğrenciler, sadece öğretilenleri özümseyen değil, araştıran ve sorgulayan bireyler olma niteliğini de böyle bir eğitim ortamında kazanmaktadırlar. Yaratıcılıklarını geliştirmekte, düşünce üretmekte, kendilerine özgü sanatsal etkinliklerde bulunmakta; sosyal sorumluluk ve bilim projelerinde insan ve doğa sevgisini ön plana çıkararak geleceğin başarılı insanları olma yolunda ilk adımlarını atmaktadırlar.

Organizasyona büyük destekler veren jüri üyelerine,Mütevelli Heyeti Başkanımız Nüket Ersoy'a, Yönetim Kurulu başkanımız Sayın Celal Ersoy'a Genel Müdürümüz Sayın Müfit Taşlıyar'a, Lise müdürümüz Ülkü Ulutaş'a bu organizasyonun genel koordinatörlüğünü başarılı bir şekilde yürüten Özlem Fındık'a, Halkla İlişkiler Müdürümüz Bengü Özdede'ye ve işletme Müdürümüz Hürriyet Beye ve tüm emeği geçen diğer personeline ve bizden hiç emeklerini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan GKV'li öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

Turnuvalara katılmak üzere GKV Özel Okullarının ev sahipliğinde Gaziantep'e gelen yüzlerce öğrencinin bölge kültür ve turizmini tanıması yönünde düzenlenen geziler de büyük ilgi gördü. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gkv Özel Okulları 6. Ulusal Liselerarası Münazara Turnuvası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement