Giresun Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun?da - Son Dakika
Güncel

Giresun Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun?da

Giresun Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun?da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilişkin kararına tepki gösterdi, 'Kalkan eller Türkiye'ye yöneliktir, İslam'a yöneliktir.

17.04.2015 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun'da

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilişkin kararına tepki gösterdi, 'Kalkan eller Türkiye'ye yöneliktir, İslam'a yöneliktir. Bu topraklarda Müslümanlar yaşadığı içindir. Kabul etmiyoruz, reddediyoruzö dedi. Sabah saatlerinde Görele İlçesine gelen Bakan Nurettin Canikli, Gençlik Merkezi inşaatının temelini attı, ardından da Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'nin açılışını yaptı. Bakan Canikli, bir süre önce yasalaşan İç Güvenlik Paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu, Düzenleme, çok büyük direnç ve karşı çıkmalara rağmen yasalaştıö dedi.

ÖĞRENCİLER CAMİ AÇILIŞINDA ARAPÇA ŞARKI SÖYLEDİ

Tirebolu ilçesine geçen Bakan Canikli, 93 yaşındaki Mehmet Ali Şişman'ın desteğiyle yaptırılan Şişmanoğlu Camisinde namaz kıldı, İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin söylediği Arapça şarkıyı dinledi. Canikli, burada yaptığı konuşmada da Suriyeli sığınmacılar konusuna değinerek, 'Bugüne kadar da 5,5 milyar dolar yardım yaptık. Dünyanın yaptığı yardım da şu ana kadar sadece 250 milyon dolar ifadelerini kullandı.

KALKAN ELLER TÜRKİYE'YE YÖNELİKTİR, İSLAM'A YÖNELİKTİR

Bakan Nurettin Canikli, 1915 olayları için 'soykırım' nitelemelerine de değindi. 'Türkiye Müslüman bir ülke olmasaydı Avrupa Parlamentosu kesinlikli böyle bir karar vermezdiö dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü 'O karara parmak kaldıran parlamento üyeleri bu konuyu ne kadar biliyorlar, ne kadar hakimler Hiç biri zerre kadar bilgiye sahip değil. 1915'te yaşanan o olaylarla ilgili zerre kadar bilgileri yok. Ama çok önemli bir karar veriyorlar, Türk milletini suçluyorlar. Bilimsel bir araştırmanın sonucunda verilen bir karar değildir. Kalkan eller Türkiye'ye yöneliktir, İslam'a yöneliktir. Bu topraklarda Müslümanlar yaşadığı içindir. Kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Konuşma sonrasında caminin açılışı yapan Bakan Canikli, sonra da Giresun'da Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yurt binasının temel atma törenine katıldı. Öğrencilerin tezahüratlarıyla karşılanan Canikli, bir süre sohbet etti, toplu fotoğraf çektirdi. Burada yaptığı konuşmada okul yıllarından bahseden ve imam hatip mezunu olarak zorluk yaşadığını anlatan Canikli, yurt inşaatının temelini attı, işçilerle sohbet etti, demir eğmeye çalıştı. Bakan Canikli daha sonra da Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nin açılışını yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Giresun?da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement