Gezi Parkı'nı Ziyaret Eden İhsanoğlu: Ben Anayasa'ya Bekçiyim - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı'nı Ziyaret Eden İhsanoğlu: Ben Anayasa'ya Bekçiyim

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Taksim Gezi Parkı parkını ziyaret etti.

06.07.2014 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Taksim Gezi Parkı parkını ziyaret etti. İhsanoğlu, "Ben Anayasa'ya bekçiyim, ben devletin birliğine, milletin dirliğine, bütünlüğüne bekçiyim" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, Beyoğlu Taksim'de vatandaşlarla bir araya geldi. İhsanoğlu'na ziyaretlerinde CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve bazı MHP'li milletvekilleri eşlik etti.

-"BEN DEVLETİN BİRLİĞİNE, MİLLETİN DİRLİĞİNE, BÜTÜNLÜĞÜNE BEKÇİYİM"-

Beraberindeki heyetle, Taksim Gezi Parkı'na giden İhsanoğlu, burada vatandaşlarla sohbet etti. Parktaki ziyaretlerinin ardından, İstiklal Caddesi üzerindeki esnafla ve vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Galatasaray Lisesi'ne kadar vatandaşların yoğun ilgisiyle yürüyen İhsanoğlu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun eylem yaptığı yere gitti. Burada eylem yapan vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Apartmanı'nın önünde açıklama yaptı. Bu apartmanın Türkiye tarihinde önemli bir yeri olduğunu kaydeden İhsanoğlu, "İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy son günlerini burada geçirmiştir. Türk milletine burada seslenmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

İstiklal Caddesi'nde gazetecilerin sorularını da cevaplandıran İhsanoğlu'na bir gazeteci Başbakan Erdoğan'ın "statükoya bekçi arıyorlar" sözlerini anımsattı. Kendisinin yine polemiğe girmeyeceğini kaydeden İhsanoğlu, "Fakat ben Anayasa'ya bekçiyim, ben devletin birliğine, milletin dirliğine, bütünlüğüne bekçiyim. Ben hak ve hukukun uygulanmasına, kanun hakimiyetine bekçiyim. Ben insanların eşit muamele görmelerine bekçiyim. Ben Anayasa'da yazılı olan hükümlerin bekçisiyim. Ben cumhurbaşkanı alnındaki hükümlerin bekçisiyim" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı'nı Ziyaret Eden İhsanoğlu: Ben Anayasa'ya Bekçiyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement