Gezici'nin Anketinde 6 Büyükşehirde AK Parti'ye Şok - Son Dakika
Güncel

Gezici'nin Anketinde 6 Büyükşehirde AK Parti'ye Şok

Gezici\'nin Anketinde 6 Büyükşehirde AK Parti\'ye Şok

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Gezici Araştırma Şirketi Antalya, Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'da yapılan mart ayı seçim anketi sonuçlarını yayınladı.

31.03.2015 10:00  Güncelleme: 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye 30 Mart yerel seçimlerini ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını en yakın tahmin eden, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeme oranını % 24 olarak ifade eden (resmi rakam halkın % 26'sı sandığa gitmedi) tek firma olan Gezici Araştırma şirketi Mart 2015 anket sonuçları yayımlandı.

ERDOĞAN'IN MİLLİYETÇİ ÇIKIŞININ NEDENİ BELLİ OLDU

Ankette çıkan sonuçlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerdeki milliyetçi söylemlerinin nedenini de ortaya koydu. Anketin yapıldığı 6 büyükşehirde MHP'nin yükseldiği gözlenirken, AKP'nin oylarının hızla düştüğü ortaya çıktı.

ANTALYA, MERSİN, ADANA, GAZİANTEP, HATAY, ŞANLIURFA TAHMİNLERİ 2014

Yerel seçim sonuçlarını Türkiye genelini en yakın bilen Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici son anketini açıkladı.

Gezici , Türkiye genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 14 – 15 Mart 2015 tarihlerinde, TÜİK örneklem verileri dikkate alınarak Türkiye'nin 6 Büyükşehiri Antalya, Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa illerinin tüm ilçelerinde ve 124 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 24.868 katılımcıyla yapıldığını kaydetti.

AKP NEDEN OY KAYBEDİYOR

Gezici'ye göre AKP'nin Suriye politikası Akdeniz ve Türkiye'nin Doğusunda oy kaybına neden oldu. Bölgelerde ciddi sayılara ulaşan Suriyeli göçmenler, büyükşehirlerin en önemli sorunu olarak ilk sıralara yerleşti, aynı zamanda seçmen üzerinde tepkilerin birikmesine neden oldu.

İŞTE O 6 İL

ANTALYA: Araştırmaya göre AKP 2011'de Antalya'da genel seçimlerinde % 39.3 oy almasına rağmen 2015 Haziran seçimlerinde çok ciddi düşüş yaparak % 29.1 oy alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. MHP 2011 Genel seçimlerde % 20.9 almışken şu an % 24 oylarını yükseltiyor. CHP ise oylarını % 33.2 den % 34.8 e yükselttiği bulgularda tespit edilmiştir. HDP ise oylarını % 2.4 den % 5.1 oylarını çıkarmıştır.

MERSİN: AKP 2011'de Mersin genel seçimlerinde % 32 oy almasına rağmen 2015 Haziran seçimlerinde çok ciddi düşüş yaparak % 24.9 oy alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. MHP ise oylarını % 23.1 den % 30 a yükselttiği görülüyor. HDP ise oylarını % 9 dan %12 ye oylarını çıkardığı bulgularda rastlanmıştır.

HATAY: AKP 2011'de Hatay genel seçimlerinde % 44.4 oy almasına rağmen 2015 Haziran seçimlerinde çok ciddi düşüş yaparak % 29.8 oy alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. MHP ise oylarını % 12.6 dan % 24 yükselttiğigörülüyor. Hatay da CHP oylarını 2011 e göre bir puan düşürdüğü görülüyor.

ADANA: AKP 2011'de Adana genel seçimlerinde % 37.4 oy almasına rağmen 2015 Haziran seçimlerinde çok ciddi düşüş yaparak % 30.2 oy alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. MHP ise oylarını % 20.3 den % 25.4 yükselttiğigörülüyor. CHP Adana da çok ciddi oylarını artırdığı % 30 civarında olan oylarını % 32 ye taşıdığı görülüyor. HDP ise oylarını % 8 den % 11.2 ye çıkarıyor.

GAZİANTEP: AKP 2011'de Gaziantep genel seçimlerinde % 61.7 oy almasına rağmen 2015 Haziran seçimlerinde çok ciddi düşüş yaparak % 43.4 oranın da oy alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. CHP ise oylarını % 19 lar dan % 27.9'a yükseldiği bulgularda görülüyor. MHP ise % 9 lar dan % 15.2 ye çıkardığı, HDP ise % 5 ler den % 12 oylarını çıkardığı görülüyor.

ŞANLIURFA: AKP 2011'de Şanlıurfa genel seçimlerinde % 63.4 oy almasına rağmen 2015 Haziran seçimlerinde çok ciddi düşüş yaparak % 48.2 oranın da oyalma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. HDP ise % 27 den % 35 e oylarını çıkardığı görülüyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gezici'nin Anketinde 6 Büyükşehirde AK Parti'ye Şok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (130)

  • T.A.K HACK TİM: URFAYI HDP OLARAK ALACAĞIZ İNŞALLAH...EN AZ YÜZDE 42 ALACAK HDP... 57 55 Yanıtla
  • ANTEP27: 24 OY DAHA EKLEYİN MHP YE 102 6 Yanıtla
  • son anket: mhp yükselişde % lerde 2 bin nüfuslu ailemiz hepsi ak partinden geciyor mhp diyor suriyelilerin yüzüne her yerde suriyeli böyle bir sacmalık olmacağını herkez söyliyor söylemlerde devam edce hızla yayılıyor en yakın zamanda suriyelileri gönderilmesi gerekdiğini düşünüyoruz 84 3 Yanıtla
  • trabzon: üç hilal büyüyor ay yıldız yorganımız üç hilal yastığımız olacak inşallah 66 20 Yanıtla
  • mustafa: Bu seçim seçim değil savaştır. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile BOP uşaklarının beka seçimidir. Demokratik parlementer sistemle TAYYİBAN rejiminin seçimidir. Bu seçim Türkün varlık seçimidir. Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Kendilerine gelince para bol vatandaşa gelince rezervler bitiyormuş. Kim neyle kime ne verecekmiş!!! Kaçak saraya gelince var, jet alamaya gelince var, süperlüks arabaya var bilale var, sümeyyeye var, egemene var. bir tek vatandaşa yok. vatandaşa gelince nerden alacuhhh!!! bu akapeden bu ülke kurtulmalıdır. Yoksa ülke bölünecek millet birbirine girecektir. Bu akapeliler yetmişikibuçuk milletin yetmişbir buçuğunu severler. Bir tek türk milletini sevmezler. Türkler titremeli ve kendine gelmeliler. Kendileri demedilermi diyarbakırda milliyetçiliği ayağımın altına aldım diye. 73 3 Yanıtla
  • MURAT: akp düşmanlarının teselli şiirketi yine saçmalamış. ancak demokrasi olduğundan dolayı hayal kurmak serbest. SON İKİ AY. 17 54 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: OYLAR HDP YE...YOKSA DÖRT YIL DAHA İNİM İNİM İNLERSİNİZ... 24 41 Yanıtla
  • cemali: mhp akp nin hakkından gelecek akp verdiğim oylar içinde pişmanım ve akpnin bitmesi için bütün tanıdıklarımla konuşuyorum bitireceğiz akp yi ALLAH ın izniyle hesap verecekler 43 10 Yanıtla
  • eski akp li: Hep Erdoğan a oy verdik hep yanlış politika artik mhp ye geri dönme zamani 41 8 Yanıtla
  • bayburt: mhp gardaş akp bitti benim için 42 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi
    09:25 İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın görev süresinin dolmasıyla boşalan üyelik için İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi
    09:13 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde iç ve dış paydaşların destekleriyle ‘Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu’ çalıştayı düzenledi.

  • vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı
    09:09 vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon kataloğunu genişletmeye devam ediyor. Şirket, yakında Y200i 5G adlı modeliyle karşımıza çıkacak. Uzun bir süredir merakla beklenen vivo Y200i 5G için tanıtım tarihi açıklandı. Cihazın özellikleri arasında Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 6.72 inç IPS LCD ekran, 8 GB veya 12 GB RAM seçenekleri, 50 MP + 2 MP arka kamera kurulumu ve 6.000 mAh batarya bulunuyor. vivo Y200i 5G, 20 Nisan'da Çin'de tanıtılacak.

  • Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor
    09:09 Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor

    Google, Android işletim sistemine özgü mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar'a ebeveyn denetimi özelliğini eklemek için testler yapıyor. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının mesajlaşma aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek. Yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedefliyor ve onay bekleyen mesajlar için uyarılar gönderiyor. Ayrıca, SMS ve RCS desteği ile geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Google, bu özelliği önümüzdeki sürümlerde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.


Advertisement