Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçimlere Doğru

CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak, taş ve maden ocaklarına ruhsatların, bölgedeki kurum ve sivil toplum kuruluşları ile istişare edilerek verilmesi gerektiğini söyledi.

22.05.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak, taş ve maden ocaklarına ruhsatların, bölgedeki kurum ve sivil toplum kuruluşları ile istişare edilerek verilmesi gerektiğini söyledi.

Budak, Korkuteli ilçesi Taşkesiği Köyü Akpınar Mesire Alanı'nda düzenlenen "Akpınar'da taş ocağı istemiyoruz" etkinliğine katıldı.

Budak, burada yaptığı konuşmada, ilçedeki ocağın gelecek için büyük bir tehdit oluşturduğunu, ocağın faaliyete geçmesinin ilçede su sorununu ortaya çıkaracağını savundu.

Taş ocağının bölgedeki doğal ve tarihi değerleri yok edeceğini öne süren Budak, "Burada tarihi bir şehir ve binlerce yıllık kültür var. Verilen bu ruhsatla hem tarihi şehri hem de tüm Korkuteli'ni riske atıyorsunuz. Korkuteli o kadar çok su kaynağı olan bir şehir değil. Korkuteli'nin geleceğini olumsuz bir şekilde etkileyecek bir yere mermer ocağı ruhsatı verilemez" dedi.

Antalya'nın bir turizm ve tarım kenti olduğunu ifade eden Budak, "Tarım ve turizm kentlerinde eğer yer altı zenginlikleri kullanılacaksa bunun bir yöntemi olması lazım. Doğayı tahrip etmemesi gerekir. Taş ve maden ocaklarına ruhsatları bölgedeki kurum ve sivil toplum kuruluşları ile istişare edilerek verilmelidir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement