Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Sinema ve dizi oyuncuları, diyalog ortamının geliştirilmesini talep etti Oyuncu Cumbul."Gezi Parkı eylemlerinin 17.günündeyiz."

13.06.2013 23:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Sinema ve dizi oyuncuları, diyalog ortamının geliştirilmesini talep etti

Oyuncu Cumbul:

"Gezi Parkı eylemlerinin 17. günündeyiz. Görüşmeler, Gezi Parkı eylemcilerinin meşru temsilcilerini de kapsayacak şekilde genişlemiştir. Bu gelişmeyi umut verici bir adım olarak değerlendiriyoruz"

Taksim Meydanı'nın Gezi Parkı'na çıkan merdivenlerinde bir araya gelen oyuncular adına basın açıklamasını okuyan Meltem Cumbul, protestoların son bulması için gerçekleştirilen görüşmeleri olumlu bir gelişme olarak niteledi.

Cumbul, "Gezi Parkı eylemlerinin 17. günündeyiz. Görüşmeler, Gezi Parkı eylemcilerinin meşru temsilcilerini de kapsayacak şekilde genişlemiştir. Bu gelişmeyi umut verici bir adım olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Cumbul, polis şiddetinin sürdüğünü iddia ederek, eylemcilere müdahalede bulunulduğunu savundu. Görüşmelerin olumlu bir havada yapılabilmesi için Gezi Parkı'na müdahale edilmemesi gerektiğini söyleyen Cumbul, gözaltına alınan eylemcilerin serbest bırakılmasını talep etti.

Cumbul'un açıklamasına, Sermiyan Midyat, Zafer Algöz, Nehir Erdoğan, Nail Kırmızıgül, Sarp Akkaya, Rıza Kocaoğlu ve Sarp Levendoğlu'nun da aralarında bulunduğu birçok sinema ve dizi oyuncusu slogan atarak destek verdi.

Kendilerini "Anneler" olarak niteleyen bir grup kadın da el ele tutuşarak Taksim Meydanı'nda halka oluşturdu.

Taksim Meydanı'nda toplanan bir başka grup da yaktıkları mumlarla, eylemlerde hayatını kaybedenleri andı. Ellerindeki dövizlere, yaşamını yitirenlerin isimlerini yazan grup, zaman zaman alkış tutarak eylemlerini sonlandırdı.

Sicilyalı piyanist David Martello da dün gece olduğu gibi Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde konser verdi.

Bazı grupların, Mete Caddesi'nin girişindeki barikata Türk bayrağı astığı görülürken, bir başka grup da 10 metre kadar geride yeni bir barikat oluşturdu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement