Gelişigüzelin Metodları - Son Dakika
Güncel

Gelişigüzelin Metodları

Gelişigüzelin Metodları

Bu yıl Venedik Bienali bünyesindeki 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde ilk kez yer alan Türkiye pavyonunda İstanbul 'gelişigüzel' yönleriyle anlatılıyor.

16.09.2014 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimar Alper Derinboğaz'ın Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde yer alan Türkiye pavyonu için hazırladığı serginin adı, İstanbul'un ruh halini anlatıyor: 'Gelişigüzelin Metodları.' İstanbul'un gelişimini farklı haritalardan hazırladığı beş rölyefle yorumlayan mimar Derinboğaz, kentin dokusuna dair bugün ve yarını okuyor.

23 Kasım'a kadar devam edecek olan Mimarlık Sergisi, İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) katkılarının yanı sıra, mimar Murat Tabanlıoğlu'nun küratörlüğü ve Pelin Derviş'in proje koordinatörlüğünde devam ediyor. Bu kapsamda yer alan 'Gelişigüzelin Metodları' sergisi, Alper Derinboğaz'ın deyimiyle, 'İstanbul'un katmanlaşmasını Taksim'den Levent'e uzanan sırtın yamaçları boyunca toplumsal ve fiziki eşikler, ekonomik gelişmeler ve hafızanın izleri üzerinden okumak için yeni bir yöntem sunuyor ve İstanbul'un kentselleşme macerasının evrimsel karakterinin kodlarını çözmek için cesur bir girişim sergiliyor.'

Kent merkezinin Karaköy'den Büyükdere'ye taşınması, kentin gelişimi ile topografyasının değişimi, yedi tepenin inşa süreci ile günümüz plazalarının inşa sürecinin paralellikleri üzerinde duran sergi, coğrafya ve demokrasi üzerine de sorular soruyor.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Gelişigüzelin Metodları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların tanınmış resimlerinin yanında anonim resimlerin de yapıldığı çalışmaların ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladığı belirtildi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.


Advertisement