Giresun - Bakan Topçu: İngiltere'nin Londra'sı Ne Kadar Güvenliyse Anadolu'daki İller de O Kadar... - Son Dakika
Güncel

Giresun - Bakan Topçu: İngiltere'nin Londra'sı Ne Kadar Güvenliyse Anadolu'daki İller de O Kadar...

Giresun - Bakan Topçu: İngiltere\'nin Londra\'sı Ne Kadar Güvenliyse Anadolu\'daki İller de O Kadar...

Bakan Topçu: İngiltere'nin Londra'sı ne kadar güvenliyse Anadolu'daki iller de o kadar güvenli Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, terör olaylarının turizmi etkilemediğini öne sürdü.

20.09.2015 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Topçu: İngiltere'nin Londra'sı ne kadar güvenliyse Anadolu'daki iller de o kadar güvenli

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, terör olaylarının turizmi etkilemediğini öne sürdü. Topçu, "Batılı dostlarıma sadece bir şey söyleyebilirim; İngiltere'nin Londra'sı ne kadar güvenliyse Anadolu'daki bütün iller o kadar güvenli" dedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak için Giresun'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Giresun Valisi Hasan Karahan'ı ziyaret etti. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aygün Attar, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy ve Emniyet Müdürü Uğur Öztürk'ün de bulunduğu ziyarette konuşan Bakan Topçu, 63'üncü Hükümet'in terörle mücadelede ciddi kararlılığı olduğunu söyledi. Bu kararlılığı Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da da gördüğünü kaydeden Topçu, şunları söyledi:

"Şu anda sadece 3.5 eşkıya ile meşgul değiliz. Onun arkasındaki güçlerle meşgulüz. Dün Çanakkale'de kiminle karşı karşıyaysak bugün de onunla karşı karşıyayız. Malazgirt'te kiminle karşı karşıyaysak bugün de onlarla karşı karşıyayız. Kudüs'ü katabilirsiniz, Anafartalar'ı, Sakarya'yı, Dumlupınar'ı katabilirsiniz. Bugün o işlerle karşı karşıyayız. Bölücü terör örgütünü meşrulaştırma peşinde olan iç ve dış medyanın konseptine baktığınız zaman söylediklerim daha rahat anlaşılacaktır."

"TERÖR OLAYLARI TURİZMİ FAZLA ETKİLEMEDİ"

Yaşanan terör olaylarının ülke turizmini fazla etkilemediğini kaydeden Bakan Topçu, "Bize gelen anketler neticesinde binde 38 oranındaki düşüş terörle mücadelenin yoğun olduğu bölgeler için geçerli. Ama İstanbul'daki ziyaretlerimiz olsun, diğer ören yerleri olsun, otellerdeki doluluklar geçmiş senenin aylarına göre yüzde 5 artmış durumda. Buradan Batılı dostlarıma sadece bir şey söyleyebilirim; İngiltere'nin Londra'sı ne kadar güvenliyse Anadolu'daki bütün iller o kadar güvenli. Onların Frankfurt'u ne kadar güvenliyse bizim Anadolu'daki illerimiz o kadar güvenli. New York ne kadar güvenliyse Ankara o kadar güvenli. Londra ne kadar güvenliyse İstanbul o kadar güvenli. Paris ne kadar güvenliyse Sivas da o kadar güvenli" dedi.

Küresel krizin turizme de çeşitli yansımaları olduğunu belirten Yalçın Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesela Rusya'daki krizin İtalya'ya, Avrupa Birliği ülkelerine yansımaları yüzde 45-52 arasında. Bize yansıması sadece yüzde 20. Avrupa Birliği ülkelerinde de bir küresel kriz var, onun yansımaları var. Güvenlik kuvvetlerimizin bölücü terörle mücadele ettiği sahalarda zaten turizmin gelirleri ne kadar çok onu biliyorsunuz. Sahil, deniz ve kültürel varlıklarla ilgili olan turizmde çok düşüş yok. Öyle birilerinin abarttığı gibi bir düşüş yok. Ama Avrupa Birliği ülkelerinde BBC, CNN, Der Spiegel, Reuters bu tip medya organlarında Türkiye'nin güvensiz olduğu imajı verilmeye çalışılıyor. Onlara bir kez daha hatırlatıyorum; sizin başkentleriniz ne kadar güvenliyse bizimki de o kadar güvenli."

Ziyaret ardından Vali Karahan, Bakan Topçu'ya hediye olarak içi fındık dolu serender maketi verdi. Bakan Topçu daha sonra İl Jandarma Komutanlığı, Giresun Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret etti, Atatürk Meydanı'nda bulunanlarla bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)-

===============================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun - Bakan Topçu: İngiltere'nin Londra'sı Ne Kadar Güvenliyse Anadolu'daki İller de O Kadar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kenan duygu: Adamgibiadam yalcin topcu 0 0 Yanıtla

Advertisement