Gençlere Sosyal Güvenlik Konusunda Bilgi Verildi - Son Dakika
Güncel

Gençlere Sosyal Güvenlik Konusunda Bilgi Verildi

Gençlere Sosyal Güvenlik Konusunda Bilgi Verildi

Şanlıurfa'da Sosyal Güvenlik Kurumu Haftası etkinlikleri çerçevesinde gençlere sosyal güvenlik konusunda seminer verildi.

22.05.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nden memur Ali Gündüz gençlere Sosyal Güvenlik konusu hakkında seminer sundu. Seminerde gençlere sosyal güvenlik konusunda bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Seminere Şanlıurfa Gençlik Merkezi kursiyerleri, gönüllüleri, eğitmenlerinin yanı sıra birçok genç katıldı. Seminerde gençler daha çok, hak ve yükümlükler konusunda, toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda bilgilendirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp "Gençler bizim için çok değerlidir. Gençler için emek verirken hayat boyu gerekli olan sosyal güvenlik hakkının ne olduğu nu gençlere iyice anlatmak ve onları bilgilendirmek istedik. Bu bağlamda sosyal sigorta il müdürlüğünden yardım aldık. Burada gençleri güzel bir biçimde bilgilendirdiler. Gençler seminerin bitiminde sorularını sordular. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne çok teşekkür ederi" dedi.

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden Ali Gündüz ise"Sosyal Güvenlik Haftası'nın amacının; toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Hak ve yükümlülüklere ilişkin gerekli bilgilendirmeler yapılarak sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamaktır. Biz de bu amaçla Şanlıurfa gençlik merkezinin bu davetini kabul ederek gelip gençlerle bu semineri yaptık. Çünkü sosyal güvenlik hakkı günümüzde önemli ve gerekli bir haktır. Bize bu fırsatı verdikleri için Şanlıurfa Gençlik Merkezine teşekkür ederiz" diyerek sözlerine son verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız ise "Sosyal güvence insan için çok gereklidir. Ben de gençlerin bu konuda bilgisinin yetersiz olduğu kanısındayım. Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yapılan bu seminer gençlere çok yararlı olmuştur. Gençler bu şekilde daha fazla bilinçlenip sosyal güvenliğin gerekli olduğunu fark edeceklerdir. Öncelikle Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne daha sonra Şanlıurfa Gençlik Merkezimize çok teşekkür ederim. Her zaman olduğu gibi yine gençlere yarar sağlayan bir seminere imza attıkları için" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gençlere Sosyal Güvenlik Konusunda Bilgi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yapılan fidan dağıtımının, bitkisel üretimi artırmayı hedeflediğini belirtti. Proje kapsamında düşük gelirli, küçük ölçekli, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticilerin öncelikli olarak faydalandığı ifade edildi.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement