Genelkurmay Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Açıklaması

"Ege eğitim uçuşu sırasında, Yunanistan'a ait uçak, bir F 16'mızı radar kilidini muhafaza ederek tacizde bulundu"

24.07.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Ege eğitim uçuşu sırasında, Yunanistan'a ait iki uçağın, bir F-16 uçağını radar kilidini muhafaza ederek tacizde bulunduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında, TSK'nın bazı faaliyetleri ve önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Türkiye- Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/ Hatay) Ziyaret, Hacıpaşa ve Üsteğmen Alim Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında, hudut devriye faaliyeti icra eden mobil yol kontrol unsurları tarafından, Asi Nehri'nde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 6 bin metre boru ile 198 bidon ve 13 sal tespit edildi.

Söz konusu boru ve sallar, altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak kullanılamaz hale getirildi. 198 akaryakıt dolu bidon ise Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edildi.

Öte yandan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 8 F-16, Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptı.

Altı F-16 ile yapılan Ege eğitim uçuşu sırasında, bir Türk F-16'sına uluslararası hava sahasında, Yunanistan'a ait iki F-4E/2000 uçağı tarafından, saat 16.49'da 30 saniye süre ile radar kilidi muhafaza edilerek tacizde bulunuldu.

-Denizlerde karakol görevi

Bir bot ile Karadeniz'de, iki bot ile Ege Denizi'nde ve dört bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edildi.

TCG Gökova Birleşik Görev Kuvveti-151 (CTF-151), Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı kapsamında Arap Denizi'nde karakol görevi yaptı.

TCG Akçay, NATO Daimi MKT Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) görevi kapsamında, Batı Karadeniz'deki deniz eğitimleri sonrasında İstanbul liman ziyaretine başladı.

TCG İmbat Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Lübnan açıklarında karakol görevi icra etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement