Generaller IŞİD'in Saldırdığı Kilis'e Geldi - Son Dakika
Güncel

Generaller IŞİD'in Saldırdığı Kilis'e Geldi

Kilis'in karşısındaki IŞİD bölgesinden açılan ateşle 1 askerin şehit olmasının ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve bölgedeki tuğ ve tümgeneraller incelemelerde bulundu.

02.09.2015 16:32  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırında IŞİD bölgesinden açılan ateş sonucu 1 askerin şehit, 1 askerin kaybolmasının ardından sıcak saatler yaşanıyor. Yaşanan gelişmenin ardından 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Kilis'te Suriye sınırındaki birlikleri denetledi. Orgenerel Huduti, dün akşam bir askerin şehit edildiği, bir askerin de kayıp olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

KOMUTANLAR İNCELEMELERDE BULUNDU

Piyade er Yusuf Beylem'in şehit edildiği çatışma bölgesinde kaybolan askerin bulunması için çalışmalar da devam ediyor. Sınır hattı güvenlik güçlerince tanklarla kapatılırken, komutanlar sınır hattında incelemelerde bulundu. 10 obüs ve askeri personel kritik noktalara konuşlandırılmak üzere Kilis'e geldi.

Beraberinde üst düzey komutanlarla birlikte kente gelen Orgeneral Huduti, 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlası'nda Piyade Yarbay Hüseyin Şengel'den bilgi aldı. Orgeneral Huduti, daha sonra geniş güvenlik önlemleri arasında dün piyade er Yusuf Beylem'in şehit edildiği ve 1 askerin de kayıp olduğu Yavuzlu Köyü'ndeki 1'inci Hudut Alayı 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Mehmet Hudut Karakolu'na giderek, incelemelerde bulunup, bilgi aldı.

SINIR TANKLARLA KAPATILDI

Kilis'in Yavuzlu Köyü'ndeki 1'inci Hudut Alayı 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda dün akşam saatlerinde devriye görevindeki askerlerin üzerine ateş açılan IŞİD'in kontrolündeki bölgedeki sınır hattı tanklar ile kapatıldı. Sabah saatlerinden itibaren askeri hareketliliğin sürdüğü bölgeye gelen Adana'da konuşlu 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ile Gaziantep'te konuşlu 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ve askeri yetkililer sınır hattındaki çatışma bölgesinde incelemelerde bulundu. Sınır hattında tanklar konuşlandırılırken, namlularının ise Suriye'ye çevrilmiş durumda olduğu görüldü.

KAYIP ASKER ARANIYOR

1 askerin şehit edilmesi bir askerin kaybolmasının ardından insansız hava araçları IŞİD'in kontrolündeki bölgede uçuş yaptı. Askerin IŞİD tarafından kaçırılmış olabileceği iddiaları üzerine Suriye'deki yerel kaynaklarla irtibata geçtiği öğrenildi.

Habertürk'ün haberine göre önceki akşam tank ve obüslerle Suriye'nin Azez kentine bağlı Kara Mezra köyü yakınlarındaki doğalgaz tesisleri ve idari binalar yerle bir edildi. Doğalgaz tesislerinde bulunan 10 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Diyarbakır 8. Ana Jet Komutanlığı üssünden havalanan 2 adet F-16 savaş uçağı ile Adana İncirlik'ten kalkan koalisyon uçakları keşif uçuşu yaptı.

SINIRA SEVKİYAT

Kahramanmaraş'taki 2'nci Mekanize Piyade Taburu'ndan 10 obüs ve askeri personel Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki karakollar ile Elbeyli İlçesi sınır hattındaki kritik noktalara konuşlandırılmak üzere Kilis'e geldi.

Kaynak: Milliyet

Generaller IŞİD\'in Saldırdığı Kilis\'e Geldi

Son Dakika Güncel Generaller IŞİD'in Saldırdığı Kilis'e Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • ERBAA: YASIM 45 YEMİN OLSUN,HAYATIMDA GORDUGUM EN İYİ PARTİ ...AKP ..DİR..ÇÜNKÜ 80 YILDA YAPİLMİYANLARİ 10 YILDA YAPTI.. NELER YAPTI NELER ,SAYMAKLA BİTMEZ...SOL PARTİLERİN DİKİLİ BİR AĞACI BİLE YOK... SOLDAN UZAK DUR VATANDAŞ... SOL UĞURSUZDUR,CENABETDİR,BEYNAMAZDİR,HAİNDİR,SARAPCİDİR,ESRARCİDİR..İSLAM DÜŞMANIDIR.... HAİN SEVİCİDİR... 15 17 Yanıtla
  • ince mesaj ......: akepe donemınde askere cuval gecırıldı mı olay bıttı..abd 15 4 Yanıtla
  • ince mesaj ......: işide turkıye dokunamaz ruyadan uyanın... 11 8 Yanıtla
  • Cehil: Isit 10 tr askerini bile vursa tsk karşılık vermez 15 1 Yanıtla
  • ordu mu: 1 asker şehit edilmiş ve bir asker esir alınmış ordu hala duruyor...Iside neden saldirmiyorsunuz kardas.Isidi seven Faşistler ne düşünüyor acaba 10 5 Yanıtla
  • Ekrem varol: İşid askerimizi öldürdükten sonra Gövde Gösterisi yapmaya gelmiş babayigitler bre yarbay çıkıyor aslanlar gibi Konuşuyor sizler kümese tünemiş tavuk gibi fol yazıklar olsun be bize Atatürk bu Vatanı kimlere emanet etmiş ha Atatürk'ün tırnağı olamazsınız ya 14 1 Yanıtla
  • metin: hangi ucaklar bereyi bombaliyor kuru haber ordu susmus kabuguna cekilmis el kadar orgute eyvallah cekiyosunuz vay be secim icin degermi oy icin insan hayati bu kadarmi degerli dini butun parti nerde ALLAH KORKUSU 8 6 Yanıtla
  • REZİL ADAM: Generaller GÜNEYDOĞUYA gitsin.. 10 3 Yanıtla
  • ..: hoşgeldiniz paşalar 4 7 Yanıtla
  • ince mesaj ......: bır kac ay once ısıd vurmaya gıdenler rotayı ve gundemı pkk cevırdı uyanın.. ve pkk eylemlerı artı durduk yere ısıde sadece göstermelık kuru sıkı ates eder turkıye turbeyı kacırdın kacırılan konsolusu ve kısılerı ısıdten n karsılıgı aldın asker vurdu ısıd acık net tehtıt edıyor... ama bırturlu zaıat veremıyor ısıde turkıye.. 5 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement