Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti İzmir milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor.

15.05.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ozan Ceyhun, Engelliler Haftası nedeniyle Karabağlar'da özel bir engelli bakım merkezinde zihinsel engelli gençlerle biraraya geldi.

Engellilerin durumu hakkında bakım merkezi yetkililerinden bilgi alan Ceyhun, Engelliler Haftası'nın farkındalık noktasında çok şey ifade ettiğini belirterek, sosyal hayatta artık sıkça görülen engelli vatandaşların, azim ve mücadeleleriyle topluma örnek olduğunu kaydetti.

AK Parti hükumetlerinin temel gayesinin hayatı güzelleştirmek, hayatı kolaylaştırıp yaşam alanlarını rahatlatmak olduğunu söyleyen Ceyhun, "Bizimle aynı havayı soluyan, aynı toprak parçasında yaşayan ve aynı dünyada yaşayan herkes aynı haklara sahip olmalıdır. İşte bizim güzelleştireceğimiz hayatın temel felsefesi budur" dedi.

AK Parti hükümetinin özellikle engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları zorlukları gidermek, onlara hak ettikleri imkanları hazırlamak için yoğun gayret içerisinde olduğunu anlatan Ceyhun, şunları söyledi:

"Sosyal hayata katılan engellilerin, diğer yandan da gösterdikleri müthiş azim ve mücadeleyle topluma örnek oluyorlar. Hükümet olarak engelli vatandaşlarımızın hep yanında, yakınında olduk. Bugün burada ruhsal, bedensel ve fiziksel engelli vatandaşlarımıza hizmet veren Engelli Merkezi'ni ziyaret ediyoruz. Onlarla vakit geçirmekten büyük keyif aldım. Bizim mücadelemiz hayatı güzelleştirmek, kolaylaştırmak. Mücadelemiz, hayat hakkı olan herkese eşit hizmet götürmek. 'Engelli' demek istemiyorum. Ama bizimle aynı havayı soluyan, aynı toprak parçasında yaşayan ve aynı dünyada yaşayan herkes aynı haklara sahip olmalıdır. İşte bizim güzelleştireceğimiz hayatın temel felsefesi budur. Onlara ulaşamıyorsak, onların hayatını kolaylaştıramıyorsak asıl engelli olan bizler oluruz."

Şeboy, hemşirelere ve hemşerilerine gül dağıttı

AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy Hemşireler Haftası dolayısıyla Urla Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir'de açılışı yapılan 626 tesisten biri olan 150 yataklı hastaneyi gezen Şeboy, Başhekim Adıgüzel Demirel'den bilgi aldı. Daha sonra servisleri dolaşarak hemşirelere ve vatandaşlara gül dağıtan Cemil Şeboy, hastalarla sohbet etti.

Şeboy, geçmiş dönemde hastanelerde ve ilaç kuyruklarında yaşananların unutulmamasını isteyerek, " Çabuk unutuyoruz ancak o günleri hepimiz yaşadık. Koalisyonlar döneminde Türkiye'nin ne hale geldiğini gördük. O yüzden 7 Haziran'da istikrara oy verelim" dedi.

"Hastalarımız kuyruklarda ölüyordu"

AK Parti iktidarlarından önce vatandaşların hastanelerde sıra alabilmek için sabah ezanı okunmadan kuyruğa girdiğini anımsatan Şeboy, şöyle konuştu:

"Hastalarımız kuyruğa 3 kişi giriyordu. Yaşlılarımız ayakta duramıyordu. İlaç almaya gittiğimiz zaman saatlerce bekledikten sonra 4 kutudan 2'sini ancak alabiliyorduk. Ameliyat olacak hastalarımıza aylar hatta seneler sonraya gün veriliyordu. Ameliyat sırasını beklerken ölen vatandaşlarımızı unutmayalım. Ameliyat için verilen bıçak paralarını unutmayalım. Vefat eden vatandaşlarımızın cenazeleri bile rehin alınıyordu. Senet karşılığı cenazesini çıkaran hemşerilerimizi çok iyi hatırlıyorum. Belediye Başkanlığı dönemimde gücü yetmeyen vatandaşlarımızın senetlerini ödedik. Bu yaşananlar devletin hastanelerinde oluyordu. O günler çok eskiden değildi bundan 13 sene önceydi. Sistemi ileriye daha iyiye taşımak zordur ancak geriye gitmesi kolaydır. Kötü yönetimlerle 6 ayda eski günlere geri dönebiliriz. Hemşerilerimizden sandığa giderken o çaresiz günlerimizi bir kez daha düşünmelerini rica ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement