Genç: "Paralel Yapı Her Yerden Temizlenmelidir" - Son Dakika
Güncel

Genç: "Paralel Yapı Her Yerden Temizlenmelidir"

Genç: "Paralel Yapı Her Yerden Temizlenmelidir"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bürokrasiye çökmüş olan Paralel Yapı muhakkak belirlenmeli ve milletin iradesine, milletin geleceğine kasteden bu ihanet şebekesi ile onun uzantıları her yerden temizlenmelidir.

30.12.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bürokrasiye çökmüş olan Paralel Yapı muhakkak belirlenmeli ve milletin iradesine, milletin geleceğine kasteden bu ihanet şebekesi ile onun uzantıları her yerden temizlenmelidir. Millet düşmanı bizim düşmanımızdır" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi'nde Mavi Marmara saldırısı hakkında söyleşi düzenlendi. Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı "Mavi Marmara'nın Özgür Kudüs Yürüyüşü" başlıklı söyleşide Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Genç, bir öğrencinin sorusu üzerine, Paralel Yapı'nın her yerden temizlenmesi ve bu yapıya ait özel üniversitelerin devlete bağlanması gerektiğini söyledi.

"PARALEL'İN ÜNİVERSİTELERİ DEVLETE BAĞLANMALIDIR"

Öğrencilerin ilginç sorularının yer aldığı söyleşide, Mavi Marmara'yı bir duruşun göstergesi olduğu için Samsun'a getirdiklerini belirten Genç, "Mavi Marmara bu şehirde Paralel Yapı'ya karşı duranlarla durmayanların göstergesi olmuştur. Bürokrasiye çökmüş olan Paralel Yapı muhakkak belirlenmeli ve milletin iradesine, milletin geleceğine kasteden bu ihanet şebekesi ile onun uzantıları da her yerden temizlenmelidir. Bu örgüte bağlı özel üniversitelerin bir an evvel devlete bağlanması ve temizlenmesi gerekir. Özellikle bu yapının üniversitelerinde bulunan yönetim ve hocalar kısmında da temizlik yapılmalıdır. Paralel Yapı'nın içindekileri koruyan ve onlarla işbirliğini kesmeyenler, onları muhafaza edenler aynı suçu işlemiştir. Millet düşmanı bizim düşmanımızdır" diye konuştu.

"TARİHİ KODLARIMIZA DÖNMEK ZORUNDAYIZ"

Kurtuluş mücadelesi şehri Samsun'u, ümmetin gemisi Mavi Marmara'yı ve ümmetin savaştığı şehitler diyarı Çanakkale'yi yan yana getirdiklerini ifade eden Genç, "Samsun'da 10 gün boyunca 21 konferans düzenlendi. Konferanslara 9 bin kişi dinleyici olarak katıldı. Gemiyi Samsun'da 33 bin kişi ziyaret etti. Yeni Türkiye'nin Yeni Samsun'unu oluştururken, yeni bir nesil inşa ediyoruz. İşte en büyük projelerimizden biri olan Mavi Marmara, milli ve manevi değerlerine bağlı yeni neslin inşasının temel taşıdır. Yeni nesli inşa ederken tarihi kodlarımıza yeniden dönmek zorundayız. Çünkü bir milletin ve şehrin geçmişi, o şehrin ve milletin geleceğini oluşturur" şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Genç ve Yılmaz, öğrencilerden gelen soruları cevapladı ve kura ile belirlenen öğrencilere Mavi Marmara gemisinin maketini hediye etti. Başkan Genç ayrıca, İsmet Yılmaz'a perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genç: 'Paralel Yapı Her Yerden Temizlenmelidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement