Geka Yönetim Kurulu Toplantısı Aydın'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Geka Yönetim Kurulu Toplantısı Aydın'da Yapıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu toplantısı Aydın Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında Aydın Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

18.02.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıya Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın açılış konuşmasının akabinde, GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA son bir aylık dönemde GEKA tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verdi.

GEKA'nın 9 Şubat 2015 tarihinde ilan ettiği Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ve Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programlarının ilan ve yürütme takvimi konularında Yönetim Kuruluna bilgi verildi.

Güney Ege Bölgesi'nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmaların desteklenmesinin planlandığı, kamu kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının ilanına karar verildi. Toplam bütçesi 900 bin TL olan program kapsamında projelere, asgari 25.000 TL ile azami 100.000 TL arasında ve bütçenin % 100'üne kadar destek sağlanabilecek.

2015 yılında, Güney Ege Bölgesinde öne çıkan ve geliştirilmesine ihtiyaç olan çeşitli konularda bölgede farkındalığının artırılması amacıyla GEKA tarafından çeşitli faaliyetler düzenlenmesine karar verildi. Yenilenebilir Enerji, Organik Tarımda Üretim ve Ticaretin Artırılması, Termal Sağlık Turizmi, Tekstilde Tasarım ve Yenilik, Yüksek Teknolojili Sektörlerin Yaygınlaştırılması ve Yenilikçi Girişimciliğin Geliştirilmesi olmak üzere 6 tematik alanda bilgi üretilmesi ve paylaşılması amacıyla bölgede toplantı, konferans, çalıştay ve benzeri faaliyetlerin düzenlenmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Avrupa Birliği fonlarından bölgemizin daha çok yararlanmasını sağlamak üzere GEKA uzmanlarından oluşturulan Avrupa Birliği çalışmaları grubuna yönelik bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda, Avrupa Birliği Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ile 18-25 Ocak 2015 tarihlerinde Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Birliği proje yazma eğitimine Ajans uzmanlarının katılımlar hakkında Yönetim Kuruluna bilgi verildi. GEKA tarafından Erasmus+, İnsan Kaynakları Operasyonel Programı, Yenilik ve Rekabet Edebilirlik Programlarına da proje yazılması planlandığı aktarıldı.

Ajansın hazırlık süreçlerini takip ettiği Güdümlü Projeler hakkında Yönetim Kurulu detaylı olarak bilgilendirilirken, bu kapsamda yürütülen, Aydın Yenilenebilir Enerjili Soğuk Hava Deposu projesinin fizibilite aşamasının tamamlandığı belirtildi. Resmi başvurusu 13 Ocak 2015 tarihinde yapılan Muğla Uluslararası Fuar Alanı projesinin ise inceleme ve değerlendirme süreçlerinin devam ettiği yönünde Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verildi.

Yönetim Kurulu üyelerinin GEKA hakkında dilek ve temennilerini belirtmesinin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geka Yönetim Kurulu Toplantısı Aydın'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement