Gerçek "Ejderha Dövmeli Kız" Ortaya Çıktı - Son Dakika
Dünya

Gerçek "Ejderha Dövmeli Kız" Ortaya Çıktı

Stieg Larsson'un "Ejderha Dövmeli Kız" adlı kitabının ilham kaynağının yazarın kick boks yapan, anoreksik, sorunlu ilişkileri olan yeğeni olduğu ortaya çıktı.

17.04.2015 14:52  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveçli yazar Stieg Larsson'un fenomen haline gelen ve dünyada milyonlarca satan, aynı isimle filmi de çekilen "Ejderha Dövmeli Kız" hikayesindeki Lisbeth Sander karakterinin esin kaynağının yazarın Therese Larsson ismindeki yeğeni olduğu öğrenildi.

Zorlu bir gençlik dönemi geçiren Therese Larsson 15 yaşında anoreksiya ile mücadele etti. Yerel bir jujitsu kulübünde kick boks yaptı. Erkek arkadaşı bir uyuşturucu bağımlısıydı. Hayatındaki ilk trajedi annesinin pankreas kanserinden ölümüyle başladı. Ardından erkek arkadaşının intiharıyla sarsıldı. İsveç'in Umea isimli izole şehrinde büyüdü. Tüm bu etmenler Therese'nin içine kapanık sosyal ilişkileri çok da iyi olmayan birisi olmasına neden oldu.

EVLİ VE ÇOCUĞU VAR

Kısa süre önce bir gazeteye konuşan ve şu anda 31 yaşında olan Therese Larsson, Stieg Larsson hakkında, "Bazen Umea'daki evimize ziyarete gelirdi. Yüzlerce kez de e-mailleşmiştik. Kendimi anlatmamı çok severdi. Ben de onun maceralarını dinlemeyi severdim. Benim için terapi gibi bir şeydi. Afrika'da Marksist gruplarla maceralarını, Neo-Nazilerden kaçışlarını ve birkaç kez suikastten kurtulmasını anlatmıştı" diye konuştu. Bugün 31 yaşında ve normal bir genç kadın olan Larsson (sağda), Umea'da hemşire asistanı olarak çalışıyor ve eski marjinal hayatını geride bırakmış durumda. Evli ve 1 çocuk annesi.

SERİ 10 KİTAP OLACAKTI

Stieg Larsson, romanlarının başarısını göremeden, 2004 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda ettiğinde yalnızca 50 yaşındaydı. Seriyi 10 romana tamamlamayı planlıyordu.

Mesai arkadaşı Kurdo Baksi'ye göre Larsson ölmeden önce dördüncü Milenyum kitabı üzerinde çalışıyordu. Yüzde 75'i tamamlanan müsvedde İrlanda, İsveç ve Amerika'da geçiyor ve Lisbeth'in ikizi Camilla'ya yer veriyordu. Notlarından derlenen serinin dördüncü kitabı "Det som inte dödar oss" 15 Ağustos'ta "Norstedts, Ejderha Dövmeli Kız'ı yayınladıktan tam 10 yıl sonra" yayımlanacak.

KİTAP 500 BİN CİLTLİ KOPYA SATTI

Dördüncü kitabı "toparlayan" David Lagercrantz da kariyerine suç ve seri katiller üzerine haberler yazan bir gazeteci olarak başlamış. Norstedts, yazarı "metinlerinde sürekli tuhaf karakterler ve girift kişilikli dâhileri ortaya çıkaran bir yazar" olarak tanımlasa da Lagercrantz'ın çok satan başarıları da var. Hayalet yazarlığını yaptığı Jag är Zlatan Ibrahimović örneğin, iki aydan kısa bir süre içinde 500 bin ciltli kopya sattığı 2011'de yılın en hızlı satılan kitabı unvanını kazanmıştı.


Gerçek "Ejderha Dövmeli Kız" Ortaya Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Gerçek 'Ejderha Dövmeli Kız' Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • 1908 Devrimcisi: harika. 3 3 Yanıtla
  • Bu: Buney 0 5 Yanıtla

Advertisement