Türkiye'ye Geçmeye Çalışan 22 IŞİD'li Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Geçmeye Çalışan 22 IŞİD'li Yakalandı

Türkiye\'ye Geçmeye Çalışan 22 IŞİD\'li Yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 21'i yabacı uyruklu 22 IŞİD üyesinin yakalandığı açıklandı.

20.08.2015 15:24  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, son bir gün içerisinde yaşanan terör olayları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 22 IŞİD üyesinin yakalandığı bildirildi.

SINIRDAN GEÇİŞ YAPARKEN YAKAYI ELE VERDİLER

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kilis Elbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, Çıldıroba Köyü bölgesinde, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 21'i yabacı uyruklu 22 IŞİD terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen şahıs yakalandığı bildirildi.

4 TERÖRİST JANDARMA'YA KEŞİF AMAÇLI ATEŞ AÇTI

Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Timi unsurlarının, Ağrı Diyadin Tendürek Dağı Kurt Tepe bölgesinde yaptığı operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensubu 4 teröristin Şahgül Yaylası'nda bir araçla gelerek, görevli Jandarma Özel Harekat unsurunun bulunduğu bölgeye yaklaşık bin 200 metre mesafeden keşif amaçlı ateş ettiği kaydedildi.

TERÖRİSTLERİN KULLANDIĞI ARAÇ İMHA EDİLDİ

Jandarma Özel Harekat unsurlarının, bölücü terör örgütü mensuplarının bölgeden uzaklaşmaya başladığını tespit etmeleri üzerine mevcut silahlarla ateş altına aldıkları kaydedilerek;

"Bölücü terör örgütü mensuplarınca da ateşe karşılık verilmesi üzerine kısa süreli bir çatışma çıkmıştır. Bölgenin leçelik alan olması sebebiyle bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edilmiş, taarruz helikopter kolu tarafından bölücü terör örgütü mensupları ve kullandıkları araç ateş altına alınmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarınca önümüzdeki günlerde eylem amaçlı kullanılacağı değerlendirilen araç imha edilmiştir" denildi.

1 TERÖRİSTİN CESEDİNİ YAKINLARI BULDU

Bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedinin, Hakkari merkez ilçesi Oğul Köyü bölgesinde, yakınları ve bir grup vatandaş tarafından bulunduğu açıklandı.

ADIYAMAN'DA 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığınca, Adıyaman Merkez Kozan Köyü bölgesinde icra edilen operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada 2 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak çatışmada, bir jandarma astsubay ve bir uzman jandarma çavuşun hafif yaralandığı kaydedildi.

UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Şırnak 1'inci Jandarma Tugay Komutanlığınca, Şırnak Uludere Karaçalı Tepe mevkiinde düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından unsurlara silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilerek saldırıda bir Jandarma Uzman Çavuşun hafif yaralandığı bildirildi.

20 ADET KALEŞNİKOF PİYADE TÜFEĞİ ELE GEÇİRİLDİ

Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde, ilçe merkezine götürülmekte olan 20 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 29 adet şarjör ele geçirildiği kaydedildi.

İKİ TERÖRİST YAKALANDI

Bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığına teslim olduğu ifade edildi. 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı tarafından Bölücü Terör Örgütü mensubu iki teröristin yakalandığı bildirildi.

EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca Siirt merkez Gökçebağı beldesi girişinde bulunan bir adet el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtildi.

MUŞ'TA KISA SÜRELİ ÇATIŞMA YAŞANDI

Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Muş'un Varto ilçesi Kolan, Kaynarca, Ölçekli ve Çayçatı köylerinde başlatılan operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile kısa süreli çatışma yaşandığı kaydedilerek çatışmada herhangi bir zayiat meydana gelmediği bildirildi.

TRAFOYU PATLATTILAR

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Batman'ın Sason ilçesi Kelhasan köyü ve Kilimli köyleri arasında kalan bölgede bulunan özel bir şirkete ait GSM baz istasyonu ile elektrik trafosu patlatıldığı ifade edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Geçmeye Çalışan 22 IŞİD'li Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • korucu kızı beriwan: PKK İŞID DAN DAHA VAHŞİ DAHA KALLEŞ DAHA ACIMASIZ. PKK LI YAKALAYIN 38 223 Yanıtla
  • korucu kızı beriwan: PKK BÜYÜK KATLİAMLARA HAZIRLANIYOR... BİŞR AN ÖNCE PKK YI BİTİRİN. ATEŞKES VATANA İHANETTİR,,, DAHA FAZLA GEBERTİN...PKK KÜRT DÜŞMANI HAYINDIR.İŞID DAN DAHA TEHLİKELİ VAHŞİ 11 228 Yanıtla
  • Abaza: Bizim şantiye ye yollayın 2.3 aydır bişey gördüğümüz yok 57 0 Yanıtla
  • şoreş: yakalanmış mış. onlar gelsin askere sıksın. siz karşınıza çıktıklarında silah dahi sıkmıyorsunuz. iş birliğinizi defalarca kanıtladınız. şimdi aptal toplum sizin onlara karşı savaş verdiğinizi düşünüyor 7 46 Yanıtla
  • D I L B I R İ N: Siz neden kaçak giriyorsunuz sonra yanlışlıkla falan vururuz sizi , bizi çağırsaydınız ya demişlerdir :-)))) 12 14 Yanıtla
  • Â: Öldürün yakalamayın 10 1 Yanıtla
  • Şervan: Kusura bakmayın tutuklamamışlar almışsınız onları Doğu illerine yerleştirmek için almışsınız sizi işidliler sizi kimi kandırıyorsunuz 9 1 Yanıtla
  • Yozgatlı ülkücü: Yakaladılarda ne oldu aynı gün serbestler it iti ısırırmı 2 5 Yanıtla
  • Habip : Devlete karşı silahlı eylem yapan bütün örgütlerin üretim Yeri Dışarda dır. 4 3 Yanıtla
  • sistem çömuş: Yalan dolan kimse inanmasin milleti aldatiyorlar. 3 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi
    18:15 İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

    İstanbul'da kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ve Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyonda, Türkiye'ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 2 şahsa 2 milyon lira ceza kesildi.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)
    18:13 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü sandığa gidileceğini belirterek, "Bu sefer şehrimize ve ilçemize hizmet edecek, eser üretecek, 7 gün 24 saat hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz.

  • AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu
    18:11 AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu

    AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'ye çeşitli programlara katılmak için geldi. Elitaş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Yeni Çarşı'da esnafla sohbet etti ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e destek istedi. Elitaş'a AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özegen ile partililer eşlik etti.

  • Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı
    18:07 Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aracında uyuşturucu madde bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Odunpazarı ilçesinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu ve yapılan kontrollerde 558 gram bonzai ve 4 sentetik ecza ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli, adli makamlar tarafından cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti
    18:05 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ'da esnafı ziyaret etti. Göktaş, Tekirdağ programı kapsamında Çerkezköy ilçesine geldi. Atatürk Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Göktaş, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi. Göktaş, ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel ve Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Abdullah Öğe'ye destek istedi. Göktaş, Tekirdağ gelini olduğu için sık sık kente geldiğini söyledi. Seçimin önemli olduğunu ifade eden Göktaş, Tekirdağ'a eser ve hizmet siyaseti gelsin istediklerini belirtti.

  • Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek
    18:05 Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Karya dönemine ait 2 bin 500 yıllık kaya mezarının çevresi düzenlenecek. Mezarın çevresi temizlenecek, yürüyüş güzergahı gibi çalışmalar yapılacak ve turizme kazandırılacak. Mezarın Lykia tipi olduğu ve milattan önce 4. yüzyılda yaşamış önemli bir aileye ait olduğu tahmin ediliyor.

  • Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı
    18:02 Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı

    ORC Araştırma'nın yayınladığı son anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan ankete katılanların yüzde 42,4'ü Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini belirtirken, yüzde 41,3'ü Murat Kurum'u tercih etti. Diğer adayların destek oranları ise daha düşük seviyelerde kaldı.


Advertisement