Giresun'daki Fırtınanın Ardından - Son Dakika
Güncel

Giresun'daki Fırtınanın Ardından

Giresun\'daki Fırtınanın Ardından

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikğlu, fırtınadan dolayı zarar gören işletmeleri ziyaret ederek işletme sahiplerinden zararlarıyla ilgili bilgi aldı.

26.09.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikğlu, fırtınadan dolayı zarar gören işletmeleri ziyaret ederek işletme sahiplerinden zararlarıyla ilgili bilgi aldı.

Fırtınadan dolayı zarar gören işletmelerde incelemelerde bulunan Giresun Ticaret Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu yaptığı değerlendirmede sahil kesiminin her daim tehdit altında olduğunu ifade etti. Çakırmelikoğlu yaptığı açıklamada "Giresun deniz taşkını nedeniyle 1999 ve 2009 yıllarında da böyle felaketler yaşamış,tedbir için deniz dolgusunun genişletilmesi ve Karadeniz ile Giresun şehir merkezinin arasına güvenli bölge oluşturulması gerekliliği vurgulanmıştı. Son yaşanan afette özellikle Giresun Cumhuriyet Parkı içinde yer alan işletmelerin bir çoğu kullanılamaz hale gelmiştir. Bu şartlarda Giresun sahil kesiminin her daim tehdit altında olduğunu,can ve mal güvenliğinin bulunmadığı ortaya çıkmaktadır. İlk analizlerin ardından mevcut afetin genel hayatı etkileyen bir mahiyet arz ettiğine dair 7286 sayılı Afet Kanunu'na ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesi gerekmektedir. Son felaket durumun vahametini gözler önüne sermektedir.Giresun'un yaşadığı bu deniz afetinin ayrıntılı fotoğraf ve analizlerini Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli bilgilendirilmesi için çalışma başlatılmıştır" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'daki Fırtınanın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement