Gediz'i Kurtarma Projesi 2015'de Başlayacak - Son Dakika
Yerel

Gediz'i Kurtarma Projesi 2015'de Başlayacak

Gediz\'i Kurtarma Projesi 2015\'de Başlayacak

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret eden TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, Gediz Havza’sının kirlilikten arındırılması için arıtma tesisi yapacaklarını açıkladı.

12.09.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi ziyaret eden TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, Gediz Havza'sının kirlilikten arındırılması için arıtma tesisi yapacaklarını açıkladı. Berber, söz konusu projeyi DSİ'nin üstlenmesiyle 60-70 milyon TL'lik kaynağın Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kasasında kaldığını söyledi.

DSİ tarafından yapılacak proje için işbirliği kapsamında Yunusemre, Şehzadeler ve büyükşehir belediyesi arasında protokol imzalanacağını belirten Berber, projeye 2015 yılında başlayabileceklerini ifade etti. AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak ve Kılıç Kaya da hazır bulundu.

Ziyarette Yunusemre Belediyesi'nin aylık yayın organı Yunusemre Gazetesini inceleyen, Recai Berber, "Buraya gelmeden DSİ Müdürlüğü'nü ziyaret ettik. DSİ'nin yatırımlarının neredeyse yarısından fazlası Manisa ile ilgili. Manisa'mızın bir arıtma tesisine ihtiyacı var. Bununla ilgili olarak yerel seçimlerden önce Sayın Veysel Eroğlu başkanlında bir görüşme yapmıştık. Bunun normal olarak büyükşehir belediyesi tarafından yapılması gerekirken yani MASKİ tarafından yapılaması gerekirken bizim ricamızla projesi tamamlanmış olan bu çalışmayı merkez ilçelerimizin de dahil olacağı büyükşehir ile beraber bir protokol ile DSİ ile yapacağız. Bu büyük proje Manisa'mıza normalde büyükşehrin bütçesinden çıkması gereken 60- 70 Milyon TL bu kaynağı ileri teknoloji ile yapılacak. DSİ birçok yerde en ileri teknoloji ile bu yatırımı yaptı. Biz inşallah Manisa merkezimiz için aynı zamanda Gediz Havza'sının kirlilikten arındırılması ve Gediz'in kurtarılması projesi de en önemli ayağı olan bu arıtma tesisini önümüzdeki günlerde Yunusemre ve Şehzadeler belediye başkanları ve büyükşehir belediye başkanı ile beraber bir protokol ile ilk adımı atacağız. 2015 yılında da projeye başlama niyetindeyiz" dedi.

Berber, ayrıca Yunusemre ilçesinin Manisa'nın en büyük ilçesi olduğunu belirterek, Yunusemre'de yapılacak projelere her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise, "Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber bizlerin her zaman yanında. Kendilerin daha çok destek bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte meclis de daha güzel çalışmalar yapacaklardır. Kendilerine güveniyoruz" diye konuştu.

Başkan Çerçi, ziyaretin ardından Recai Berber ve Vedat Demiröz'e fincan takımı hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'i Kurtarma Projesi 2015'de Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement