Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan Açıklaması

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının fındık ürününe zarar vermediğini söyledi.

23.03.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının fındık ürününe zarar vermediğini söyledi.

Karan, yaptığı açıklamada, Giresun'un yüksek kesimlerinde bir kaç gündür kar yağışının etkili olduğunu belirtti.

Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde fındığın, zirai dondan zarar görebileceği endişesinin ortaya çıktığını dile getiren Karan, "Kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Karla birlikte soğuk hava fındık bitkisi için zirai don riski taşıyor. Özellikle dün gece zirai don riski mevcuttu ancak korkulan olmadı. Sıcaklıklar 2 derecenin altına düşmedi. Dün gece fındık, büyük tehlike atlattı" dedi.

Nurittin Karan, nisan ayı ortalarına kadar fındık için zirai don tehlikesinin devam ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Çok ağır bir kış dönemi geçirmedik. Bahardan kalma günler, haftalar yaşadık. Yalancı bahara kanan fındık bitkisi de erken uyandı. Ne var ki kış henüz bitmedi. Bu nedenle erken uyanan bitki için zirai don tehlikesi devam etmekte. Nisan ayı ortalarına kadar da tehlike sürecek gibi görünüyor. Endişeli bekleyişimiz sürüyor. Umarız ki korkulan durum yaşanmaz. İyi ve bereketli bir fındık hasat sezonu yaşamak istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement