Geka Yönetimi Muğla'da Toplandı - Son Dakika
Yerel

Geka Yönetimi Muğla'da Toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yönetim kurulu toplantısı Muğla'nın Datça ilçesinde yapıldı.

18.11.2015 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yönetim kurulu toplantısı Muğla'nın Datça ilçesinde yapıldı.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığındaki toplantıya, Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Valisi Erol Ayyıldız,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin,  Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

Dönem Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, toplantının açılış konuşmasında, ticaret ve sanayi odası başkanlarının ikişer yıl GEKA Yönetim Kurulu üyeliği yaptığını ve üyeliğin 2 senede bir sırasıyla ticaret odalarından sanayi odalarına geçtiğini söyledi.

Kocatepe bu nedenle GEKA yönetim kurulu üyelikleri sona eren Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'e GEKA yönetimi adına teşekkür etti.

Kalkınma Kurulunun 13. Toplantısının Muğla'da gerçekleştirildiğine işaret eden Kocatepe, Yenilik ve Girişimcilik ile Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması başlıkları adı altında grup çalışmaları gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplantıda kalkınma kurulunun görüş ve önerilerinin görüşüleceğini belirten Kocatepe, bunların uygulanmasına yönelik değerlendirme yapılacağını kaydetti.

Son toplantıdan bu yana gerçekleştirilen Antalya YÖREX ve Londra World Travel Market Fuarlarında bölgenin kurum, kuruluş ve firmalarının Güney Ege'nin tanıtımına yönelik tahsis edilen stant alanlarında kurumlarını ve bölgeyi temsil ettiklerini anlatan Kocatepe, şunları söyledi:

"Antalya YÖREX Fuarı'nda Güney Ege'nin geleneksel gıda ve el sanatları ürünlerinin tanıtımını yapmak amacıyla tahsis ettiğimiz 150 metrekarelik stant alanında Aydın, Denizli ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Buldan Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası ve Marmaris Ticaret Odası katılım sağladı. Londra'da gerçekleştirilen seyahat fuarında ise, tahsis ettiğimiz 30 metrekarelik stant alanında Marmaris, Fethiye, Sarıgerme, Dalaman ve Bodrum ile Pamukkale, Kuşadası, Didim destinasyonlarının tanıtımı yapıldı. Önümüzdeki 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde ise İzmir'de gerçekleştirilecek Travel Turkey Fuarı'na ikinci kez katılım sağlayacağız. Bu yönde ajans olarak çalışmalarımız devam etmektedir. 240 metrekarelik stant alanında Aydın, Denizli ve Muğla illerimizle diğer destinasyonların tanıtımını alternatif turizm konseptini ön plana çıkartarak bölgemiz kurumlarıyla birlikte yapacağız."

Güney Ege Bölgesinin ulusal ve uluslararası arenadaki tanıtımına yönelik tanıtım turu etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Vali Kocatepe, bu çerçevede 8-11 Kasım 2015 tarihinde Japon seyahat acentelerine yönelik bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Kocatepe, Japonya'dan 4 seyahat acentesinden 6 temsilciyi 4 gün Aydın, Denizli ve Muğla'da turizm destinasyonu olarak pazarlanması amacıyla ajans tarafından ağırlandığını anlatan Kocatepe, gezi programının termal sağlık merkezleri, tarihi mekanlar, bölge'de öne çıkan kültürel ve doğal miras alanları ile önde gelen turizm tesislerinden oluştuğunu ifade etti.

Kocatepe, toplantının son gündem maddelerinin 2016 yılı Taslak Mali Destek Programları ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında ajansa başvurusu yapılan 4 projenin değerlendirilerek karara bağlanması olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geka Yönetimi Muğla'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement