Gençler Sordu Başkan Cevapladı - Son Dakika
Yerel

Gençler Sordu Başkan Cevapladı

Gençler Sordu Başkan Cevapladı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ederek merak ettikleri sorulara cevap aradı.

23.11.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ederek merak ettikleri sorulara cevap aradı.

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Belediye Başkanı Vahap Akay ile bir araya geldi.

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında 'Toplumda Ön Plana Çıkmış Kariyer Sahibi Rol-Model Kişilerle Çocukların Tanıştırılması ve Konuşturulması' faaliyetinin icra edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Çerkezköy'e göçle gelmiş ailelerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde 12-17 yaş aralığındaki çocukların 20 ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.

"ROL MODEL İNSANLARI ZİYARET EDİYORUZ"

Ziyaretlerde başarılarıyla çocuklara örnek olabilecek olan il ve ilçenin önde gelen resmi kurum yetkilileri ve önde gelen iş adamlarıyla buluşacaklarını dile getiren Danışmaz, "Ziyaretlerde öğrencilerimiz merak ettikleri konularda sorular soracaklar. Merak ettikleri, başarıya giden yolda nelerin yaşandığını öğrenmeye çalışacaklar. Belediye Başkanımızı bu amaç doğrultusunda ziyaret ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

"BAŞKAN OLDUĞUNUZ İÇİN MUTLU MUSUNUZ?"

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü'nün konuşmasının ardından öğrenciler Akay'a sorular yöneltti. 'Belediye Başkanı olduğunuz için mutlu musunuz?' sorusunu yanıtlayan Başkan Akay, "Mutluyuz ve bu görevi severek yapıyoruz. Biz bu görevi Çerkezköy halkından talep ettik ve onlar da sağ olsunlar bize bu görevi layık gördüler. Omuzlarımıza bu zor görevi yüklediler. Bu zorlu görevi yerine getirmek için çalışıyoruz. Görevimizi zorluğuna rağmen severek yapıyoruz ve mutluyuz" dedi.

"KENTPARK NE ZAMAN YAPILACAK?"

Bir öğrencinin 'Kentpark ne zaman yapılacak?' sorusuna Belediye Başkanı Vahap Akay, Şubat ayı sonunda Kültür Merkezi'nin ihalesinin yapılacağını, yanına yeni Kapalı Pazar Yeri'nin yapılacağını belirterek, "Kentpark çalışmalarımız bu projeler ile başlıyor. İnşallah 2017 yazında yeni konserlerimizi yapacağımız Kentpark Projesi içerisinde gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.

"BOŞ ZAMANLARIMI AİLEMLE GEÇİRİYORUM"

Başka bir öğrencinin 'Boş zamanınız oluyor mu? Oluyorsa neler yapıyorsunuz?' sorusuna da cevap veren Akay, nadir de olsa boş zamanlarının olduğunu ve boş zamanlarında 8 yaşındaki oğlu ve 1.5 yaşındaki kızı ile zaman geçirmeye özen gösterdiğini belirterek, "Mümkün olduğunca boş zamanlarımda aileme zaman ayırıyorum, onlarla beraber oluyorum. Zaman konusunda onlar da şikayetçi ama yapacak fazla bir şeyimiz yok" cevabını verdi.

'Hızlı Tren ne aşamada?' sorusunu soran başka bir öğrenciye ise Akay, hızlı terinin Çerkezköy Belediyesi'nin değil Ulaştırma Bakanlığı'nın bir projesi olduğunu belirterek, "Ama henüz ortada somut bir şey yok. Hızlı treni beklerken normal trenden de olduk. O da artık çalışmıyor" dedi.

Ziyaretin sonunda öğrenciler ve öğretmenler ile resim çektiren Akay, ziyaretleri ve soruları için öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Ziyarete Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli Polat İnce de katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler Sordu Başkan Cevapladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement