Gemiler Ören Yeri'ne Restorasyon Planı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gemiler Ören Yeri'ne Restorasyon Planı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, geçmişi MS 5. yüzyıla dayanan Gemiler Ören Yeri'ne ulaşım teknelerle sağlanıyor.

19.04.2015 18:20  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye ilçesinde ulaşımın teknelerle sağlandığı Gemiler Ören Yeri'nde restorasyon çalışması planladıklarını bildirdi.

39. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bazı kurum müdürleriyle, geçmişi MS 5. yüzyıla dayanan Gemiler Ören Yeri'nde incelemelerde bulunan Çiçek, Fethiye Müze Müdürü Emirhan Hakkı Süel'den bilgi aldı.

Çiçek, gazetecilere, Gemiler Ören Yeri'nin hem doğa hem de tarihi açıdan önemli olduğunu söyledi.Ören yerinin, korunan eserleri görmek isteyenler için doğa içinde güzel yürüyüş yolu olduğunu ifade eden Çiçek, küçük ve büyük kiliseleri birbirine bağlayan tünellere dikkati çekti. Çiçek, yılda yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği Gemiler Ören Yeri'nde bakanlık rehberlerinin eserler ve geçmişi hakkında bilgilendirme yaptığını anımsattı.

Ören yerinde, kültür turizmine daha çok hizmet etmesi için restorasyon çalışması yapılması gerektiğini kaydeden Çiçek, şöyle konuştu: "Burada restorasyon yapılması gerektiğini gördük. Koruma planı yapıldıktan sonra bu ören yerimizde restorasyon çalışması gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu yapıldığı takdirde geçen yıl yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği ören yerimizde ziyaretçi sayısı, 40 bin kişiye ulaşabilir. Bu da bu bölge için iyi bir turizm destinasyonu olur."

Gemiler Ören Yeri\'ne Restorasyon Planı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gemiler Ören Yeri'ne Restorasyon Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • daha fethiye antik tiyatrosunu bitiremediniz: mehmet yıldız 0 0 Yanıtla

Advertisement