Gerçek Paralel Devlete Yol Vererek Kürdistan Ümitlerini Diriltmiştir' - Son Dakika
Güncel

Gerçek Paralel Devlete Yol Vererek Kürdistan Ümitlerini Diriltmiştir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortadoğu'da gerçek paralel devlete yol verdiğini söyledi.

31.07.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortadoğu'da gerçek paralel devlete yol verdiğini söyledi. Bahçeli, "Paralel ezberiyle dünkü dost ve işbirliği yaptığı kesimleri hedef alan Erdoğan, gerçek paralel devlete yol vermiş, ön açmış; özerklik, federasyon, konfederasyon ve Kürdistan ümitlerini diriltmiştir. Erdoğan aziz milletimizle yollarını çatallaştırmış, Türkiye’nin bekasıyla, milli ufkuyla ters düşmüştür. Çünkü Erdoğan milletin adamı olarak değil; PKK’nın, bölücülerin, Siyonizmin, Batı hesaplarının, soyguncuların, rüşvetçilerin, açılım, yıkım ve çözüm lobisinin 17-25 numaralı adamı olarak öne çıkmıştır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kayseri’de partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bahçeli’nin salona girişinde partililer 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganları attı. Genel Başkan Bahçeli, daha sonra konuşma yaptı. Katılanların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başlayan Bahçeli, Kayseri’de olmaktan bahtiyarlık duyduğunu ifade etti.

Bahçeli, Allah’ın Ramazan ayında yapılan ibadetlerin kabul etmesi temennisinde bulunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Temennim odur ki her günümüzü bayram havasında geçirelim. Ömrümüzün her anını bayram lezzetiyle süsleyelim. Küslükler bizden uzak olsun. Kavgalar bize yabancı dursun. Gerilimden, gerginlikten, cepheleşmeden ve ayrımcılıktan siyasi medet uman kriz ve kaos mihraklarını aramıza sokmayalım. Türkiye’nin önüne engel çıkaran, Kayseri’nin huzuruna kasteden hükümet beslemeli imtiyazlı çevrelere fırsat vermeyelim. İstikbalimizle oynayanlara karşı saflarımızı sıkı tutalım. Lütuf bildiğimiz değerlere hazımsızlık çeken iç ve dış odaklara karşı uyanık ve hazırlıklı olalım. Bin yıllık çınarı yıkmaya, yakmaya, kökünü kurutmaya çalışan vicdansızlara asla sessiz durmayalım. Çünkü bu ülke bizim. Bu vatan, bu bayrak, bu devlet hepimizin. Varsın birileri dedikodu yapsın, biz bayram gibi sağlam duralım. Varsın birileri kötülük peşinde koşsun, biz bayram gibi diri, bayram gibi iri olmayı sürdürelim. Varsın birileri tuzaklar kursun, kumpaslara bel bağlasın; biz bayram gibi bütünleşelim, bayram ruhuyla tek yürek, tek bilek halinde büyük ülke Türkiye olmaya devam edelim. Bir kez daha aziz milletimin bütün fertlerinin, 77 milyon Türk vatandaşımızın, Kayseri’de yaşayan kardeşlerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı sizler vasıtasıyla canı gönülden kutluyorum."

"Türk-İslam aleminin çok acil huzur ve sükûnete kavuşmasını diliyorum" diyen Devlet Bahçeli, mazlum ve mağdur soydaşlara, eziyet ve işkence altındaki Müslüman kardeşlere esenlikler ve iyi bayramlar niyaz ettiğini belirterek, şunları söyledi: "İnşallah gelecek sefere Türkmeneli özlediği bayramlaşma günlerine kavuşacaktır. İnanıyor ve ümit ediyorum ki sonraki bayrama Filistin, Irak, Suriye başta olmak üzere tarihi, kültürel ve kardeşlik bağlarıyla bağlı olduğumuz komşu ülkeler istikrara ulaşacaktır. Cenab-ı Allah mazlumların, gariplerin, yok yoksulların ve Türk-İslam aleminin yardımcısı olsun."

'İSRAİL ORUÇ DEMEDEN, BAYRAM DEMEDEN GAZZE SALDIRISINI SÜRDÜRMEKTE'

Filistin’de yaşanan olaylara da değinen MHP lideri Bahçeli, "Ne acıdır ki insanlık vicdanı küçücük yavruların şiddete kurban gitmesine gözü kapalıdır. Kundaktaki bebeklerin ölümüne seyircidir. İnsan hakları örgütleri, küresel adalet, uluslararası toplum ölen ve öldürülen Türk ve Müslüman olunca acınacak halde duyarsızdır." dedi.

İsrail'in oruç demeden, bayram demeden Gazze saldırısını sürdürdüğüne dikkat çeken Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Batı Şeria’da 12 Haziran’da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından vahşet örtüsü Gazze’nin üzerine serilmiştir. İsrail yönetimi 25 gündür Gazze’ye cehennem azabı yaşatmaktadır. Şu ana kadar bin 300’e yakın Gazzeli hayatını kaybetmiş, 7 bin Gazzeli yaralanmıştır. Yapılan son açıklamalara göre 70’i aşkın cami bombalanmış, 2 bin 360 ev yıkılmış, 23 bin ev kullanılamaz hale gelmiştir. Ramazan Bayramı’nın ilk gecesi Gazze yine vurulmuş, onlarca masum katledilmiştir. İsrail, bayramın üçüncü gününde yani dün bir okulu hedef almış ve yine kan dökmüştür. Gerek Türkmeneli’nde gerekse de Gazze’de ölümler otomatiğe bağlanmıştır. İsrail insan canı almakla kalmamış; hukuk cinayetleri de işlemiştir. Elbette bu olan biten vahşiliğe ilgisiz kalmamız söz konusu değildir."

'İSRAİL GAZZE’YE ÖLÜM SAÇARKEN AKP HÜKÜMETİ ETKİSİZDİR'

MHP lideri Bahçeli, İsrail Gazze’ye ölüm saçarken, vicdan, insanlık, hoşgörü, merhamet yerlerde sürünürken AK Parti hükümetinin etkisiz ve edilgen olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Aday Erdoğan Gazze çığlığı atarken, Gazze sömürüsü yaparken; kanı durduracak, saldırıları engelleyecek tesirli adımlardan uzaktır. Gazzeli masumlar ölürken, Erdoğan geri istenen Yahudi Cesaret Madalyası’nı iade edecek dirayeti henüz gösterememiştir. Bu arada Türkiye’nin Washington Büyükelçisi, aday Erdoğan adına Amerikan Yahudi Kongresi’ne mektup yazmış, 2004 yılında alınan ödülü iade etmekten 'memnuniyet duyacağız' açıklaması yapmıştır. Aday Erdoğan madem ödülü geri vermeye hazır olduğunu elçisi kanalıyla açıklamıştır, o halde sözünü, vaadini hemen somut olarak yerine getirmelidir. Hatırlarsanız bayramın ilk günü Erdoğan’a, Ankara’dan bir çağrı da bulunmuş ve 10 yıl önce aldığı cesaret ödülünü yüzsüzce, onursuzca taşımaktansa derhal iade etmesini istemiştim. Bugün de aynı sözümü daha güçlü bir şekilde tekrarlıyorum. Aday Erdoğan boynunda taşıdığı kanlı ödülü derhal çıkarmalı ve sahiplerine göndermelidir. Durmamalı, gecikmemeli, korkmamalıdır. Hatta bununla da yetinmemeli, BOP Eşbaşkanlığının lekesini üzerinden temizlemeli, Müslüman katillerine sesini yükseltmelidir. Erdoğan Türk milletinden özür dilemelidir. Halen içinde kıvrandığı, halen ortasında çırpındığı emperyalist gaddarlıktan yakasını kurtaracak adamlığı göstermelidir."

'ADAY ERDOĞAN YILLARDIR ZALİMLERLE KOL KOLADIR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın yıllardır zalimlerle kol kola olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi: "Yıllardır küresel çarkta vicdanını öğütmüş, küresel türbülansta şuur sarsıntısı geçirmiştir. Erdoğan millilikten, milli gerçeklerden, başkent Ankara’nın ilke ve esaslarından tamamen ayrı düşmüştür. Siyasetini yabancı başkentlere endekslemiştir. İktidarını yabancı güçlere ipotek ettirmiştir. Asırlarca Türk milletinin aleyhine emel ve hedef peşinde koşan çevrelere umut vermiş, onların kurşun askeri gibi hareket etmiştir. Erdoğan ileri demokrasi demiş; çoğulculuğu, katılımı, bireysel hak ve hürriyetleri budamıştır. Özgürlük demiş; zorba ve otoriter eğilimleri kamçılamıştır. Hukuk demiş; adaletin bağımsız ve tarafsızlığını katletmiştir. Komşularla sıfır sorun demiş, komşuları sıfırlamıştır. Ekonomik dinamizm ve güçten bahsetmiş; milletimizi sefalete ve işsizliğe mahkum bırakmıştır. Yerel olmayan ne kadar unsur ve eğilim varsa Erdoğan’da bütünleşmiştir. Bu yüzden aday Erdoğan ne milli ne yerel olabilmiş ne de öz değerlerimizi ve kimlik haklarımızı savunabilmiştir."

'ERDOĞAN TÜRKMENLERİN ÖLÜMÜNÜ KORKAKÇA İZLEMİŞTİR'

Başbakan'ın Türkmenlere sırt döndüğünü belirten Bahçeli, "Her şey ortadır. Erdoğan bir tarafta İsrail’e eften püften tepkiler vermekle kalmamış diğer tarafta Türkmenlere de sırt dönmüştür. Türkmenlerin ölümünü korkakça izlemiş, onların varlık mücadelesine en ufak bir destek vermemiştir. Günbegün soydaşlarımızın erimesine, yerlerinden yurtlarından edilmesine ve sistematik ölümlerine insaflı ve milli bir tavır gösterememiştir. Erdoğan Patani’ye üzülmüş, Myanmar’e sızlanmış, Somali’ye ağlamış; fakat Türkmeneli’ne karşı taş kalpli kesilmiştir. Aday Erdoğan; bayramın ilk günü, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde duyan herkesi pes dedirtecek açıklamalarda bulunmuştur. Bu zihniyet şöyle demiştir: 'İddialı konuşuyorum, Cumhuriyet tarihinde Türkiye dışındaki Türkmen kardeşlerinin yanında bizim gibi var olan bir hükümet olmamıştır.' Erdoğan ispatını ispatla mükelleftir. Bugüne kadar Türkmenlerin hayrına ne yapmış, hangi ihtiyaçlarını gidermiştir? Eğer Erdoğan; Kerkük’ü peşmergenin ele geçirmesini, Musul’un IŞİD tarafından işgalini kastediyorsa, doğrudur, bu alçaklıklara hakikaten de çok emeği geçmiştir. Türkmenler ölüyorken, IŞİD’e göz yuman, Musul’daki diplomatik misyonumuza saldırıyı sineye çeken aday Erdoğan’dır. Türkmenler cinayetlere uğrarken, Barzani’ye kardeşim, dostum diyerek sarılan; Kürdistan nakaratlarıyla başından konfeti temizleyen aday Erdoğan’dır. ‘Onlar Şii’ diyerek mezhepçilik yapan, Türkmenlere vicdan kapılarını sürgüleyen de aday Erdoğan’dır. Erdoğan Türkmenlerin yanında olduklarını söylüyorsa; şu anda onbinlerce soydaşımızın aç ve açıkta olmasını nasıl izah edecektir? Yardım konusunda çok iddialı ise, Ortadoğu’yu inleten Türkmen çığlığını, toprağa düşen Türkmen bedenlerini ne şekilde açıklayacaktır?" diye konuştu.

'ERDOĞAN MİLLETİN DEĞİL PKK’NIN, BÖLÜCÜLERİN ADAMIDIR'

MHP lideri Bahçli, Başbakan'ın yalanı bırakarak gerçekleri konuşması gerektiğini ifade etti ve şöyle devam etti: "Yol için cami yıkmaktan bahseden, Kabataş’ta başörtülü bir hanımefendiye saldırdılar iftirasından aylarca medet uman bir adama Kayseri’nin inanması mümkün değildir. Erdoğan aziz milletimizle yollarını çatallaştırmış, Türkiye’nin bekasıyla, milli ufkuyla ters düşmüştür. Çünkü Erdoğan milletin adamı olarak değil; PKK’nın, bölücülerin, Siyonizmin, Batı hesaplarının, soyguncuların, rüşvetçilerin, açılım, yıkım ve çözüm lobisinin 17-25 numaralı adamı olarak öne çıkmıştır. Şimdi siz değerli Kayserili vatandaşlarıma soruyorum; böyle birisinden cumhurbaşkanı olur mu? Kayseri’nin hemşehrisi Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e haksızlık yapan, nefis hatırlatması yanlışına düşen, adını doğru dürüst anmayan, siyasi planlamada yok sayan bir adama Kayseri destek verecek midir? Sayın Gül’ü vesayetçi imasıyla zan altında bırakması; koşmayan terlemeyen, yetkilerini kullanmayan bir cumhurbaşkanı olarak göstermesi vefasızlık sayılmayacak mıdır?"

'DOST YAPTIĞI KESİMLERİ HEDEF ALAN ERDOĞAN PARALEL DEVLETE YOL VERMİŞTİR'

"Aday Erdoğan tarihi bir gaflet ve hatanın içindedir" diyen Bahçeli, şu eleştirilerde bulundu. "Türkiye’yi 12 yılda mahvetmiştir. PKK’yla pazarlıklar yapmış, İmralı canisiyle masaya oturmuş, elinden tutmuştur. Bölücülük Erdoğan’la prim kazanmış, aşama aşama ilerlemiştir. PKK’nın dayatmaları TBMM’ye kadar gelmiş, burada görüşülmüş ve kanunlaştırılmıştır. Aday Erdoğan PKK memuru gibi hareket etmiş, bölücülüğün resmileşmesi için insanüstü bir çaba harcamıştır. Erdoğan demokratik açılıma ilave olarak; sözde çözüm süreciyle birlikte terör örgütünün kuyruğuna takılmış, Kandil ve İmralı arasında siyasi bir köprü kurmuştur. Canibaşı, AKP’nin şifrelerini ele geçirmiş, Erdoğan’ın iradesine hükmetmiştir. Paralel ezberiyle dünkü dost ve işbirliği yaptığı kesimleri hedef alan Erdoğan, gerçek paralel devlete yol vermiş, ön açmış; özerklik, federasyon, konfederasyon ve Kürdistan ümitlerini diriltmiştir."

Bahçeli, bitmiş, tükenmiş ve kadavraya dönmüş bölücübaşının siyasi muhatap hale getirildiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "2002’de sıfırlayan terör, bugün derlenmiş, toplanmış, toparlanmış ve hain amaçlarına ulaşma sınırına gelmiştir. Aday Erdoğan süreç ihanetinde şehit haberlerinin gelmeyeceğini, anaların ağlamayacağını söylüyordu. Terörün bittiğini, kanın durduğunu, silahların sustuğunu ifade ediyordu. Barış iklimin hakim olduğunu, Cudi Dağı’ndan çiçekler toplanacağını, Ağrı’da piknik yapılacağını, Fırat ve Dicle’nin sularından serinleneceğini ileri sürüyordu. Erdoğan’a kansaydık PKK’lılar sınır dışına çıkmıştı. Erdoğan’a aldansaydık terör sona ermişti. Ama kazın ayağı hiç de böyle değildir. 21 Temmuz günü; Şanlıurfa Ceylanpınar’da PKK terör örgütü üç fidanımızı şehit etmiş, üç Mehmedimizi bizden almıştır. Şehit er Adem Döğüşken Hatay’da, şehit er Berat Sağırkaya Niğde’de, şehit Onbaşı Yiğit Şahan İzmir’de vatan toprağına gözyaşları eşliğinde emanet edilmişlerdir. Yürekler bir kez daha kavrulmuştur. Ocaklara bir kez daha ateş düşmüştür. Analar, babalar, gelinler, yavrular bir kez daha yanmıştır. Aday Erdoğan’a Kayseri’den soruyorum; hani analar ağlamayacaktı? Hani terör bitmiş, ülkemize huzur gelmişti? Hani her şey güzel olacak, hani silahlar susacaktı? Bu üç Mehmedimizin ağlayan analarını kim duyacak, feryat figanlarını kim işitecektir? İçimizi yakan bir başka husus ise, bu üç şahadetin havuz medyası tarafından görülmemesi, hükümet tarafından örtbas edilme ahlaksızlığıdır. Aday Erdoğan bayram namazından hemen sonra bu üç şehadetimizi çarpıtmaya, PKK’yı aklamaya yüzü kızarmadan teşebbüs etmiştir."

'HABERİNİZ OLSUN, PKK’YA AF KAPIDADIR'

"Haberiniz olsun, PKK’ya af kapıdadır" diyen Devlet Bahçeli, teröristler dağdan indikten sonra bizatihi hükümet tarafından güvenceye alınacak, el bebek gül bebek muamelesi göreceğini ifade ederek, şunları söyledi: "1 Ekim’de göreve başlayacağı ve çoğunlukla Erbil’de faaliyet göstereceği söylenen Kamu Güvenliği Müsteşarlığı bünyesinde kurulacak özel sekretarya teröristlerle koordinasyonu sağlayacaktır. Mahmur Kampı’ndan dönüş için hazırlıklar yapılmaktadır. Dağdan inen teröristlere konut yardımı yapılacak, iş kurmaları için geniş imkânlar sağlanacaktır. Sizlerin evi yokken, işiniz ve aşınız bulunmazken PKK’lılara vergilerinizi peşkeş çekme niyeti hafife alınamayacak bir rezilliktir. Aday Erdoğan PKK’ya diz çökmüştür. Erdoğan 26 Temmuz günü Diyarbakır’da; Türkiye’yi özüne, aslına, kuruluş ruhuna döndürdüklerini açıklamış ve buna da yeni Türkiye demiştir. Yeni Türkiye denen kepazelik, öze dönüş değil; özden keskin kopuştur. Yeni Türkiye kuruluş ruhuna dönüşme değil; bu ruhu yok etmedir. Aday Erdoğan Diyarbakır’da; 'kimlikler, kültürler, klavyeler, diller üzerindeki baskıyı kaldırdık' diyerek PKK’ya göz kırpmıştır. 'Köylerdeki, mezralardaki, yollardaki baskıyı kaldırdık' diyerek bölücülüğü yüreklendirmiştir."

'ERDOĞAN HER ŞEYİYLE BÖLÜCÜLÜĞÜN MİHRAKI VE MİHRABIDIR'

MHP lideri, Başbakan Erdoğan’ın her şeyiyle bölücülüğün mihrakı ve mihrabı olduğunu söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Kendisi Türk milletini 36 parçaya ayırmakla yetinmemiş, bu defa da vatan evlatlarını doğum yerlerine göre bölmüş, suçlamış ve kara çalmıştır. Aday Erdoğan Eskişehir’de; altını çiziyorum, cumhurbaşkanı adayımız Sayın Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, bu toprakların evladı olmadığını söyleyerek şöyle konuşmuştur: 'Kahire'de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş. Kimi aldatıyorsunuz? Bu toprakların evladı biziz, burada doğduk, burada büyüdük, burada çalışıyoruz.' Bu mantığa göre Selanik’te doğan devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal bu toprakların evladı değildir. Bu sakat anlayışa göre Lefkoşe’de doğmuş partimizin kurucu Genel Başkanı ve Kayseri’nin iftiharı merhum Başbuğumuz Türkeş Bey bu toprakların evladı değildir. Bu çirkin zihniyete göre, başka ülkelerde doğup da Kayseri’ye gelen kardeşlerimiz bu toprakların evladı olarak görülmeyecektir. Halen yürüttüğü belediye başkanlığından önce, TBMM’de görev yapan meşhur bir bölücünün; 'Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz, haddinizi bileceksiniz' sözü Erdoğan’ın üslubuyla tıpa tıp aynıdır. Biz Erdoğan’ı PKK’nın adamı diye tanımlarken boş konuşmadık. AKP-HDP-PKK ittifakı var derken temelsiz iddiada bulunmadık. HDP’nin, BDP’nin, PKK’nın üyesi nasıl düşünüyorsa Erdoğan da aynısıdır. Dünümüzde, bugünümüzde bu toprakların evladı olanları doğdukları yerlere göre tasnif etmek, suçlamak ve yabancı görmek çok büyük bir şuursuzluktur. Bu bir insanlık suçudur. Bu bir nefret suçudur. Ve bu Türk milletini yok saymadır. Bu durum karşısında Priştine’den, Prizren’den, Sofya’dan, Üsküp’ten, Batı Trakya’dan, Ortadoğu’dan, Kafkaslar’dan gelen kardeşlerim ne diyecekler, Erdoğan’a nasıl dayanacaklardır? Rumeli türküleriyle gözleri nemlenen aziz vatandaşlarım Erdoğan’a kesif bir şekilde itiraz etmek ve varsa desteklerini çekmek için ne beklemektedir?"

'HELAL AŞIMIZA HARAM LOKMA DOĞRAYAN BU ADAYA 10 AĞUSTOS DERS OLMALIDIR'

“Helal aşımıza haram lokma doğrayan bu adaya 10 Ağustos ders olmalıdır" diyerek partililerine çağrıda bulunan MHP lideri Bahçeli, ne yapmaları gerektiği ile ilgili şunları söyledi: "Doğum yeri çetelesi tutan bu adaya 10 Ağustos’ta kabus yaşatılmalıdır. Erdoğan kimdir ki bu toprakların öz evlatlarıyla ilgili spekülasyon yapmakta, iftiralarda boğulmaktadır? Bu bölücü ağız susmalı, susturulmalıdır. Aday Erdoğan’ın ayrımcılığı teşvik etmesi karşısında bekleyecek, sabredecek, oyalanacak zaman yoktur ve kalmamıştır. AKP hükümeti yolsuzluk ve rüşvet akıntısına kapılmıştır. Rüşvetçiler, 17-25 Aralık operasyonunu yapan savcılardan, polislerden teker teker intikam almaktadır. Hırsızlık dürüstlükten öç almaktadır. Adaletsizlik, hukuksuzluk, usulsüzlük temiz ve vicdanlı tutumları hedefe koymuştur. Türkiye’de suçlular yetki sahibidir. Kanun kaçakları yüksek mevkilerdedir. Kaçakçılar el üstündedir. Organize suç çeteleri altın dönemini yaşamaktadır. AKP’ye rüşveti bastıran işini yürütmektedir. Haracı veren ihaleyi kapmaktadır. Havuzlarda haram birikmiş ve taşmıştır. TÜRGEV’e bağış yapan kim varsa ya boğazdan arsa, ya da devletten bol kazançlı, bol karlı iş almaktadır. Erdoğan hem kendisi bal ve kaymak yemekte, hem de etrafında kenetlenen şöhretli soyguncuları eliyle, özenle, itinayla beslemektedir. Böylesi karanlık ve azap verici bir döneme aziz milletimiz müstahak değildir. Kayserili gece gündüz çalışıp evine ekmek götürürken, Erdoğan ve yandaşları malı götürmekte, küplerini doldurmaktadır. Haksızlığa engel olmak milli ve dini sorumluluktur. Erdoğan kamunun her imkânını kendi çıkarı için kullanmaktadır. Devlet; Erdoğan’ın oyuncağı, para kasası, çek defteridir. İşadamları Erdoğan’a bağış kuyruğuna girmiştir. İhalelerden alınan yüzdelere zam yapılmıştır. Terör lobisi, kan lobisi, rant lobisi, Rum lobisi, Barzani, PKK, IŞİD, HDP, Türk düşmanları, Mehmetçik katilleri, komplocular, çözümcüler, açılımcılar, kötü adamlar, 63’lükler Erdoğan demektedir. Sevrciler, Mondrosçular, din tacirleri, mandacılar, sivil vesayetçiler, BOP’çular, kadınların gülmesine dahi tahammül edemeyen buruşuk zihniyetler, hainler alayı birden Erdoğan’ın yanındadır. Türkiye böyle gidemez, böyle ayakta kalamaz. Türk milleti bu rezaletlere daha fazla katlanamaz. 10 Ağustos; Peygamberimiz(sas)'in Mekke’nin fethiyle gurura kapıldığını iddia eden günahkârların, akara makara diyerek Yüce Kitabımızla alay eden rüşvetçilerin mahcup olacağı tarihtir. 10 Ağustos; rüşvetin, zilletin, hakaretin, iftiranın, iç ve dış politikada dibe vuran itibarın kaybedeceği tarihtir. 10 Ağustos; demokrasi dışı arayışların, özgürlük karşıtı cephenin, korku elçilerinin, teslimiyetçilerin, tavizkarların, müzakerecilerin, şiddetseverlerin boyun eğeceği kutlu bir yenilenmedir. Erdoğan’ın, mahvımız demek olan yeni Türkiye’sine karşı; ekmek kazanacak, Ekmeleddin Bey cumhurbaşkanı olacaktır."

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Gerçek Paralel Devlete Yol Vererek Kürdistan Ümitlerini Diriltmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor
    13:19 Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor

    Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, 1 Eylül itibariyle başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonunun sonuna yaklaşıldığını belirterek, 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığının yasak olduğunu açıkladı. Avcılık yasağına uymayanlar hakkında idari yaptırım uygulanacağı vurgulandı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    13:17 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 değer kazanarak 9.091,13 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,46 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,37 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 3,39 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 0,78 ile kimya petrol plastik oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve bankanın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Küçükçekmece'de uzun namlulu silahla havaya ateş açan şüpheli kamerada
    13:16 Küçükçekmece'de uzun namlulu silahla havaya ateş açan şüpheli kamerada

    Küçükçekmece'de, bir şüpheli ağabeyiyle yaşadığı alacak verecek meselesi yüzünden uzun namlulu silahla rastgele havaya ateş açtı. Silahla dehşet saçan şüphelinin o anları çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı. Olayda kimse yaralanmazken, şüpheli gözaltına alındı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi
    13:16 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi

    CHP Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de mera kapsamı dışına çıkarılan arazilerle ilgili açıklama yaparak, bu kararların hayvancılığın gelişmesini engellediğini belirtti. Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya seslenerek, çiftçilerin ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ve bu yanlıştan vazgeçilmesini istedi.

  • Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı
    13:16 Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı

    Denizli'nin Buldan ve Çivril ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'
    13:16 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaparak, seçim sonuçlarını hızlı bir şekilde alacaklarını belirtti. Yavuz, Türkiye'de 1 milyon aktif ve 1 milyon lojistik destek sağlayan arkadaşlarıyla bu işi gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, sandık sayısının 259 bin 903 olduğunu ve herkesin kendi sandığında oy kullanması gerektiğini vurguladı.

  • Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor
    13:15 Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor

    Elazığ'da tekvandoda çeşitli dereceler elde eden 14 yaşındaki Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. Acar, Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiği şampiyonalarda kendini geliştirerek, milli takım düzeyinde başarılar elde etmeyi hedefliyor. Hem spor hem de eğitim konusunda başarılı olan Acar, gelecekte Avrupa Şampiyonluğu için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi
    13:14 Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi

    Kars'ta etkili olan yoğun kar, yaban hayatını olumsuz etkiledi. Karla kaplanan arazide yiyecek bulamayan çil keklikler, yerleşim yerlerine kadar iniyor. Borluk köyü yakınlarında görüntülenen çil keklikler, tohumlar, böcekler ve bitkilerle besleniyor.

  • SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi
    13:14 SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi

    SUBÜ Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) tarafından 'Kardeşlik Buluşması' temalı iftar etkinliği düzenlendi. Uluslararası öğrenciler, şehir protokolü ve üniversitenin akademik ve idari personelleriyle bir araya geldi. Programda SADEM Korosu öğrencileri ilahiler seslendirdi.

  • Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı
    13:13 Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı

    Muğla'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlı, cezaevine gönderildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şüpheliler yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu, hassas terazi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 400 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı. Ayrıca, soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında da uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçlarından adli işlem başlatıldı.


Advertisement