Giresun İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Haftasını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Giresun İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Haftasını Kutladı

Giresun İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Haftasını Kutladı

İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, 3-9 Eylül 'Halk Sağlığı Haftası' nedeniyle, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden'i Makamında ziyaret etti.

07.09.2013 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Müdürlüklerinin ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinin görevlerinin hem yaşam kalitesini yükseltmek, hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik çalışmalarının artarak sürdürüldüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, 20-30 yıl öncesine kadar halk sağlığı çalışmalarının daha çok kolera, tifo gibi salgın hastalıklara karşı korumada alınması gereken önlemler oluştururken, günümüzde daha çok AIDS, kanser gibi tedavi süreci uzun ve maliyeti yüksek hastalıkların halk sağlığını tehdit eden sorunlar olarak karşımıza çıktığını ifade etti.

Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmanın, toplum bilincini artırmanın, hastalık meydana gelmeden önlemenin ve hayat standardını yükseltmenin halk sağlığı çalışmalarının ana amacı olduğunu da belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, "Sağlık Bakanlığımız Aile hekimliğiyle ilgili gerekli yasal düzenlemeleri yapmış ve koruyucu sağlık hizmetlerini de bu yolla sunmak için çalışma içerisindedir" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden de, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası'nda yoğun etkinlik programları gerçekleştireceklerini söyledi.

Ziyarete İl Sağlık Müdürlüğünden Şube Müdürleri Dr. Mehmet Ali Güner, Murat Turan ile Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ünal Özek ve Şube Müdürü Kerim süral da katıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Giresun İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Haftasını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement