Genel Başkan Yardımcılarından Başkan Kocadon'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Genel Başkan Yardımcılarından Başkan Kocadon'a Ziyaret

Genel Başkan Yardımcılarından Başkan Kocadon\'a Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u Ortakent Yahşi’deki makamında ziyaret etti.

17.01.2015 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u Ortakent Yahşi'deki makamında ziyaret etti.

Başkan Kocadon'un Bodrum'un Ortakent Yahşi Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesi İmar ve Şehir Müdürlüğünde yer alan başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik katıldı. Ziyarette CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ve CHP'li üyeler de eşlik etti.

"TURİSTİK BÖLGELER İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Büyükşehir kanunu ile belde belediyelerinin kapatılmasıyla özellikle ilçe belediyelerinde büyük sıkıntılar yaşandı. Büyükşehir belediyelerinin üzerlerine aldıkları hizmet yükümlülüğüne göre ilçe belediyelerinin gelirleri çok yetersiz ve sıkıntılı. Gelirleri ciddi anlamda düştü. Hızlı bir şekilde kanunda revizyona ihtiyaç var. Büyükşehrin yükümlülüğü çok artınca ilçelerden giden gelirler de büyükşehre yetmiyordur. Fakat ilçe belediyelerinin gelirlerini artıracak bir düzenlemenin yapılması şart. Turistik bölgelerde, özel bir yerel yönetim modeline çalışılması lazım… Turizm bölgeleri, dünya ülkeleriyle iletişimi en yoğun olan bölgelerdir. Bu bölgelerimizde yaşanan sorunlar kadar iç kısımlarda sorun o kadar olmamıştır. Bu nedenle bir kanun teklifi verdik. 'Özellikle turistik yerlerde İller Bankası'ndan ayrılacak payın kayıtlı nüfusa göre değil, hizmet edilen nüfusa göre alınması gerekir' diye bir kanun teklifi sunduk. Bu nüfusu tespit etmek çok kolay; oda kayıtları, su ve elektrik abonesi sayıları, imar müdürlüğünün verileri ve buna benzer istatistikler ile hizmet alan nüfus tespit edilebilir. Kıyı bölgelerdeki sıkıntı aynı ve doğru olan da; hizmet edilen nüfusun baz alınmasıdır." şeklinde açıklamalarda bulundu.

"HİZMET SINIRIMIZ, ÜÇ İLİN TOPLAM NÜFUSUNA EŞİT"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, büyükşehir yasasının kıyı şehirlerine uyan bir yasa olmadığını ifade ederek "Bodrum'un hizmet nüfusu, üç ilin toplam nüfusuna eşit. Yerleşik nüfusumuz şu anda yaklaşık 160 bin ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 116 bin seçmenimiz vardı. Bunlar çok ciddi rakamlar. Bağlı olduğumuz ilin merkez nüfusunun çok çok üstündeyiz. Bu sadece Bodrum için değil; Marmaris, Fethiye, Milas gibi ilçelerimiz için de aynı. Bodrum Belediyesi, 180 kilometrelik hizmet sınırının sorumluluğunu taşıyor. Çıkan yasada turizm bölgelerine ayrı bir statü getirilmesi lazım." dedi.

Görüşmenin ardından Başkan Kocadon ve beraberindeki heyet, Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği önünde düzenlenen Bodrum Mandalina Şenliği etkinliklerine katıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genel Başkan Yardımcılarından Başkan Kocadon'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement