Gezi Parkı Eylemlerinde Yaralama Davası - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Eylemlerinde Yaralama Davası

Gezi Parkı eylemleri sırasında, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracından (TOMA) sıkılan su ile bir kişiyi yaraladığı iddia edilen 2 polisin "görevi kötüye kullanmak" ve "kasten yaralama" suçlarından yargılanmasına başlandı.

24.11.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL AA - Gezi Parkı eylemleri sırasında, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracından (TOMA) sıkılan su ile bir kişiyi yaraladığı iddia edilen 2 polisin "görevi kötüye kullanmak" ve "kasten yaralama" suçlarından yargılanmasına başlandı.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, müşteki Gökçe A. ile sanık polis memuru Fatih Z. ve tarafların avukatları katıldı. Diğer sanık Ömer S. K. ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada ifade veren müşteki Gökçe A. beyanında, olay günü Osmanbey'de arkadaşıyla Taksim istikametine doğru gittiğini, yaklaşık 500 metre ileride kalabalığın oluştuğunu belirterek, kendisinin de atılan gazdan etkilendiğini ve korunmak için bir apartmana sığındığını, bir süre nefes almakta zorlandığını bu yüzden tekrar dışarı çıktığını, bir anda ne olduğunu anlayamadan yere düştüğünü ve ıslandığını anlattı.

Olay sebebiyle köprücük kemiğinden ameliyat olduğunu belirten müşteki, sol kaburga altı bölümüne platin de takıldığını ifade ederek, kendisini yaraladığı iddia edilen sanık polis memurlarından şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini belirtti.

Duruşmada savunmasını yapan sanık polis memuru Fatih Z. ise, olayın yaşandığı gün 63 533 nolu TOMA aracının şoförü olduğunu, su sıkma işini yapan aracın operatörünün ise diğer sanık olduğunu belirtti.

Sanık Z., olayın yaşandığı gün Taksim'in birçok bölgesinde görev aldığını fakat yakın mesafeden herhangi bir kişiye su sıktığını hatırlamadığını ifade ederek, ayrıca TOMA'larda kamera sisteminin bulunduğunu ancak kullandığı aracın eski olmasından dolayı kameranın net görüntü alamadığını iddia ederek, "O dönemlerde arızalı olduğunu sanıyorum. Bizim kullandığımız TOMA'larda görüntülerde nokta hedef biçiminde herhangi bir görüntü kilitlemesi söz konusu değildir. Sadece genel olarak bulunduğu yöne ilişkin görüntüler içerir. Yeni araçlarda kamera sistemleri daha ileri teknoloji ile oluşturulmuş olup, bu şekilde görüntüleri netleştirme yakınlaştırma gibi işlevleri bulunmaktadır" dedi.

Ara karar

Mahkeme, suçtan zarar görmesi ihtimaline karşı müşteki Gökçe A.'ın davaya katılma talebini kabul etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılarak toplumsal olaylara müdahale konusunda yönerge, talimat tarzı metinlerinin mahkemeye gönderilmesini isteyen mahkeme, Anadolu Ajansı, Cihan Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansına müzekkere yazılarak, olayın gerçekleştiği Noter Dame civarında saat 19.20 saatleri arasında meydana gelen su ve gazlı müdahaleye ilişkin ellerinde görüntü var ise mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme, sanık Ömer S. K.'nın Van Emniyet Müdürlüğünde çalıştığı için savunmasının alınması için Van Asliye Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık polis memurları Fatih Z. ve Ömer S. K.'nın "görevi kötüye kullanmak" ve "kasten yaralama" suçlarından ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Eylemlerinde Yaralama Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement