Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması - Son Dakika
Güncel

Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması

Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen "Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması"nın Türkiye finali Bingöl'de yapıldı.

26.05.2017 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen "Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması"nın Türkiye finali Bingöl'de yapıldı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Yenişehir Mahallesi'ndeki Hacılar Camisi'nde düzenlenen yarışmaya, Kırşehir, Mersin, Van, Erzurum, Sivas, Ankara, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Adıyaman'dan bölge birincileri katıldı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 bölgeden gelen birincilerin Bingöl'de yarıştığını söyledi.

Yarışmalara 5 bin 280 öğrencinin katıldığını dile getiren Erkul, "İmam hatip liselerimiz arasında onları mesleki, akademik, sosyal ve kültürel anlamda en güzel şekilde yetiştirmek için farklı etkinlikler yapıyoruz. Bu çok önemli bir çalışma, önemli bir faaliyettir. Bugün Bingöl'de 10 bölgenin birincileri hutbe yarışmasında yarıştı. Hepsi güzel öğrenciler ve birbirlerinden güzel şekilde yarıştılar. 10 bölgeden gelen 10 öğrencimiz bugün Bingöl'ün farklı camilerinde hutbe okuyacaklar." ifadelerini kullandı.

Daha sonra 10 bölgenin birincisi öğrenciler, tek tek minbere çıkarak hutbe okudu.

Yarışma sonunda yapılan değerlendirme sonucu Ankara Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Efe birinci, Kocaeli Derince Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Şener ikinci, Erzurum Yakutiye Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muaz Tiryaki üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karagöl, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Müftüsü Mecit Can, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Cemcir, Ahmet Kural ile Ayrılığı Hakkında Konuştu
    17:10 Murat Cemcir, Ahmet Kural ile Ayrılığı Hakkında Konuştu

    Murat Cemcir, Ahmet Kural ile olan ayrılıkları hakkında konuşarak, her ikisinin de tek başına güzel işler yapmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Tokatlı olmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu ve Nuri Bilge Ceylan ile çalışma deneyimini paylaştı. Murat Cemcir, özel hayatında da aldatıldığını itiraf etti.

  • Apple Watch Series X Özellikleriyle Gündemde
    17:10 Apple Watch Series X Özellikleriyle Gündemde

    Apple'ın yeni Watch Series X modeli, manyetik bir kayış sistemine sahip olacak ve daha büyük bir batarya ve ekstra dahili bileşenler için yer kazanacak. Ayrıca daha ince bir kasa, yeni bir kontrol tekerleği ve aksiyon tuşu, özel OLED ekran ve daha yüksek enerji verimliliği gibi özellikler sunacak. Watch Series X'in 9 Eylül'de piyasaya sürülmesi bekleniyor ve akıllı saat sektöründe büyük bir etki yaratması bekleniyor.

  • Yılmaz Erdoğan'ın İnci Taneleri dizisi Darülaceze'de çekildi
    17:10 Yılmaz Erdoğan'ın İnci Taneleri dizisi Darülaceze'de çekildi

    Yılmaz Erdoğan'ın senaristliğini ve başrolünü üstlendiği İnci Taneleri dizisinin yeni bölümü Darülaceze'de çekildi. Ünlü oyuncu, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ile görüşerek çalışan ve sakinlerle vakit geçirdi. Sosyal medya fenomeni Cansu Taşkın ile yaşadığı aşkın ifşası sonrası Erdoğan'ın moralinin yüksek olduğu görüldü.

  • iOS Cihazlarda PlayStation Oyunları Oynanabilecek
    17:09 iOS Cihazlarda PlayStation Oyunları Oynanabilecek

    Apple'ın retro oyun emülatörlerine izin vermesiyle birlikte geliştiriciler, yeni bir emülatör olan Provenance sayesinde PlayStation oyunlarını iPhone ve iPad'lere getirebilecek. Provenance, birçok klasik konsol oyununu oynatabilen bir emülatör olup, stabil bir şekilde kullanıldığında büyük bir başarı elde etmesi bekleniyor. Bu gelişmeyle birlikte iOS platformu, oyun meraklılarının buluşma noktası haline gelebilir.

  • Bursa'da istinat duvarı çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı
    17:08 Bursa'da istinat duvarı çökmesi sonucu 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde, şiddetli yağışın etkisiyle zayıflayan istinat duvarı, bir apartmanın üzerine devrilerek toprak kaymasına neden oldu. Olayda 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı. Bina sakinleri tahliye edilirken, enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Bölgede incelemelerde bulunan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, devletin tüm kurumlarıyla olay yerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi
    17:07 İtalya'da Suriyeli genç kıza tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi

    İtalya'da iki kişi, 17 yaşındaki Suriyeli bir genç kızı alıkoyarak tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Kızın, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gittiği, geçen yılki depremlerin ardından da Almanya’ya ulaşmaya çalıştığı bildirildi. İtalya’da yürütülen operasyonda gözaltına alınan bir Pakistan ve bir Afganistan vatandaşına insan kaçırma, gasp, cinsel şiddet, yaralama ve yasa dışı göçe yardım suçlamaları yöneltiliyor.

  • İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar
    17:05 İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar

    İzmir'de esnaf, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerinin etkilendiğini belirterek turistlere umut bağladıklarını söyledi. Esnaf, dükkan kiralarını ödemekte zorlandıklarını ve güçlerinin kalmadığını ifade etti. Fiyat artışları ve vatandaşların satın alma gücünün düşmesi nedeniyle esnafın işleri durgunlaşmış durumda. Esnaf, idare etmeye çalıştıklarını belirtirken, turistlerin gelmesini beklediklerini dile getirdi.


Advertisement