Polis Müdahalesinde Gözünü Kaybeden Şahıstan Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Polis Müdahalesinde Gözünü Kaybeden Şahıstan Suç Duyurusu

Polis Müdahalesinde Gözünü Kaybeden Şahıstan Suç Duyurusu

Ankara'daki eylemlerde bir gözünü kaybeden Muharrem Dalsüren, Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

04.06.2014 12:45  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında bir gözünü kaybeden Muharrem Dalsüren, buna ilişkin soruşturmada delilleri savcılığa göndermedikleri iddiasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

BELEDİYEDE İŞÇİ

Çankaya Belediyesinde işçi olarak çalışan Dalsüren, avukatı Oya Aydın ile Ankara Adliyesi'ne gelerek, suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.

"AKREP"TEN GÖZÜNE FİŞEK

Dalsüren, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Haziran 2013'te, Selanik ve Ziya Gökalp caddelerinin kesiştiği noktadaki binadan çıktığı sırada, "Akrep" olarak adlandırılan araçtan atılan gaz fişeğişinin gözüne geldiğini ve bir gözünü kaybettiğini ifade etti.

AVUKATI EMNİYET'TEN KAYITLARI İSTEDİ

Avukat Aydın ise müvekkilinin kör olmasına neden olan olayla ilgili başlatılan soruşturmada savcılığın, Emniyet'ten, olay günü gaz kullanan polisleri, "akrep" olarak bilinen araçlarda kaydedilen görüntüleri ve olay yerinin MOBESE kayıtlarını istediğini anlattı.

GEREKLİ BİLGİLER VERİLMEDİ

Ancak Emniyet'in, "anlık görevlendirmeler yapıldığı" gerekçesiyle o gün görevli binden fazla polisin adını gönderdiğini, "kamerası bulunan tek aracın kamerasının olaylarda kırıldığını" bildirdiğini ve olay gününe ait genel görüntüleri yolladığını ifade eden Aydın, savcılığın, bu polisler hakkında soruşturma başlatmadığını belirtti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu durumda, olay günü gaz fişeği kullanan bütün herkesin ifadelerinin alınmasını isteyeceklerini bildiren Aydın, "Savcılığa bilgi vermeyen, delil yok eden, sorumlu polisleri kollayan kolluk görevlileri hakkında bu nedenle suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polis Müdahalesinde Gözünü Kaybeden Şahıstan Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement