Geleneksel Çocuk Oyunları Kahramanmaraş'ta Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Çocuk Oyunları Kahramanmaraş'ta Yapılacak

Geleneksel Çocuk Oyunları Kahramanmaraş\'ta Yapılacak

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye’nin 7 bölgesinde gerçekleşecek olan Geleneksel çocuk oyunları projesinin dördüncü ayağı, 25 Ekim Cumartesi Saat 11.00’de Kahramanmaraş Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecek.

23.10.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye'nin 7 bölgesinde gerçekleşecek olan Geleneksel çocuk oyunları projesinin dördüncü ayağı, 25 Ekim Cumartesi Saat 11.00'de Kahramanmaraş Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek.

İdareci ve Bürokratlar Birliği tarafından hazırlanan ve çocukların zararlı alışkanlık edinmelerine karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje aynı zamanda modern dönemin çocuklarının yalnızlığına karşı da bir çözüm oluşturmayı amaçlıyor.

Derneklerinin ilk projesi olduğunu belirten idareci ve Bürokratlar Birliği başkanı Yücel Can, projedeki çocuk oyunları etkinliklerinin Manisa, Elazığ ve Niğde'den sonra Kahramanmaraş ayağının ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"İstiklal Savaşında Kahramanmaraş'ın verdiği mücadele Anadolu'da tarihin akışını değiştirmiş adeta direnişin varoluşun ve düşmana karşı başkaldırının simgesi olmuştur. Bu zaferi yazmış bir milletin çocukları dönemin modern dünyanın tuzağı internet bağımlılığına ve yanlızlığa esir düşmek üzeredir. Bu bağlamda Çocuk ve gençlerin kafalarındaki "Oyun" olgusundan hareket ederek büyük bir ihtiyacı karşılamayı amaçlayan projemiz aslında Çocuklarımızın kişiliklerinin gelişiminde, boş zamanlarını etkili bir şekilde geçirmesinde ve aynı zamanda geçmişi ile güçlü bir bağlantı kurmasında katkı sağlayacaktır. Amacımız adeta evinde yalnızlığa hapsedilen, sokağın risklerine maruz kalan, internetin esiri ve bağımlısı olan çocuklarımızı bu olumsuz ortamlardan kurtararak sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunarak aynı zamanda oyunlar vesilesi ile kendini geliştirerek zamanla unutulmaya yüz tutan oyunları bugüne ve gelecek nesillere aktararak yaşatılmasına vesile olmaktır."

Gençlerin enerjilerini doğru alanlara kanalize ederek ülkenin dört bir yanındaki çocuklarla tanışma fırsatı da yakalayacaklarını belirten İdareci ve Bürokratlar Birliği başkanı Yücel Can Sütçü İmam'ın torunlarını bu 25 Ekim Cumartesi 11'00 de bu etkinliğe beklediklerini belirtti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel Çocuk Oyunları Kahramanmaraş'ta Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement