Gezdiği Ülkeleri Resmederek Tabloya Taşıdı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gezdiği Ülkeleri Resmederek Tabloya Taşıdı

Kuşadası'nda 25 yıllık profesyonel tur rehberliği yapan emekli İngilizce öğretmeni Münire Kalkım, yurt içinde ve dışında gezip gördüğü tarihi ve turistik yerleri kendine özgü teknik kullanarak tabloya işledi Kalkım: "Türkiye'de ve dünyada gezdiğim gördüğüm yerleri, tablolarımda anlatıyorum.

26.11.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN BALCIKOCA - Kuşadası'nda 25 yıllık profesyonel tur rehberliği yapan emekli İngilizce öğretmeni Münire Kalkım, yurt içinde ve dışında gezip gördüğü tarihi ve turistik yerleri kendine özgü teknik kullanarak tabloya işledi.

Kalkım, eserlerini sergilemek üzere geldiği Eskişehir'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıl İngilizce öğretmenliği yaptığını, son 25 yıldır da profesyonel tur rehberi olarak çalıştığını söyledi.

Çocukluktan beri resim yaptığını belirten Kalkım, şöyle konuştu:

"Profesyonel tur rehberi olduğum için çok yeri gezme imkanı buldum. Buralarda çektiğim fotoğrafları resme dönüştürdüm. İçeriğinde genelde gezi resimleri var. Türkiye'de ve dünyada gezdiğim, gördüğüm yerleri, tablolarımda anlatıyorum. Hem doğa parçalarını hem de kent izlenimlerimi aktarıyorum. Bunun dışında sosyal olaylara yönelik de tablolarım var. Örneğin Yırca ve Ermenek'te yaşanan olayları da yağlı boya tekniğini kullanarak resmettim."

-"Kendi tekniğimle resim yapıyorum"

Kalkım, yaptığı resimlerle ilgili daha önce 2 kez sergi açtığını, Eskişehir'deki serginin üçüncü olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Ben aynı zamanda Dünya Mirası Gezginleri Derneği üyesiyim. Dünya mirası listesinde yer alan kentlerin de resimlerini yapıyorum. Daha sonra bunu bir kitap haline getirmeyi düşünüyorum. Bu çok kolay bir şey değil. Kendime ait, özel bir teknikle yapıyorum. Genelde çok ince fırça kullanıyorum. Boyayı damlatma usulüyle kabartma yapıyorum. Bu da fotoğrafa derinlik kazandırıyor. Çok az yağ kullanıyorum, genelde boya ağırlıklı çalışıyorum." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gezdiği Ülkeleri Resmederek Tabloya Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement