Gezici'den "Abdullah Gül Parti Kursun mu?" Anketi - Son Dakika
Güncel

Gezici'den "Abdullah Gül Parti Kursun mu?" Anketi

Gezici\'den "Abdullah Gül Parti Kursun mu?" Anketi

Gezici Araştırma Şirketi, yaptığı son anketin sonuçlarını yayınladı. Ankete katılanlara "Abdullah Gül parti kursun mu?" sorusu da yöneltildi, yüzde 58 'evet' dedi.

04.08.2015 07:33  Güncelleme: 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezici Araştırma Şirketi, 7 Haziran'dan sonra yaptığı son anketin sonuçlarını yayınladı.

Ankete katılanlara "Abdullah Gül parti kursun mu?" sorusu da yöneltildi. Bu soruya "evet" cevabını verenlerin oranı yüzde 58 olarak gerçekleşti.

"Oy verir misiniz?" sorusuna ise yüzde 40'ı "evet" dedi. AKP seçmenin yüzde 68'i de Gül'ün kuracağı partiye oy vereceğini açıkladı.

BUGÜN SEÇİM OLSA...

Bugün seçim olsa, ankete katılanların yüzde 41,9'u AK Parti, yüzde 26,3'ü CHP, yüzde 15,3'ü MHP ve yüzde 12,3'ü HDP'ye oy vereceğini bildirdi.

SÜREÇ BAŞARISIZ

25-26 Temmuz tarihleri arasındaki zaman dilimini kapsayan araştırma, 36 il ve 189 ilçede 4 bin 800 kişiyle yüz yüze gerçekleştirildi. Buna göre halkın yüzde 89,2'si AK Parti'nin çözüm sürecinde başarısız olduğunu düşünüyor. Çözüm sürecinin başarılı olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 10,8'de kaldı.

Çalışmada, halka Türkiye'de yaşanan son terör olayları ile alakalı sorular da yöneltildi. Vatandaşların yüzde 64,5'i Türkiye'de yaşanan kaos ortamının erken seçimde farklı bir sonuç çıkarma girişimi olduğuna inanıyor. Erken seçim durumunda halkın oy tavrında da çok keskin bir değişim gözlenmiyor.

AK PARTİ YÜZDE 41.9

Ankete katılanların yüzde 41,9'u AK Parti, yüzde 26,3'ü CHP, yüzde 15,3'ü MHP ve yüzde 12,3'ü HDP'ye oy vereceğini bildirdi.

KOALİSYON HÜKÜMETİNE DESTEK YÜZDE 70

Gezici Araştırma Şirketi'nin anketinden koalisyon çalışmaları konusunda da çarpıcı sonuçlar çıktı. "Sizce partiler koalisyon yapmalı mı?" sorusuna yüzde 70,2 'evet' cevabı veren katılımcıların, yüzde 56,8'i partilerin koalisyon kurmasının önündeki en büyük engel olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı görüyor. Yine katılımcıların yüzde 67,6'sı Erdoğan'ın giderek otoriterleştiği görüşünü paylaşıyor.

Muhalefetin koalisyonun önündeki engel olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 25,2'de kalırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun engel olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 18. "Koalisyon olursa Türkiye normalleşir mi?" sorusuna da yüzde 61,8 "evet", yüzde 38,2 'hayır' cevabı çıktı.

SURİYE'YE OPERASYON

Anket sonuçlarına göre halkın yüzde 84,2'si Suriye'ye askeri bir operasyon yapılmasını uygun görmüyor. Yüzde 70,9 gibi bir oran da 'Hükümetin sorunları çözmekte ve ülkeyi yönetmekte başarısız olduğunu kaydetti. Vatandaşların yüzde 67,4'ünün geçim sıkıntısı çektiğini belirtmesi de Gezici'nin son anketinden çıkan bir başka çarpıcı sonuç oldu.

ABDULLAH GÜL'ÜN PARTİ KURMASINI AK PARTİ SEÇMENİ DE İSTİYOR

Ankete katılanlara "Abdullah Gül parti kursun mu?" sorusu da yöneltildi. Bu soruya "evet" cevabını verenlerin oranı yüzde 58 olarak gerçekleşti.

"Oy verir misiniz?" sorusuna ise yüzde 40'ı "evet" dedi. AKP seçmenin yüzde 68'i de Gül'ün kuracağı partiye oy vereceğini açıkladı.

Yine 7 Haziran'da sandığa gitmeyen seçmenin yüzde 22'si de Abdullah Gül için sandığa gideceğini beyan etti. (Kaynak: Zaman)

Son Dakika Güncel Gezici'den 'Abdullah Gül Parti Kursun mu?' Anketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (82)

  • İ.GÜZEL: PARTI KURACAĞINA SARAY VE AKP NIN SAVAŞI DURDURMASI VE BARIŞIN SAĞLAMASI ICIN BIRŞEYLER YAPSIN 10 36 Yanıtla
  • Nefi: Lütfen haberleri KAYNAK bilgisi ile birlikte değerlendirin,bu sayede haber ile aslında neyin amaçlandığı ,haberin doğru olma ihtimalini anlamak daha da kolaylaşacak ve sağlıklı bir karara varmak daha mümkün olacaktır. 7 19 Yanıtla
  • Paranoyak: Seçimden önce Akp yi devirmek için hdpkk yı destekleyenler çıktı yine piyasaya, terör kozu bu sefer olmaz bari abdullah gülü kullanın 14 6 Yanıtla
  • C.türkmen: sayin gül tipki sayin demirtaş gibi sevilen sayilan gerçekçi bir devlet adamidir bu ikili türkiye yönetimini avanelere birakmamalidir 10 8 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Yemin ederim ben bundan daha iyi yönetirim ülkeyi ... 9 8 Yanıtla
  • roviye çekala: KURULSUN.BU SARAY DELİSİNİ ANCAK O DURDURUR 11 4 Yanıtla
  • a.s: yahudiler gibi sinsi ve cok tehlıkelı vede eşi de dahıl. 4 11 Yanıtla
  • Maraş: En az % 20 oyu var 6 8 Yanıtla
  • kommagene: bu yeni bir siyaset mühendisliği gibi geliyor bana,ufukta erken seçim görününce yine algı ve yönlendirme haber ve anketleri bol bol geleceğiz,abdullah gülü c.başkanlığına kadar çıkaran lider yine sayın erdoğandır ,sayın erdoğanın kararlı liderliği olmasaydı abdullah gül bu düşman blok karşısında toz duman olurdu. 5 8 Yanıtla
  • kayserili yorumu: buyursun kursun.ben kayseriliyim, kendisini de severim o ayrı.ama şu anki ak parti dururken kesinlikle ona oy vermem ve bir çok hemşehrimin de benim gibi düşündüğünü biliyorum. 2 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement